خیز رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در غزه
شبکه عبری «کانال ۱۳» فاش کرد که ارتش اسرائیل قصد دارد «طی روزهای آینده نیروهای ذخیره بیشتری را فراخواند»، نشانهای آشکار از تداوم آمادگی میدانی برای گسترش درگیریها.

دیوید بارنیا، رئیس دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (موساد)، شامگاه دو روز پیش وارد دوحه پایتخت قطر شد. این سفر با هدف بررسی توافق آتشبس در غزه و معامله تبادل اسرا انجام گرفت.
هرچند نتایج این سفر اعلام نشده اما تحولات میدانی که نشاندهنده تشدید تنشهاست، حاکی از کاهش شانس دستیابی به توافق و ادامه لجاجت اسرائیل در امتناع از پایان دادن به جنگی است که نزدیک به یک سال و نیم ادامه یافته است.
در این میان، نشانهها از تصمیم رژیم صهیونیستی برای تشدید جنگ در نوار غزه حکایت دارد. با وجود نبود تصمیمات قاطع در نشست کابینه امنیتی (کابینت) که شامگاه پنجشنبه برگزار شد، شبکه عبری «کان» گزارش داد؛ «فرماندهان ارتش طرحهای گستردهای برای عملیات نظامی در غزه به ایال زمیر، رئیس ستاد کل، ارائه کردهاند که شامل اشغال مناطق جدید و افزایش حملات هوایی است.» به گفته این شبکه، فرماندهی ارتش معتقد است که تصمیم برای گسترش عملیات میدانی «عملاً اتخاذ شده» هرچند هنوز بهصورت رسمی اعلام نشده است. این در حالی است که تلآویو مدعی است جنبش حماس بر مواضع خود پافشاری کرده و از آزادی اسیران اسرائیلی امتناع میورزد.
دستگاههای امنیتی این رژیم در هفتههای نخست از سرگیری درگیریها نوعی «نرمش» در مواضع حماس مشاهده کرده بودند اما اکنون به گزارش شبکه «کان»، معتقدند که «گزینهها محدود شده و تشدید نظامی برای اعمال فشار بیشتر ضروری است.»
در همین راستا، شبکه عبری «کانال ۱۳» فاش کرد که ارتش اسرائیل قصد دارد «طی روزهای آینده نیروهای ذخیره بیشتری را فراخواند»، نشانهای آشکار از تداوم آمادگی میدانی برای گسترش درگیریها. منابع نظامی اسرائیل نیز تأکید کردند که «پرونده اسرا همچنان در اولویت قرار دارد، در کنار آمادگی میدانی برای مرحلهای طولانی از نبرد.»
در تحولی دیگر، «هیئت پخش اسرائیل» به نقل از رئیس ستاد کل ارتش گزارش داد که وی در نشست دیروز کابینه تأکید کرده ارتش اسرائیل مسئولیت توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه را برعهده نخواهد گرفت و تنها شرایط لجستیکی لازم برای ورود این کمکها را تأمین خواهد کرد. این در حالی است که دولت اسرائیل اجازه ورود مشروط کمکها را داده، مشروط بر اینکه این کمکها به دست حماس نرسد. در این چارچوب، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، درباره وضعیت غزه گفتوگو کرده و از او خواسته است «اوضاع را آرام کند.»
وی افزود: «تأمین غذا و دارو برای غزه برای ما اهمیت دارد.»
در مواضعی که نشاندهنده رویکرد تشدید تنش و همزمان تأثیرپذیری از خسارات واردشده به ارتش رژیم صهیونیستی در نتیجه عملیات مقاومت در غزه، بهویژه در روزهای اخیر است، یسرائیل کاتس، وزیر جنگ اسرائیل، اظهار داشت: «هزاران سرباز منظم و ذخیره با شجاعت در غزه برای آزادی گروگانها و نابودی شبهنظامیان حماس میجنگند.» وی افزود که ارتش «پوشش دفاعی جامعی از زمین، هوا و دریا برای نیروهای خود فراهم کرده و عملیات خود را با سلاحهای سنگین برای خنثیسازی مواد منفجره و تخریب زیرساختهای تهدیدآمیز همراه میکند.» کاتس دستاوردهای نظامی را «بزرگ» توصیف کرد، اما هشدار داد که «خطرات زیاد و هزینهها سنگین است» و از اسرائیلیها خواست تا از ارتش حمایت کرده، سربازان را تقویت کنند و برای سلامتی و موفقیت آنها دعا کنند.