به روز شده در
کد خبر: ۱۰۹۲۲

اشک عددها هم درآمده است

اگر هر روز ۵ شهید غزه را تشییع کنند؛ بیست و هشت سال طول می‌کشد تا همه شهدا تشییع شوند. در حالی که جان در غزه، به عدد تبدیل شده، شاید این جمله بتواند عمق فاجعه انسانی و شدت نسل‌کشی اسرائیل را بهتر نشان دهد.

اشک عددها هم درآمده است
ایران

روزنامه ایران در گزارشی نوشت:

اگر هر روز ۵ شهید غزه را تشییع کنند؛ بیست و هشت سال طول می‌کشد تا همه شهدا تشییع شوند. در حالی که جان در غزه، به عدد تبدیل شده، شاید این جمله بتواند عمق فاجعه انسانی و شدت نسل‌کشی اسرائیل را بهتر نشان دهد.

بعدازظهر جمعه، وقتی این گزارش آماده می‌شد وزارت بهداشت تحت کنترل حرکت مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که ۸۴ نفر در ۲۴ ساعت اخیر در غزه به شهادت رسیدند و ۱۶۸ نفر مجروح شدند. به این ترتیب تعداد شهدا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا دیروز که ۲۵ آوریل ۲۰۲۵ بود به حدود ۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر رسید.

این البته بخشی از فاجعه انسانی غزه است. سازمان خیریه اکشن اید، روز پنجشنبه اعلام کرد که قیمت یک کیسه آرد در غزه به ۳۰۰ دلار رسیده است. در برخی از نقاط این باریکه مثل مناطق شمالی، یک کیسه آرد حتی ۵۰۰ دلار هم معامله می‌شود. قیمت یک کیسه آرد ۴۰ کیلویی در ایران، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است یعنی ۱۲ دلار. اصلاً چرا راه دور برویم، کمی آن طرف‌تر از نوار غزه، در شهرهای اشغالی اسرائیل، ۴۰ کیلو آرد حداکثر ۱۲۰ دلار است ولی ۵۰ روز محاصره کامل اقتصادی این بلا را به سر مردمان در غزه آورده است.

شاید لازم باشد باز هم در این خصوص حرف بزنیم. ۲.۴ میلیون نفر را تصور کنید در یک منطقه به طول ۴۰ کیلومتر و عرض حداکثر ۱۲ کیلومتر که از یک طرف توسط مصر و از دو طرف دیگر توسط اشغالگران اسرائیلی و از یک طرف دیگر توسط دریا محاصره شده است. یک میلیون نفر از این ۲.۴ میلیون نفر طبق تعریف بین‌المللی کودک هستند و تاکنون ۵۰ نفر از آنها فقط و فقط به خاطر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. این چیزی است که دیروز هماهنگ کننده امور بشردوستانه آکسفام - یک بنیاد خیریه بریتانیایی - به الجزیره گفته است.

همین حالا اگر فرض بگیریم که جنگ تمام شود؛ به گفته سخنگوی شهرداری غزه، تخمین زده شده که ۱۷۵ هزار تن زباله در سطح شهر انباشته شده است. کامیون‌های بنز قدیمی را دیده‌اید؟ هر کدام ۱۰ تن بار را می‌توانند حمل کنند. برای اینکه این میزان زباله تخلیه شود به ۱۷ هزار و ۵۰۰ کامیون بنز قدیمی نیاز است. این در حالی است که بیش از ۸۵ درصد از مجموع ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگین شهرداری غزه به طور کامل نابود شده است. این تازه میزان زباله موجود در شهر است نه آواری که در شهر وجود دارد. بهمن سال پیش، یعنی پیش از همه تخریب‌های دور جدید حملات اسرائیل، تخمین سازمان ملل این بود که ۵۰ میلیون تن آوار در غزه وجود دارد و با صرف هزینه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری، کار آواربرداری ۲۱ سال طول خواهد کشید.

مسأله مهم‌تر این است که جنایت‌های اسرائیل تمامی ندارد و هر بار به شکل جدیدی نمود پیدا می‌کند. مثلاً در تازه‌ترین نمونه، منابع محلی از غزه گزارش کردند که اسرائیل در حال استفاده از پهپادهایی است که باعث آتش گرفتن چادرهای آوارگان می‌شود. روز چهارشنبه در محله التفاح در شرق نوار غزه و در مدرسه‌ای به نام یافا، بر اثر آتش‌سوزی و تخریب مدرسه دست کم ۱۰ نفر به شهادت رسیدند و بعضی کودکان زنده زنده سوختند. یا مثلاً در همین روز، اسرائیل به بیمارستانی به نام بیمارستان کودکان «الدره» در شرق غزه حمله کرد و در این حمله، بخش مراقبت‌های ویژه و سامانه انرژی جایگزین بیمارستان به‌طور گسترده آسیب دیده‌اند. اینها چیزی نیست که در مخاصمات مسلحانه دیگر دیده باشیم.

با این حال مقاومت ادامه دارد. روز پنجشنبه فرمانده یک تانک از نیروهای گردان ۷۹ زرهی ارتش اسرائیل در درگیری‌های شمال نوار غزه و با تیراندازی یک تک‌تیرانداز کشته و دو افسر دیگر زخمی شدند. پیش از آن هم به روایت رسانه‌های اسرائیلی در جریان یک «حادثه امنیتی سخت» (عبارتی که برای عملیات‌های موفق مقاومتی استفاده می‌شود)، یک نظامی کشته و دست‌کم ۷ نفر دیگر زخمی شدند. چند روز پیش نیز چند نظامی صهیونیست در جریان عملیات مقاومت و انفجار یک تونل بمب‌گذاری‌شده در محله التفاح در شرق شهر غزه کشته و زخمی شدند.

از سوی دیگر هنوز در محافل نظامی حرف از عملیات کمین گردان‌های شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس است. طبق بیانیه قسام، این عملیات که به نام «کسر السیف» (شکستن شمشیر) در شرق شهرک بیت‌حانون واقع در شمال نوار غزه، انجام شده به این شکل صورت گرفته است که:

«در مرحله اول، یک خودروی نظامی از نوع «استورم» که متعلق به فرماندهی گردان جمع‌آوری اطلاعات رزمی در لشکر غزه بود، با یک موشک ضد زره هدف قرار گرفت و نیروهای داخل آن دچار جراحات قطعی شدند.پس از رسیدن نیروهای پشتیبان دشمن به محل برای نجات زخمی‌ها، رزمندگان قسام بمب کنترل از راه دور ضد نفر را منفجر کردند که منجر به کشته و زخمی شدن نیروهای اشغالگر شد. مبارزان قسام یک پایگاه نظامی جدید دشمن در این منطقه را هم با چهار گلوله RPG هدف قرار داده سپس با گلوله‌های خمپاره آن را در هم کوبیدند.»

حمایت یمنی‌ها از مقاومت فلسطین هم ادامه دارد و برای اولین بار یک موشک یمنی توانسته به منطقه شمال فلسطین اشغالی یعنی حیفا و عکا برسد. آن طور که مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین اعلام کرده«گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در رهگیری این موشک موفق نبوده‌اند و دست‌کم یک انفجار در آسمان شهر اشغالی عکا به ثبت رسیده است.» البته یمنی‌ها هزینه این پشتیبانی را هم می‌دهند و در سه روز آخر هفته، هشت مرتبه حمله هوایی به نقاط مختلف تحت کنترل حکومت انصارالله ثبت شده است.

در این میانه آنچه کام مقاومت را بیش از پیش تلخ کرده؛ سخنان محمود عباس در نشست شورای مرکزی فلسطین در رام‌الله بود. محمود عباس در این نشست، به بهانه تقاضا برای پایان جنگ، اعضای حماس را با لفظ توهین‌آمیز (فرزندان سگ) خطاب کرد و باعث خشم دوستداران مقاومت حتی خارج از سرزمین فلسطین شد. جنبش حماس در بیانیه‌ای در این زمینه نوشت:

«ما ناسزاگویی و بی‌ادبی‌های بی‌سابقه و غیرقابل قبول رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین علیه گروه‌های مقاومت فلسطین را محکوم می‌کنیم. این رفتار در حالی صورت گرفت که اوضاع ملی مستلزم حمایت بیشتر از مقاومت بود و نه ضربه زدن به آن یا تحمیل مسئولیت تبعات جنایت‌های رژیم صهیونیستی به مقاومت.»

 

جنایت میلیارد دلاری

روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارونوت در گزارشی اعلام کرد که ارتش اسرائیل هزینه ازسرگیری و گسترش جنگ در نوار غزه از تاریخ ۱۸ مارس (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) تاکنون را حدود ۱۰ میلیارد شِکل (معادل تقریبی ۲.۷ میلیارد دلار) برآورد کرده است. پیش‌تر و در ابتدای سال‌جاری، روزنامه اقتصادی کالکالیست نیز گزارش داده بود که تا پایان سال ۲۰۲۴، مجموع هزینه‌های جنگ علیه نوار غزه به حدود ۲۵۰ میلیارد شِکل (حدود ۶۷.۵ میلیارد دلار) رسیده است. این رقم شامل هزینه‌های مستقیم نظامی، مخارج غیرنظامی گسترده و کاهش درآمدهای دولت بوده است.

 

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار