به روز شده در
کد خبر: ۲۰۷۶۳
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

طغیان‌ بیماری‌های ناشی از آب و غذا در ایران چندان زیاد نیست

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیش از ۲۰۰ نوع بیماری وجود دارد که مرتبط با غذاست؛ از یک اسهال ساده گرفته تا سرطان، می‌تواند مرتبط با غذا باشد.

طغیان‌ بیماری‌های ناشی از آب و غذا در ایران چندان زیاد نیست

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت  در چهارمین همایش روز جهانى ایمنى غذا گفت:غذایی که ما می‌خوریم، می‌تواند مانند یک دارو عمل کند. می‌تواند به همان اندازه برای سلامتی مفید باشد یا می‌تواند ضرر برساند بنابراین باید به علم نگاه کرد و طبق آن عمل کرد.

او افزود: بیش از ۲۰۰  نوع بیماری وجود دارد که مرتبط با غذاست؛ از یک اسهال ساده گرفته تا سرطان، می‌تواند مرتبط با غذا باشد. اصولاً در بیماری‌های غیرواگیر غذا نقش بسیار عمده‌ای هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم دارد.

رئیسی گفت: در طول یک سال، طبق آمار جهانی، حدود ۶۰۰ میلیون نفر در سال به آلودگی ناشی از غذا مبتلا می‌شوند یا دچار بیماری ناشی از آلودگی غذا هستند و از این تعداد سالانه ۴۲۰ هزار نفر می‌میرند. اگر جمعیت کره زمین را در نظر بگیرید، تقریباً از هر ده یا یازده نفر، یک نفر دچار بیماری ناشی از غذا می‌شود و این عدد بسیار بالاست. قطعاً هزینه‌های سالانه بیماری‌ها و مراقبت‌های ناشی از آن، با این اعداد و ارقام، بسیار بالا خواهد بود. به‌طوری که حدود ۱۵ میلیارد دلار، هزینه سالانه مراقبت‌ها و درمان ناشی از بیماری‌های غذایی است.

او اضافه کرد: ما چیزی حدود یک میلیون مرکز تهیه و توزیع غذا در سطح کشور داریم؛ یعنی تقریباً برای هر ۹۰ نفر، یک مرکز تهیه یا توزیع غذا وجود دارد. بنابراین کنترل این تعداد مراکز، همت بالایی می‌طلبد که به خوبی با همکاری سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت در حال اتفاق است.

او عنوان داشت: همچنین در تولید و در عرضه نیز این موضوع در حال رخ دادن است، به‌طوری که ۷۰ درصد نمونه‌گیری‌هایی که الان در آزمایشگاه سازمان غذا انجام می‌شود، مربوط است به نمونه‌هایی که از سطح عرضه برداشته می‌شود. این همکاران ما که حدود هزار نفر هستند، در سراسر کشور نمونه‌برداری می‌کنند و به آزمایشگاه می‌فرستند. این حجم بسیار بزرگی از کار است که در حال انجام است و حتماً باید قوی‌تر و گسترده‌تر شود.

او خاطر نشان کرد: اگر در کشور ما اکنون طغیان‌های بیماری ناشی از آب و غذا چندان زیاد نیست، دلیلش فعالیت همین همکارانی است که در آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و در حوزه بهداشت در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

رئیسی متذکر شد: ۴۰ درصد بیماری‌های منتقل‌شونده از آلودگی غذا مربوط به کودکان زیر ۵ سال است و این خیلی عدد بزرگی است. بنابراین یادمان باشد که فرزندان‌مان و افراد زیر پنج سال بسیار آسیب‌پذیر هستند در ارتباط با غذاهایی که کنترل کیفی خوبی نشده اند  و مصرف می‌شوند.

ارسال نظر

آخرین اخبار