تغییر خط مقدم از غزه به صنعا
هدف از توسعه عملیات نظامی توسط رژیم اشغالگر چیست؟

روزنامه ایران در یادداشتی نوشت:
۱. روایت امروز غزه را از بیانیه شامگاه یکشنبه سخنگوی ارتش یمن آغاز کنیم که اعلام کرد محاصره هوایی جامعی علیه اسرائیل آغاز شده و ارتش یمن به صورت مکرر فرودگاهها، بویژه فرودگاه بن گوریون را مورد حمله قرار خواهد داد و از همه شرکتهای هواپیمایی خواست که پروازهای خود را به فرودگاههای دشمن لغو کنند تا ایمنی هواپیماها و مسافرانشان حفظ شود. فعلاً به گفته کانال ۱۲ اسرائیل هزاران نفر «در خارج از کشور سرگردان شدهاند، زیرا خطوط هوایی پس از اصابت موشک یمنی به فرودگاه بن گوریون، پروازهای خود را لغو کردهاند.» تقریباً ۲۴ ساعت بعد کانال ۱۲ اسرائیل به نقل از مقامات این کشور گزارش داد که اسرائیل با ۳۰ جنگنده به یمن حمله کرده است.
۲. موضوع مهم دیروز، ماجرای گسترش عملیات نظامی در غزه بود. آکسیوس، رسانه نزدیک به دفتر نخستوزیر رژیم اشغالگر بامداد دوشنبه، به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گزارش داد که «کابینه امنیتی اسرائیل به اتفاق آرا گسترش عملیات ارتش در نوار غزه را تصویب کرد اما گسترش عملیات نظامی تا ۱۰ روز پس از سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه اجرایی نخواهد شد.» همین تعویق عملیات نظامی به بعد از سفر ترامپ را خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک مقام وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد.
دلیل صبر اسرائیل برای سفر ترامپ ظاهراً این است که آمریکا امیدوار است بتواند قبل از سفر ترامپ آتشبسی ایجاد کند و آن را به عنوان یک موفقیت برای رئیسجمهوری آمریکا جا بزند.
۳. اما از توسعه عملیات نظامی در غزه چه میدانیم؟ آن طور که واشنگتنپست به نقل از یک مقام نظامی سابق اسرائیل که با برنامههای ارتش آشناست، اعلام کرد: این عملیات گسترده شامل تصرف مناطق بیشتری از غزه نیز میشود. این حرف را نتانیاهو هم گفت و با بیان اینکه حمله به غزه شدید خواهد بود، گفت که «ما پس از حملات شدید، سرزمینهای غزه را رها نخواهیم کرد.» بین خودمان بماند ولی برخی میگویند یکی از اهداف توسعه جنگ در غزه ممانعت از انجام تحقیق در زمینه کوتاهیهای انجام شده در 7 اکتبر است. نتانیاهو هم دیروز گفت: «من از تشکیل یک کمیته تحقیق دولتی در مورد وقایع ۷ اکتبر حمایت میکنم، اما تنها پس از پایان جنگ.»
حرف از اشغال غزه بعد از این مرحله جنگ را دیگرانی هم گفتهاند؛ مثلاً ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل و افراطیترین چهره کابینه نتانیاهو که گفت: «تنها کمکی که باید به غزه برسد، مهاجرت (یا به تعبیر درستتر تهجیر و تبعید) داوطلبانه (!) ساکنان آنجا به مناطق دیگر است.»
اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم اشغالگر هم همین مضمون را گفت: «ما غزه را اشغال میکنیم تا آنجا بمانیم و دیگر نه ورودی وجود دارد و نه خروجی. این جنگ برای پیروزی است. وقتی حمله زمینی به غزه آغاز شود، هیچ عقبنشینی از مناطقی که ما کنترل میکنیم، حتی اگر در ازای آزادی «اسرا» باشد، صورت نخواهد گرفت. هرگونه عقبنشینی از غزه منجر به تکرار وقایع ۷ اکتبر خواهد شد، و تنها راه برای آزاد کردن «اسرا» مطیع کردن حماس است. ساکنان نوار غزه به جنوب محور موراگ تخلیه خواهند شد و یک منطقه واحد برای توزیع کمکها تحت امنیت اسرائیل ایجاد خواهد شد.»
۴. اسموتریچ حرف از اشغال را خیلی صریحتر در مورد کرانه باختری هم گفت: «کرانه باختری ضمیمه خواهد شد، اما نه الان، پس از اینکه کار نوار غزه تمام شود.» در مورد کرانه باختری دو خبر دیگر را هم بدانید؛ یکی اینکه تعداد خانههای اشغال شده در کمپ جنین به ۶۰۰ واحد رسید و دیگر اینکه به گزارش فایننشال تایمز، ارتش اسرائیل از سلاحهایی که در غزه آزمایش شده بودند، در کرانه باختری استفاده کرده است.
۵. کمی برگردیم به سخنان اسموتریچ که طرحی برای (بهاصطلاح) کمکرسانی را اعلام کرده بود و جالب است بدانید که بن گویر در زمینه امدادرسانی به مردمانی که حالا حدود سه ماه است تحت محاصره هستند، حتی از اسموتریچ هم تندتر است و گفته: «تا زمانی که اسرای ما در تونلها هستند، نباید اجازه ورود هیچ کمکی به غزه داده شود.»
۶. روایتهای امروز را با دو موضوع کمی تکراری به پایان برسانیم؛ اولین موضوع، متأسفانه تعداد شهدا در غزه است. از سحرگاه دوشنبه تا غروب این روز، ۵۱ نفر در غزه به شهادت رسیدند.
موضوع دوم هم تکراری است ولی به تازگی دوباره داغ شده و آن اعتراض یهودیان ارتدکس افراطی علیه خدمت سربازی در ارتش اسرائیل بود که دیروز باعث اختلال خدمات قطار شهری در قدس اشغالی شد.