آسیب دیدن چهار هزار و 360 واحد تجاری و مسکونی در جنگ 12 روزه
معاون برنامهریزی و امور استانهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با استناد به آمارهای جمعآوری شده، تعداد واحدهای مسکونی و تجاری آسیب دیده در جنگ 12 روزه را چهار هزار و 360 واحد اعلام کرد.

محمدحسین رحمانی خلیلی، معاون برنامهریزی و امور استانهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در گفتوگو با آوش درباره آمار واحدهای نیازمند بازسازی و مقاومسازی پس از جنگ 12 روزه بیان کرد: موضوع ارزیابی واحدهای تخریب شده با بنیاد مسکن بود. از هفته اول جنگ، ستاد بازسازی تشکیل شد.
او افزود: مردم به ستادها مراجعه کردند و بنیاد ارزیابیهای کارشناسی را انجام داد؛ تشخیص داد چه واحدهایی نیازمند تعمیر، بازسازی و مقاومسازی است.
رحمانی خلیلی گفت: در جلسه آخر هیات دولت، تصمیم گرفته شد به احتمال زیاد موضوع ساخت واحدهای آسیب دیده را با شهرداری جلو ببرند. اکنون منتظر ابلاغ دولت هستیم که ببینیم در گامهای بعدی چه باید کرد.
او اضافه کرد: تا قبل از آن، ما در استانهایی که مشکل داشتند ستاد تشکیل دادیم. در تهران چهار ستاد تشکیل شد. ارزیابان ما خسارات را ارزیابی کردند. مردم تشکیل پرونده دادند و این فعالیتها تا روز چهارشنبه گذشته ادامه یافت. اکنون منتظریم ببینیم تصمیم دولت در زمینه بازسازی واحدها چه خواهد شد. یا ما باید این اطلاعات را در اختیار شهرداری تهران قرار دهیم یا اینکه بازسازی را خودمان انجام دهیم.
بازدید بیش از دو هزار ساختمان
معاون برنامهریزی و امور استانهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره تعداد واحدهای آسیب دیده توضیح داد: گزارشی که ما تا 10 تیر داریم این است که از دو هزار و 191 ساختمان در 10 استان کشور بازدید شده است.
او افزود: 166 واحد مسکونی و 21 واحد تجاری باید نوسازی شود. واحدهای تعمیری مسکونی 3299 واحد و تجاری 672 واحد است. 202 هم نیاز به مقاومسازی دارند.
رحمانی خلیلی درباره اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این واحدها گفت: ما پیشنهاداتمان را به دولت دادیم. چهار همت اعتبار برای انجام عملیات مرتبط پیشبینی شده است و باید ببینیم که مدل کار چگونه خواهد بود.
او به این پرسش که آیا واگذاری بازسازی واحدها به شهرداری اقدام درستی است؟ اینگونه پاسخ داد: قاعدتا این کار طبق قانون در زمره ماموریتهای بنیاد مسکن است. تجربیاتی که بنیاد در بم و سر پل ذهاب داشته هم موفق بوده است. باید دید تدبیر دولت برای واگذاری کار به شهرداری چیست. اگر تصمیم دولت این است که کار به شهرداری سپرده شود، ما ورود نمیکنیم اما باید دید برنامه شهرداری چیست.
رحمانی خلیلی در مورد مدت زمان مورد نیاز برای بازسازی واحدها گفت: پیشبینی این است که کل فرآیند بازسازی و نوسازی واحدهای آسیب دیده یک سال و نیم تا دو سال زمان ببرد.