به روز شده در
کد خبر: ۲۹۲۸۸

اظهارات جنجالی وزیر علوم در خصوص نخبگان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در بسیاری از موارد نخبگان به دلیل تبعیض در جذب، از دانشگاه فاصله گرفته یا مهاجرت کرده‌اند.

اظهارات جنجالی وزیر علوم در خصوص نخبگان

حسین سیمایی در نشست فوق‌العاده مجازی روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور که امروز دوشنبه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان و سرداران رشید اسلام، استادان و دانشمندان ارجمند دانشگاهی که در تجاوز بی‌رحمانه و بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی به خاک عزیز کشورمان از بین ما رفتند، با اشاره به تفاوت‌های جنگ اخیر با جنگ هشت ساله دفاع مقدس، اظهار کرد: در جنگ هشت ساله نیروی زمینی نقش اصلی را ایفا می‌کرد، اما در این جنگ، تکنولوژی، علم و فناوری به میدان آمدند. پیروزی‌های ما ریشه در اعتماد و سرمایه‌گذاری در علم داشت و ناکامی‌ها نیز به ضعف در حکمرانی علمی و کم‌توجهی به برخی حوزه‌های علمی بازمی‌گردد.

او با بیان اینکه نهاد علم بدون عالم بی‌معناست، گفت: باید قدر عالمان و نخبگان کشور را دانست.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: جذب اعضای هیئت علمی از مهم‌ترین گلوگاه‌های نظام آموزش عالی کشور است و نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت کشور و نهاد علم و دانشگاه دارد.

سیمایی صراف با انتقاد از فرآیندهای جذب ناعادلانه، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد نخبگان به دلیل تبعیض در جذب، از دانشگاه فاصله گرفته یا مهاجرت کرده‌اند. مقررات و زیرساخت‌های قانونی مناسب هستند اما گاهی رفتارها، سرمایه‌های انسانی را دفع کرده‌اند، این خطا نه‌تنها موجب اتلاف سرمایه ملی شده بلکه برخی از نخبگان را به منتقد و مخالف تبدیل کرده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود از گام‌های اصلاحی اخیر در شیوه‌نامه جذب اعضای هیات علمی خبر داد و افزود: با تلاش و همکاری رئیس هیات عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، اصلاحاتی در شیوه‌نامه جذب اعمال شده است که شامل کوتاه شدن زمان فرایند جذب و تعریف تعارض منافع برای تضمین انتخاب شایسته‌ترین افراد بر اساس صلاحیت‌های علمی و قانونی می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: رعایت مهلت‌های قانونی در فرایند جذب اعضای هیات علمی یکی از شاخص‌های سنجش عملکرد مدیران دانشگاه‌ها، و نیز سنجش جایگاه و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است.

سیمایی صراف با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان نیازمند نیروی انسانی فرهیخته هستیم، تأکید کرد: جنگ ۱۲ روزه نشان داد که در برخی حوزه‌های تخصصی، کشور با کمبود نیرو مواجه است، در حالی که همین نخبگان در کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گرفته و به کار گرفته شده‌اند.

او با استناد به حدیثی اخلاقی، تصریح کرد: اشتباهات کوچک از ما که به نام جمهوری اسلامی تصمیم می‌گیریم، هزینه‌های بزرگی دارد. نمی‌توان شایسته‌سالاری را کنار گذاشت، آن‌هم در کشوری که بالاترین مقامات سیاسی آن از داناترین و عالم‌ترین شخصیت‌ها در جهان به شمار می‌آیند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان خاطر نشان کرد: وظیفه داریم با رعایت عدالت، بی‌طرفی، شایسته‌سالاری و اجتناب از باندبازی و سیاسی‌کاری، آینده علمی کشور را تضمین کنیم.

ارسال نظر

آخرین اخبار