فراجا ۵۰ هزار مسکن میسازد
معاون مهندسی فراجا با اشاره به این که در یک قرن اخیر ۱۶ هزار خانه سازمانی برای نیروی انتظامی ساخته شده است، گفت:یک نسخهای اساسی برای حل مشکل مسکن نداریم.

هابیل درویش، معاون مهندسی فراجا در آیین آغاز عملیات اجرایی شهرک ۱۵۰۰ واحدی «یا فاطمه الزهرا» در منطقه ۲۲ تهران گفت: در طول یک قرن گذشته، کمتر از ۱۶ هزار واحد خانه سازمانی برای نیروهای انتظامی ساخته شده که برخی از آنها قدمتی ۷۰ ساله دارند و دیگر قابل سکونت نیستند.
او با بیان اینکه برای جبران این عقبماندگی به ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم، افزود: تاکنون زمین مورد نیاز برای ساخت ۵۰ هزار واحد در سراسر کشور شناسایی شده، نقشهها تهیه شده، قراردادها منعقد و عملیات اجرایی آغاز شده است.
به گفته درویش، پیشرفت این پروژهها بین ۱۰ تا ۹۰ درصد متغیر است و به تدریج به بهرهبرداری میرسند. او تصریح کرد: هماکنون بیش از ۲۰۰ کارگاه فعال در نقاط مختلف کشور در حال فعالیت هستند.
معاون مهندسی فراجا با اشاره به هزینههای اجرای طرح گفت: آغاز عملیات اجرایی ۵۰ هزار واحد مسکونی، بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان (۱۸۰ همت) هزینه دارد. این طرح، یک نهضت ملی است و امسال نیز برای ۵۰ هزار واحد دیگر قرارداد بسته خواهد شد تا این نهضت به سرانجام برسد.
او ادامه داد: مشکلاتی در مسیر اجرای این طرحها وجود دارد که انتظار میرود دولت برای رفع آنها همکاری و حمایت کند. امروز عملیات ستونگذاری پروژه شهرک ۱۵۰۰ واحدی آغاز میشود. در این پروژه، بخشی از واحدها سهخوابه و ویژه پرسنل، و بخشی دیگر دوخوابه برای استفاده به عنوان خوابگاه دانشجویی در نظر گرفته شدهاند.
درویش در تشریح ویژگیهای فنی پروژه گفت: اسکلت این بلوکها فلزی است و این پروژه بهصورت صنعتی و با سرعت بالا اجرا میشود. در مجموع، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن آهنآلات مورد نیاز است که تاکنون ۱۰ هزار تن آن به محل پروژه حمل شده و ۱۹ بلوک آماده نصب اسکلت هستند. فولاد مورد نیاز این پروژه در کارخانه برش، ساخت، رنگآمیزی و سپس به محل پروژه منتقل میشود.
او با تأکید بر سرعت بالای اجرای پروژه گفت: پیشبینی شده است که واحدها طی ۱۹۰ روز بهطور کامل و همراه با تمام امکانات ساخته و تحویل داده شوند.
معاون مهندسی فراجا تصریح کرد: هنوز نتوانستهایم نسخهای اساسی برای حل مشکل مسکن ارائه دهیم. در کشورهای پیشرفته، ساخت مسکن به شرط تملک اجرا میشود، اما در ایران این روش امکانپذیر نیست. با این حال، اگر از این مدل ساخت صنعتی و سریع حمایت شود، میتواند راهحل مؤثری باشد.
او گفت: این پروژهها بدون هیچ دخالت خارجی در حال اجراست و دولت باید از اینگونه طرحها حمایت کند. راهاندازی کارخانههای مشابه در کشور میتواند معضل مسکن را حل کرده و در مدت کوتاهی، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی به پرسنل نیروی انتظامی تحویل داده شود. طبق برآورد کارشناسان، ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه خانوارها صرف مسکن میشود و اگر با این روش بتوانیم مسکن را ارزانسازی کنیم، بخش عمدهای از دغدغههای پرسنل برطرف خواهد شد.