به روز شده در
کد خبر: ۱۵۷۵۰

روایت محسنی اژه‌ای از روند سخت تصویب یک قانون

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: برای تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، رفت‌وآمدهای قابل توجهی میان مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت و سرانجام موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. نهایتاً در اردیبهشت سال گذشته این قانون در مجمع تصویب شد و از اوایل تیر ماه ۱۴۰۳ نیز لازم‌الاجرا شد.

روایت محسنی اژه‌ای از روند سخت تصویب یک قانون

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت) در نخستین همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در مازندران، اظهار کرد: گره‌گشایی از امور مردم، آرامش‌بخشی به مردم، تثبیت حقوق مالکانه آنها و مقابله با متعرضین به حقوق حقه و عامه مردم از اقداماتی است که سبب رضایت و خوشنودی خداوند می‌شود.

وی با تبیین و تشریح فرآیند تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: پس از مباحث و بررسی‌های فراوان و استناد به تجربیات، این نتیجه حاصل شد که پیشبرد امور ثبتی و ملکی مردم با استناد به اسناد عادی به مصلحت نیست و مفسده‌هایی در پی دارد، فلذا فرآیند تدوین و تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول آغاز شد.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: برای تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، رفت‌وآمدهای قابل توجهی میان مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت و سرانجام موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. نهایتاً در اردیبهشت سال گذشته این قانون در مجمع تصویب شد و از اوایل تیر ماه ۱۴۰۳ نیز لازم‌الاجرا شد.

وی تصریح کرد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول دارای ۱۵ ماده و ۲۸ تبصره است و ۱۴ آیین‌نامه باید برای آن تدوین شود؛ آگاهان به امور می‌دانند که تدوین ۱۴ آیین‌نامه برای یک قانون، چه مقدار سخت و ذوابعاد است. در همین راستا باید از همه دست‌اندرکاران اجرای قانون مزبور، کمال تشکر را داشته باشم.

او گفت: شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کمتر از یک سال، ۳۸ جلسه برگزار کرد و اهتمام و مداومت مطلوبی برای اجرای بدون کم و کاست این قانون داشت. در همین راستا باید از اعضای این شورا قدردانی کنم و خطاب به آنها تاکید کنم که با همین اهتمام و مداومت کار را پیش ببرند.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در زمان تصویب قانون فوق‌الذکر علاوه بر مباحثی که از لحاظ انطباق این قانون با شرع مطرح می‌شد، عده‌ای تاکید داشتند که قانون مزبور از قابلیت اجرا برخوردار نیست، اما طی یک سال اخیر در راستای اجرای این قانون تلاش‌های خوبی صورت گرفته و ضرورت دارد این تلاش‌ها استمرار یابد، باید توجه داشت که چنانچه ما موفق به اجرای کامل و جامع این قانون نشویم، این امر اثراتی را در آینده در قانونگذاری‌ها و سیاستگذاری‌های ما پدید خواهد آورد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت تحکیم همدلی و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف نظام اظهار کرد: امروز بیش از گذشته نیاز به همدلی و هم‌افزایی در سطح کارگزاران نظام برای غلبه بر مشکلات داریم، چراکه هم مسائل کشور بیشتر شده و هم بر حجم شرارت‌ها و شیطنت‌های دشمنان افزوده شده است، دشمنان و خناسانی که تمام همت خود را مصروف بر ایجاد اختلاف و نفاق در کشور کرده‌اند.

محسنی اژه‌ای گفت: شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کمتر از یک سال، ۳۸ جلسه برگزار کرد و اهتمام و مداومت مطلوبی برای اجرای بدون کم و کاست این قانون داشت؛ در همین راستا باید از اعضای این شورا قدردانی کنم و خطاب به آنها تاکید کنم که با همین اهتمام و مداومت کار را پیش ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در زمان تصویب قانون فوق‌الذکر علاوه بر مباحثی که از لحاظ انطباق این قانون با شرع مطرح می‌شد، عده‌ای تاکید داشتند که قانون مزبور از قابلیت اجرا برخوردار نیست، اما طی یک سال اخیر در راستای اجرای این قانون تلاش‌های خوبی صورت گرفته و ضرورت دارد این تلاش‌ها استمرار یابد؛ باید توجه داشت که چنانچه ما موفق به اجرای کامل و جامع این قانون نشویم، این امر اثراتی را در آینده در قانونگذاری‌ها و سیاستگذاری‌های ما پدید خواهد آورد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت تحکیم همدلی و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف نظام اظهار کرد: امروز بیش از گذشته نیاز به همدلی و هم‌افزایی در سطح کارگزاران نظام برای غلبه بر مشکلات داریم، چرا که هم مسائل کشور بیشتر شده و هم بر حجم شرارت‌ها و شیطنت‌های دشمنان افزوده شده است؛ دشمنان و خناسانی که تمام همت خود را مصروف بر ایجاد اختلاف و نفاق در کشور کرده‌اند.

رئیس دستگاه قضا گفت: بدون تردید اختلاف عقیده و سلیقه در کشور وجود دارد، اما مهم آن است که در راستای منافع کشور دست در دست هم دهیم و با روحیه جهادی بر مشکلات غلبه پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: امروز باید بیش از گذشته از خود و مجموعه خود صیانت کنیم و بدانیم که چنانچه دستور کارهای صیانتی را اجرایی نسازیم در آن صورت کژی‌ها بر دستگاه و مجموعه ما مسلط می‌شوند و نتیجه این امر بی‌اعتمادی مردم است؛ اگر مردم به ما بی‌اعتماد شوند آنگاه هرچه خدمت کنیم نیز به چشم نخواهد آمد. باید اعتماد مردم را تثبیت و تحکیم کنیم و یکی از راهکارهای این مقوله، در دستور کار قرار دادن راهکارهای صیانتی است.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: از هر نهادی که نسبت بیشتری با انقلاب دارد باید بیشتر صیانت کرد، فلذا باید از دستگاه قضایی بیشتر صیانت کرد؛ ما دستگاهی هستیم که با کژی‌ها و اعوجاجات مقابله می‌کنیم، بنابراین به هیچ وجه شایسته نیست که در مجموعه ما کوچک‌ترین کژی و اعوجاجی مشاهده شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار