تصور وجود غذای فراوان توهمی بیش نیست؛ تامین آب شرب اولویت کشور است
وزیر جهاد کشاورزی به بحران آب در کشور اشاره کرد و تامین آب شرب را اولویت اصلی کشور و نیازمند برنامهریزی لازم دانست.

غلامرضا نوری بر اهمیت امنیت غذایی در شرایط بحرانی و لزوم حمایت از تولید داخلی تاکید کرد.
وی با اشاره به جنگ اخیر رژیم صهیونیستی و اهمیت امنیت غذایی برای مردم ایران، از گزارشهای ارایه شده از سوی مسئولان ستادی و استانی قدردانی کرد و گفت: در جنگ ۱۲ روزه اخیر اهمیت امنیت غذایی برای همه ما مشخص شد و مردم توانستند در آرامش این مدت نزدیک به دو هفته را سپری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بحران ایجاد شده در حوزه غذا در جنگ غزه از سوی رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: وضعیتی که در برخی کشورها تحت تاثیر جنگ و نزاع و تهاجم دشمنان مشاهده میکنیم خود پاسخ به کسانی است که به خاطر دیدگاههای فانتزی و عجیب و غریب خود، تولید داخلی را تخطئه میکنند.
به گفته وی، تصور وجود غذای فراوان توهمی بیش نیست، امروزه کشورها باید درصدد تامین امنیت غذایی خود باشند.
تامین آب شرب اولویت اصلی کشور است
نوری به بحران آب در کشور اشاره کرد و تامین آب شرب را اولویت اصلی کشور و نیازمند برنامهریزی لازم دانست و از همکاران خود در سراسر کشور خواست تا در شوراهای شهرستانی و استانی برای تامین آب شرب همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند.
وی همچنین بر صرفهجویی در مصارف اداری و شخصی و ترویج آن در جامعه تاکید کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به انتقادهای مطرح شده نسبت به مصرف آب در بخش کشاورزی و لزوم ارتقای بهرهوری، گفت: ما بخشی از این انتقادهای مطرح شده را قبول داریم و در تلاش هستیم تا بهرهوری بخش کشاورزی نسبت به آبی که مصرف میشود را ارتقا دهیم، اما متذکر میشویم که بخش کشاورزی در حال تامین امنیت غذایی کشور است و این بخش مقصر تمام مشکلات موجود نیست.
وی بر توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارندگیهای پی در پی که دامنگیر بخش کشاورزی کشور است، تاکید کرد و افزود: مدیران و مسئولان وزارتخانه باید با ارائه گزارشهای فنی و دقیق به نهادهای ذیربط، از تولید داخلی و امنیت غذایی کشور دفاع کنند و اجازه ندهند عدهای با نظرات غیرکارشناسی، این بخش را زیر سوال ببرند.
سهم بخش کشاورزی در اقتصاد کلان ۵.۶ درصد رشد یافت
نوری با اشاره به آمارهای اقتصادی بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: در کنار این اعداد و ارقامی که مطرح میکنند باید به موضوع اقتصاد کلان بخش هم توجه داشته باشیم که سهم اقتصادی بخش کشاورزی از ۶.۷ درصد ارتقا پیدا کرد و یک رشد ۵.۶ درصدی داشتیم همچنین در پایان سال ۱۴۰۳ به رشد ۳.۲ درصد رسیدیم و در حوزه صادرات افزایش ۳۲ درصدی داشتیم و تراز تجاری بخش کشاورزی ۳ میلیارد دلار بهبود یافت.
وی تاکید کرد: وظیفه ما این است که اجازه ندهیم دستاوردهای بخش کشاورزی، در سایه یک بحران کلان که متاثر از عوامل مختلف برای کشور است، نادیده گرفته شده یا فراموش شود. عدهای همواره به دنبال وابستگی کشور به خارج و یافتن راهی برای واردات هستند، اما تلاش ما تامین امنیت غذایی کشور با تکیه بر توان تولید داخلی است.
منبع: ایلنا