به روز شده در
کد خبر: ۲۰۹۳
آوش بررسی کرد:

رشد اقتصادی آمریکا در گرو ولخرجی ثروتمندان

بررسی‌ها حاکی از شکستن رکوردی ۳۵ ساله در دل اقتصاد ایالات متحده است. رکوردی که نشان می‌دهد رشد اقتصادی آمریکا به بالاترین سطح خود از ۱۹۸۹ میلادی تاکنون رسیده است.

رشد اقتصادی آمریکا در گرو ولخرجی ثروتمندان

به گزارش سرویس اقتصادی آوش، در حالی که بسیاری از آمریکایی‌ها برای تامین هزینه‌های زندگی خود با مشکل مواجه هستند، قشر پردرآمد جامعه بدون محدودیت در حال خرج کردن است.

تورم شدید و افزایش قیمت‌ها باعث شده اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه قدرت خرید خود را از دست بدهند. اما در مقابل ۱۰ درصد پردرآمدترین خانوارها (خانواری که سالانه ۲۵۰ هزار دلار یا بیشتر درآمد دارند) هزینه‌های خود را به شکل قابل‌توجهی افزایش داده‌اند.

یک رکوردشکنی بعد از ۳۵سال

بر اساس تحلیل Moody's Analytics این گروه اکنون ۴۹.۷ درصد از کل مخارج مصرفی در آمریکا را به خود اختصاص داده‌ است. این رقم در سه دهه پیش حدود ۳۶ درصد بود، اما اکنون به بالاترین سطح خود در داده‌های ثبت‌شده از سال ۱۹۸۹ رسیده است.

منبع درآمد ثروتمندان امریکایی

افزایش چشمگیر هزینه‌کرد اقشار پردرآمد و ثروتمند در ایالات متحده آمریکا عمدتا ناشی از رشد سود سرمایه‌گذاری‌ در بازار سهام، بازار املاک، صنایع و سایر دارایی‌ها است.

امریکایی‌ها چقدر خرج می‌کنند؟

به گفته مارک زاندی، اقتصاددان ارشد Moody's Analytics، رشد اقتصادی آمریکا به شکلی غیرمعمول به هزینه‌کرد ثروتمندان وابسته شده است.

این اقتصاددان برآورد کرده تنها مخارج ۱۰ درصد جامعه، نزدیک به یک‌سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد برخلاف گذشته سهم طبقه متوسط و کارگر در تحرکات و رشد اقتصادی ایالات متحده با کاهش قابل توجهی مواجه شده است.

داده‌های موجود نشان می‌دهد بین سپتامبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ قشر پردرآمد ۱۲ درصد بیشتر خرج کرده است. در حالی که هزینه‌کرد خانوارهای طبقه کارگر و متوسط در همین بازه زمانی کاهش داشته است. این اختلاف در الگوی مصرف، نشان‌دهنده افزایش نابرابری در توان مالی اقشار مختلف جامعه است.

کم‌درآمدهای امریکایی چقدر خرج می‌کنند؟

بررسی‌های اقتصادی نشان می‌دهد که ۸۰ درصد کم‌درآمدها نسبت به چهار سال پیش ۲۵ درصد بیشتر خرج کرده‌اند. اما این افزایش تنها اندکی از رشد ۲۱ درصدی قیمت‌ها فراتر رفته است. در مقابل ۱۰ درصد پردرآمد جامعه ۵۸ درصد بیشتر خرج کرده‌اند که نشان می‌دهد افزایش هزینه‌های آن‌ها فراتر از تاثیرات تورمی بوده و عمدتا از طریق افزایش دارایی‌هایشان تامین شده است.

پیامد پیشتازی پولدارها

این روند می‌تواند پیامدهای اقتصادی مهمی به همراه داشته باشد. اگرچه افزایش هزینه‌های ثروتمندان می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند، اما کاهش قدرت خرید اکثریت جامعه می‌تواند در بلندمدت چالش‌هایی مانند کاهش تقاضای داخلی و افزایش وابستگی اقتصاد به سرمایه‌داران بزرگ را به همراه داشته باشد.

این تحولات باعث شده بسیاری از اقتصاددانان آمریکایی از جمله پل کروگمن نسبت به آسیب‌پذیرتر شدن اقتصاد این کشور در آینده نزدیک هشدار دهند.

ارسال نظر

آخرین اخبار