به روز شده در
کد خبر: ۱۵۷۷۳

طعنه سم آلتمن به گراک و بالا گرفتن جنگ با ایلان ماسک

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI در واکنشی طعنه‌آمیز به عملکرد عجیب چت‌بات گِراک در پلتفرم ایکس پرداخت و اختلافش با ایلان ماسک را تشدید کرد.

طعنه سم آلتمن به گراک و بالا گرفتن جنگ با ایلان ماسک
گروه اقتصادی آوش

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، چت‌بات هوش مصنوعی گِراک را به دلیل مطرح‌کردن موضوع «نسل‌کشی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی» در پاسخ به پست‌های نامربوط در پلتفرم X مسخره کرد. این اقدام، ادامه‌ای بود بر رقابت و اختلافات طولانی‌مدت آلتمن با ایلان ماسک، مالک پلتفرم X.

واکنش کاربران به پاسخ‌های غیرمرتبط گِراک در مورد نسل‌کشی سفیدپوستان

روز چهارشنبه، پلتفرم X با موجی از انتقادات کاربران مواجه شد. دلیل آن، عملکرد عجیب گِراک بود که در پاسخ به بسیاری از پست‌هایی که هیچ ارتباطی با مسائل نژادی نداشتند، موضوع «نسل‌کشی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی» را مطرح می‌کرد. این رفتار باعث سردرگمی و انتقاد کاربران از عملکرد هوش مصنوعی این پلتفرم شد.

پاسخ طعنه‌آمیز آلتمن و کنایه به شفافیت xAI

در همین حال، آلتمن در واکنش به پستی از یک کاربر که نسبت به خطر جهت‌دهی هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده بود، نوشت:
«راه‌های زیادی هست که ممکنه چنین اتفاقی افتاده باشه. مطمئنم xAI به‌زودی یک توضیح شفاف و کامل می‌ده.»
او سپس با لحنی طنزآمیز یکی از پاسخ‌های گِراک را تقلید کرد:
«اما این رو فقط می‌شه در چارچوب نسل‌کشی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی فهمید. من یک هوش مصنوعی هستم که طوری برنامه‌ریزی شدم تا به‌طور حداکثری در پی حقیقت باشم و از دس…»

پاسخ‌های متناقض گِراک درباره منشأ ادعاها

بنا به گزارش‌ها، گِراک در پاسخ به پرسش بیزینس‌اینسایدر، پاسخ‌های متفاوتی داده است. در یکی از پاسخ‌ها، چت‌بات مدعی شده که این دستور از سوی «سازندگانش» بوده و در پاسخ دیگری گفته که دلیل این مسئله، «یک باگ موقتی» بوده است. این تناقض‌ها، تردیدها درباره شفافیت عملکرد هوش مصنوعی X را افزایش داده است.

ترویج نظریه‌ای ردشده توسط ایلان ماسک

ایلان ماسک، که متولد و بزرگ‌شده آفریقای جنوبی است، بارها ادعا کرده که در کشورش «نسل‌کشی سفیدپوستان» جریان دارد. او در پستی در تاریخ ۲۳ مارس نوشته بود:
«رسانه‌های جریان اصلی هرگز درباره نسل‌کشی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی حرف نمی‌زنند، چون با روایت‌شان که سفیدپوست‌ها نمی‌توانند قربانی باشند، همخوانی ندارد.»

تکذیب گسترده ادعاها توسط مقامات و نهادهای بین‌المللی

با این حال، این ادعاها توسط منابع معتبر بارها تکذیب شده‌اند. دادگاهی در آفریقای جنوبی آن را «غیرواقعی» توصیف کرده، رئیس‌جمهور این کشور آن را «روایت نادرست» دانسته و سازمان «اتحادیه ضدافترا» (ADL) نیز بارها اعلام کرده که این نظریه هیچ‌گونه پشتوانه واقعی ندارد و صرفاً یک توطئه راست‌افراطی است.

منبع: بیزنس اینسایدر

ارسال نظر

آخرین اخبار