راههای مقابله با فرونشست در تهران
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برای حل بحران فرونشست زمین باید باید روانآبهای سطح شهر را از طریق چاههای جذبی به درون زمین انتقال دهیم گفت: چنانچه آب تهران به زمین تزریق شود و به در درون لولههای فاضلاب شهری هدایت نشود میتوان از این بحران گذر کرد.

حجتالاسلام سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران به راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین در تهران پرداخت و گفت: تزریق آب به زمین از طرق مختلف ضرورری است، باید آبخیزداری را در بالای شهر به اجرا گذاشته و با سدهای کوچک آب را به داخل زمین هدایت کرد. از سوی دیگر نیاز است تا چاههای جذبی را فعال کنیم.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید بخشی از فاضلاب شهری را تعطیل کنیم تا آب استفاده شده از آشپزخانه و یا حمام با تغییر به زمین برگردد. همچنین باید روان آبهای سطح شهر را از طریق چاههای جذبی به درون زمین انتقال دهیم.
آقامیری ادامه داد: مسیلهایی که از شمال تهران به طرف جنوب حرکت میکند به خاطر سیمانی شدن امکان انتقال و تزریق آب را از بین برده است این وضعیت باید به صورت شطرنجی شود و در هر متر قابلیت انتقال آب به درون زمین فراهم شود. هر چقدر زمان بگذرد و ما به دنبال رفع چالش نباشیم سفرههای زیرزمینی تحکیم پیدا کرده و امکان برگشت آنها نخواهد بود.
او گفت: امروز ما کمبود آب نداریم، بلکه مشکل مدیریت آب وجود دارد. هنگامی که آب برداشت میشود باید آب بار دیگر به زمین تزریق شود این نکتهای است که هم اکنون در شهر تهران به اجرا گذاشته نمیشود، آب باید گردش داشته باشد.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: اگر آب به عمق زمین تزریق شود بسیاری از مشکلات حل میشود. تهران در گذشته به هزار قنات معروف بود و اکنون تنها فقط ۷۰ قنات فعال دارد. امروز نیازمند شکلگیری نهضت تزریق مصنوعی آب به زمین هستیم و این مهم در یک پروسه ۱۰ساله به خوبی جواب خواهد داد.
آقامیری گفت: چنانچه منابع آبی به درستی مدیریت شود یعنی آبهایی که در منازل مورد استفاده قرار میگیرد به درون زمین و چاههای جذبی هدایت شود مشکل حل خواهد شد. ضرورت دارد تا در ابتدا فرهنگسازی شکل بگیرد. باید باور کنیم که آب قابل بازگشت است. چنانچه آب از خلیج فارس به مرکز کشور هدایت شود ولی به درستی مدیریت شکل نگیرد وضعیت همچنان اضطراری خواهد بود.
منبع: میزان