تهیه برنامه جامع ۵ ساله حفاظت محیط زیست برای احیای گونه یوزپلنگ آسیایی
معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست در تشریح اقدامات سال گذشته و برنامههای سال جدید گفت: در حال تهیه مدلی برای حفاظت از نقاط داغ تنوعزیستی در کشور هستیم و در این رابطه سعی داریم از حفاظت صرف از گونههای شاخص عبور کنیم و رویکرد سازمان را به سمت حفاظت از زیستگاهها و نقاط داغ تنوعزیستی ببریم.

به گزارش ایسنا، حمید ظهرابی، معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست در تشریح اقدامات سال گذشته و برنامه های سال جدید گفت: دانشمحوری، مشارکتپذیری، استفاده از تکنولوژیهای نوین در حفاظت، توافقسازی و اقتصادی کردن حفاظت محورهای اصلی اقداماتی است که در سال گذشته انجام یافت و در سال جدید نیز رویکرد ما بر مبنای این محورها خواهد بود.
او با اشاره به تهیه برنامه اقدام برای ۴ سال آینده در معاونت محیط زیست طبیعی، افزود: این برنامه اقدام بر مبنای محورهای مذکور تهیه شده است و برای تحقق این امر تمرکز جدی بر تدوین برنامه ها، آییننامهها و دستورالعملهایی داشتیم که تحقق این سیاستها را تسهیل میکند.
او به دستورالعمل مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی در اجرای طرح های مدیریت مناطق چهارگانه و برنامه زیست بومی تالاب ها به عنوان یکی از این زیرساختهای جلب مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: در این راستا چند آییننامه اجرایی نیز برای تسهیل کسب و کارهای محیطزیستی جهت تصویب در دولت آماده شده است و این دستورالعملها در مرحله نظر خواهی از سمنهای تخصصی است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست همچنین از تهیه برنامه جامع ۵ ساله حفاظت موثر و احیای گونه یوزپلنگ آسیایی و زیستگاه های آن در ماههای اخیر خبر داد و گفت: این برنامه با مشارکت متخصصین امر تهیه شده و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده است اما اعتبارات تخصیصی فعلی قادر به پاسخگویی به نیازها نیست.
ظهرابی استفاده از تکنولوژیهای نوین را از جمله برنامههای اصلی این سازمان در سال جدید دانست و تصریح کرد: استفاده از این ابزارها در پایشهای سال جدید ملموس و قابل توجه خواهد بود و ما برای توسعه این امر برنامهریزیهای مفصلی داریم.
او ادامه داد: برای توسعه پایشهای مناطق تحت حفاظت با استفاده از تکنولوژیهای نوین با شرکتهای دانش بنیان مذاکراتی انجام شده و قصد داریم در این خصوص حداکثر تا خرداد ماه فن بازاری راهاندازی کنیم تا ضمن دعوت از شرکتهایی که در این زمینه تجربیاتی دارند با ارایه دستاوردهای این شرکتها و اطلاع یافتن آنها از نیازهای سازمان زمینه ارتباط دوسویهای بین این متخصصان و شرکت ها با مدیران وکارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست فراهم شود و بتوانیم حداکثر بهره را از این ظرفیتها داشته باشیم .