۶ حقوقدانی که برای عضویت در شورای نگهبان معرفی شدند را بشناسید
اسامی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان مشخص شد که به مجلس معرفی خواهند شد.

با پایان یافتن دوره عضویت ۶ تن از اعضای شورای نگهبان انتظار میرود در روزهای آینده با صدور احکام جدید توسط رهبر معظم انقلاب در بخش فقها و انتخاب حقوقدانان جدید توسط مجلس، ترکیب شورای نگهبان وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شود.
تسنیم در گزارشی نوشت؛ سید بهزاد پورسید، ذبیح الله خدائیان، هادی طحان نظیف، محمدرضا صارمی، غلامرضا مولابیگی و محمدرضا صابر 6 حقوقدانی هستند که از سوی رئیس دستگاه قضا به مجلس شورای اسلامی معرفی شدهاند تا از میان آنها 3 نفر با رأی نمایندگان برای مدت 6 سال به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شوند.
سید بهزاد پورسید کیست؟
سید بهزاد پورسید، حقوقدان و مدیر ارشد قضائی ایرانی، متولد ۲۶ اردیبهشت ۱۳۴۵ است. او فارغالتحصیل رشته حقوق خصوصی در مقطع دکتری از دانشگاههای شهید بهشتی و تربیت مدرس است.
در عرصه اجرایی پورسید سابقه قضاوت در دادگستری را دارد و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، معاونت قوانین را بر عهده داشته است. در دیماه ۱۴۰۱ با حکم حجتالاسلام محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، به سمت معاون حقوقی قوه قضائیه منصوب شد.
ذبیح الله خداییان
ذبیح الله خداییان متولد فروردین ماه سال 1342 در روستای میرزاوند از شهرستان چگنی استان لرستان است.
ذبیح الله خداییان کار قضایی اش را در سال 1370 و پس از گذراندن دوره های کارآموزی قضایی به عنوان دادیار آغاز کرد. از جمله سمت های او می توان به معاون دادستان، رئیس شعبه دادگاه بدوی، رئیس دادگاه تجدید نظر، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، معاون قضایی رئیس دادگستری استان، قائم مقام رئیس کل دادگستری استان، و رئیس کل دادگستری استان های لرستان و فارس، اشاره کرد که همه مراحل قضایی و مدیریتی را به صورت سلسله مراتبی طی کرده است. او همچنین معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.
او در تاریخ 3 شهریور ماه سال 1400 نیز از سوی حجت الاسلام اژه ای، رئیس وقت قوه قضائیه، به عنوان سخنگوی قوه قضائیه منصوب شد. او پیش از این بارها به عنوان قاضی و مدیر نمونه از سوی روسای قوه قضاییه مورد تشویق قرار گرفته است.
هادی طحان نظیف
هادی طحان نظیف که به عنوان سخنگوی شورای نگهبان فعالیت می کند، پیش از این سوابقی همچون دبیر کمیته فرهنگی- اجتماعی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، کارشناس و مشاور حقوقی «هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و نیز کارشناس حقوقی مرکز پژوهش ها مجلس را در کارنامه خود داشته است.
هادی طحان نظیف در سال 1361 و در دزفول متولد شده است. او مدرک دیپلم خود را در رشته ریاضی و فیزیک دریافت کرده، و پس از آن راهی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) شده دوران کارشناسی را پشت سر گذاشته است، وی مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز از همین دانشگاه و با گرایش حقوق عمومی اخذ کرده است و پس از آن مدرک دکترایش را با همان گرایش از دانشگاه تهران دریافت کرده است. طحان نظیف به سه زبان عربی، فرانسه و انگلیسی مسلط است و سوابق اجرایی و علمی خوبی دارد، او دوبار به عنوان پژوهشگر برتر برگزیده شده و نیز مورد تقدیر قرار گرفته است.
محمدرضا صارمی
محمدرضا صارمی یک مقام قضائی ارشد است که در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ با حکم حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس دستگاه قضا، به عنوان رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه منصوب شد.
صارمی مشاور قضایی رییس قوه قضاییه، بیش از یک دهه قاضی دیوان عالی کشور، معاون بررسی و امور ارجاعی معاونت اول دستگاه قضا، ۸ سال ریاست دفتر دادستانی کل کشور و همچنین به مدت پنج سال فرمانده مرکز مقاومت بسیج قوه قضاییه بوده است.
غلامرضا مولابیگی
غلامرضا مولابیگی متولد ۱۳۵۴ از شهرستان رزن و دارای تحصیلات در دکتری حقوق و قاضی دادگستری است.
از جمله سوابق او می توان به بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب، دادرس علیالبدل دیوان عدالت اداری، مستشار تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، مدیرکل نظارت و ارزشیابی دیوان عدالت اداری مدیرکل حوزه ریاست رئیس دیوان عدالت اداری، ریاست هیات تخصصی کار و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری، ریاست هیات تخصصی آموزشی و فرهنگی دیوان عدالت اداری، معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور نظارت و ارزشیابی و معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور حقوقی، آموزش و پیشگیری اشاره کرد.
محمدرضا صابر
محمدرضا صابر سالها سابقه فعالیت در حوزه قضایی داشته و قاضی است.