جامجهانی زنان از 2031 با 48 تیم
شورای فیفا روز جمعه اعلام کرد که جام جهانی فوتبال زنان از سال ۲۰۳۱ با حضور ۴۸ تیم برگزار خواهد شد.

تغییری مهم که تنها دو دوره پس از افزایش تیمها به ۳۲ تیم صورت میگیرد. پادشاهی متحد بریتانیا و ایرلند شمالی میزبان رقابتهای سال ۲۰۳۵ خواهند بود و ایالات متحده نیز میزبانی نسخه ۲۰۳۱ را برعهده میگیرد. این تورنمنتها شامل ۱۲ گروه ۴ تیمی خواهند بود و بیش از ۱۰۰ مسابقه برگزار خواهد شد.
فیفا با تأکید بر «همخوانی این گسترش با رشد سریع فوتبال زنان» این تصمیم را پس از مشورت با کنفدراسیونهای قارهای اتخاذ کرده است.
از نظر زیرساختی، گسترش تورنمنت به معنای نیاز به شهرها و ورزشگاههای بیشتری برای میزبانی بازیها است. ورزشگاههایی مانند ومبلی، همپدنپارک، پرینسیپالیتی در کاردیف و حتی ورزشگاههای جدیدی که در حال ساخت هستند، از جمله منچستریونایتد جدید و پروژه بیرمنگامسیتی، جزو گزینههای میزبانی خواهند بود.
در کنار این تحولات، فیفا استراتژی سهمحوری ویژهای را برای حمایت از فوتبال زنان افغانستان تصویب کرده است. این برنامه شامل تشکیل یک تیم زنان پناهنده با ملیت افغان است که در بازیهای دوستانه و تورنمنتهای رسمی فیفا شرکت خواهد کرد. فیفا اعلام کرد هدف این تیم، ایجاد محیطی حمایتی با اولویت بر سلامت و ایمنی بازیکنان است.
همچنین فیفا قصد دارد با همکاری نهادهای مرتبط، از زنان و دختران افغان حمایت کند و فرصتهایی برای بازی در خارج از کشور فراهم آورد. این پروژه بهصورت آزمایشی یکساله اجرا شده و پس از آن، میزان اثربخشی و امکان تعمیم آن به سایر گروههای پناهنده بررسی خواهد شد.
با این حال، برخی انتقادات نیز مطرح شده است. از جمله اینکه این تصمیم برای حضور تیم افغانستان در جام ملتهای زنان آسیا ۲۰۲۶ بسیار دیر اتخاذ شده، چرا که این تیم در مرحله انتخابی ماه ژوئن شرکت ندارد.
خالده پوپل، بنیانگذار تیم ملی زنان افغانستان، ضمن تمجید از این اقدام گفت: «امیدواریم فیفا قوانین خود را اصلاح کند تا تیم ما بهعنوان تیم ملی افغانستان به رسمیت شناخته شود.»
آندریا فلورانس، مدیر اجرایی اتحاد ورزش و حقوق، نیز گفت این اقدام گامی مهم است اما بهتنهایی تبعیض ساختاری علیه زنان در فوتبال افغانستان را از بین نمیبرد.