به روز شده در
کد خبر: ۹۸۳۶

تورم بخش صنعت و معدن در سال گذشته چقدر بود؟

در ماه پایانی زمستان سال گذشته، بیش­ترین تورم سالانه با ۳۴.۸ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" و کم‌ترین تورم سالانه با ۲۴.۹ درصد مربوط به گروه "زغال­‌سنگ" اعلام شد.

تورم بخش صنعت و معدن در سال گذشته چقدر بود؟

براساس اعلام مرکز آمار ایران، در ماه پایانی سال گذشته، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن و صنعت در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۲۸.۲ و ۲۸.۶ درصد اعلام شده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل ۱.۳ و دو واحد درصد افزایش داشته است.

براساس اعلام مرکز آمار ایران در اسفند سال گذشته، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۷۶۸.۴ اعلام شده که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۸.۵ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۴.۷ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۸.۲ درصد افزایش داشته است.  

البته در همین بازه زمانی گفته شده شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ۱۶۳۱.۶ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۸ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۸.۲ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۸.۶ درصد افزایش داشته است.

تورم ماهانه

در اسفند ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۸.۵ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۴.۳ درصد)، ۴.۲ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات‌شان در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۸.۵ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیش­ترین تورم ماهانه با ۹.۶ درصد مربوط به گروه­ "کانه­‌های فلزی" و کم‌ترین تورم ماهانه با ۰.۹ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" است.  

اما درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۸.۴ درصد)، ۵.۶ واحد درصد کاهش داشته است.

در واقع میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۲.۸ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش­ترین تورم ماهانه با ۱۰.۷ درصد مربوط به گروه " ساخت انواع آشامیدنی‌ها" و کم­ترین تورم ماهانه با ۱.۰ درصد افزایش مربوط به گروه "وسایل نقلیه‌ی موتوری، تریلرو نیم تریلر" است وگروه "ساخت مواد شیمیایی و فراورده‌های شیمیایی" در این ماه بدون تغییر بوده است.

افزایش تورم نقطه به نقطه

بررسی داده ها نشان می‌دهد در ماه پایانی زمستان سال گذشته درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۴.۷ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۸.۵ درصد)، ۶.۲ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات‌شان در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۴.۷ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم نقطه به نقطه با ۴۶.۱ درصد مربوط به گروه "کانه­‌های فلزی" و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ۳۶.۴ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" است.

همچنین در این ماه درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۸.۲ درصد بود که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۴۶.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد افزایش داشته است. در واقع میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۴۸.۲ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ۶۷.۴ درصد مربوط به گروه "ساخت انواع آشامیدنی‌ها" و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ۲۵.۳ درصد مربوط به گروه "ساخت سایر مصنوعات" است.

تورم سالانه

در ماه مورد بررسی، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۸.۲ درصد اعلام شد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۶.۹ درصد)، ۱.۳ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۲ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش­ترین تورم سالانه با ۳۴.۸ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" و کم‌ترین تورم سالانه با ۲۴.۹ درصد مربوط به گروه "زغال­‌سنگ" است.  

همچنین در ماه گفته شده درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ ماهه­ی منتهی به این ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل، ۲۸.۶ درصد بود که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۶.۶ درصد)، ۲.۰ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۶ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش­ترین تورم سالانه با ۴۰.۷ درصد مربوط به گروه "ساخت تجهیزات برقی" و کم­ترین تورم سالانه با ۱۷.۰ درصد مربوط به گروه "ساخت منسوجات" است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار