جلودارزاده: کروبی، نبوی و خاتمی در هیات رئیسه از من حمایت میکردند
اولین زن راه یافته به هیات رئیسه مجلس تاکید کرد با حمایت کروبی، نبوی و خاتمی به جایگاه هیات رئیسه راه پیدا کرده است.

سهیلا جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و اولین زنی که به هیات رئیسه راه پیدا کرد در گفتوگو با آوش درباره نحوه راه پیدا کردن خود به صندلی هیات رئیسه گفت: ما در دورهای از انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیدیم، برای دست یافتن به حقوق جا مانده و یا ادا نشده لازم است همه زنان در گروههای سیاسی باهم همکاری داشته باشیم.
او افزود: برای مثال برای گرفتن موافقت مجلس درباره طرح محاسبه مهریه به نرخ روز همه زنان تلاش کردیم، این یکی از اقدامات مشترک ما در مجلس بود. در آن دوره شرایط تصویب بسیار سخت بود. تا آن روز زنان نتوانسته بودند طرحی در مجلس که تا این میزان تحول ایجاد میکرد، تصویب کنند. همگی با هم متحد شدیم و توانستیم از دو طرف رأی بگیریم. طرح مذکور بهرغم مخالفتهایی که وجود داشت و فضای بستهای که برخی مواقع با هدف عدم دستیابی زنان به حقوق خودشان به وجود میآوردند، تصویب شد.
جلودارزاده تصریح کرد: در تصویب طرح محاسبه مهریه به نرخ روز همه همکاری کردند، کمااینکه خانمها وحیده دستجردی، صدیقی و دباغ مشارکت کردند. پس از آن هم طرحهای دیگری وجود داشتند که زنان برای تصویب آن باهم همکاری کردند.
با حمایت جمعی اصلاحطلبان وارد هیات رئیسه شدم
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از این مرحله مسئله عضویت در هیات رئیسه مطرح شد و جناح اصلاحطلبی پیشنهاد کرد و همه درباره این قضیه کار کردند. اولین بار در تاریخ مجلس اولین بار بود که یک خانم به هیات رئیسه راه پیدا کرد. با حمایت جمعی اصلاحطلبان وارد هیات رئیسه شدم و تعدادی از آقایان و خانمهای اصولگرا به من رأی دادند. سال دوم که معمولاً سال سختتری است و تغییرات انجام میشود با رأی بیشتر از دور اول تثبیت شدم. به همین دلیل چهار سال در هیات رئیسه حضور داشتم و هر سال رأی من بیشتر میشد.
جلودارزاده در واکنش به اینکه بعد از راه پیدا کردن شما و خانم امانی به هیات رئیسه مجلس، جو مردانه مجلس از حضور هیچ زنی استقبال نکرد. علت چیست؟ اظهار کرد: من برای عضویت در هیات رئیسه به دنبال رویاها و آرزوهای دنیایی نبودم اما برای اینکه زنان و دختران جامعه بتوانند از حوزههای متعددی برای حضور در جامعه عبور کنند، این تابوشکنی انجام شد.
آقایان اجازه ندادند زنان به هیات رئیسه بروند
او افزود: در ادامه آقایان، رقابت بیشتری برای حضور در هیات رئیسه داشتند و شاید آرزوهای آنها هم زیاد ملی نبود اما باهم متحد میشدند و رأیها را جابهجا میکردند، به این معنی که بر سر رأیآوری با این و آن مذاکره میکردند و در نتیجه امکان رقابت را، برای زنان فراهم نکردند. همچنین بهدلیل تغییر ساختار و بافت مجلس خانمها اصراری برای ورود به هیات رئیسه نداشتند.
کروبی، نبوی و خاتمی در هیات رئیسه از من حمایت میکردند
جلودارزاده تاکید کرد: من در زمان ریاست آقای کروبی در هیات رئیسه حضور داشتم و آقایان بهزاد نبوی و رضا خاتمی، نائب رئیس بودند. همچنین سایر دوستان حضور داشتند. محیط واقعاً سالم بود و حتی از من حمایت میکردند. هیچوقت احساس غریبی و تنهایی نکردم و فکر کردم در حال همکاری با همفکرانم هستم.
اگر موقعیت رئیس مجلس به خطر بیفتد از حضور زنان در هیئت رئیسه استقبال نمیکند
این نماینده ادوار مجلس در پاسخ به این سوال که آیا فراکسیون زنان مجلس دوازدهم این قدرت را دارد که بیش از یک زن را به هیات رئیسه بفرستد؟ خاطرنشان کرد: از آنجاییکه حضور در هیات رئیسه مقدار زیادی با مذاکره و رایزنی انجام میشود، طبیعتاً یکی از عرصههای دخالت رئیس هم هست. گروههای سیاسی از رئیس حرف شنوی و در مقابل توقعاتی دارند. اینها توافق میکنند و بعد لیست داده میشود. اگر حرف زنان در مجلس خریدار داشته باشد و یا طرفدار داشته باشند حتماً میتوانند ورود پیدا کنند. به عبارت دیگر زنان حاضر در مجلس باید با گروههای تأثیرگذار در مجلس مذاکره داشته باشند و آنها با حضور زنان موافقت کنند.
جلودارزاده در پایان در مورد اینکه بنابراین رئیس مجلس نقش مهمی برای حضور زنان در هیات رئیسه ایفا میکند، یادآور شد: رأی رئیس مجلس در گرو حمایتهایی است که انجام میدهد. امکان دارد موقعیت او به خطر بیفتد بنابراین حاضر نشود با حضور زنان در هیات رئیسه موافقت و عرصه را برای آنها باز کند.