به روز شده در
کد خبر: ۹۳۸۷
واشنگتن در چند روز آتی توافق تصرف معادن اوکراین را با کی‌یف امضا می‌کند

آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین خارج می‌شود؟

وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد؛ اگر بزودی پیشرفتی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل نشود کشورش از این مذاکرات خارج خواهد شد.

آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین خارج می‌شود؟

مارکو روبیو، وزیر امورخارجه آمریکا، اعلام کرد؛ اگر بزودی پیشرفتی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل نشود کشورش از این مذاکرات خارج خواهد شد. او در حالی این تهدید را مطرح کرد که ساعتی پیش از آن وزیر اقتصاد اوکراین خبر داد تا یکی دو روز آینده سندی را با آمریکا به امضا خواهد رساند که بر مبنای آن واشنگتن می‌تواند، معادن اوکراین را به معنای دقیق کلمه تصرف کند.

سایت شبکه خبری بی‌بی‌سی در این باره نوشت، مارکو روبیو که به فرانسه سفر کرده است، گفت: «آمریکا نمی‌تواند به مذاکراتی ادامه دهد که برای هفته‌ها و ماه‌ها بدون رسیدن به نتیجه‌ای ملموس ادامه پیدا کند.»

او که روز پنج‌شنبه با شماری از سران اروپا در پاریس درباره مذاکرات صلح اوکراین مذاکره کرده بود، تأکید کرد:‌ «باید هر چه زودتر به برآوردهای لازم در این خصوص برسیم. در حال مذاکراتی در این مورد هستم و اگر آنچه می‌خواهیم به دست نیاید، از مذاکرات خارج خواهیم شد.» مارکو روبیو در حالی این سخنان را بیان داشت که حملات روسیه به اوکراین همچنان ادامه دارد.

توافق واشنگتن و کی‌یف بر سر معادن اوکراین

بعد از جنجال در کاخ سفید هنگام حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، یولیا سویریدنکو، وزیر اقتصاد و معاون نخست‌وزیر اوکراین، در فیسبوک خبر داد، کشورش با ایالات متحده به تفاهمی رسیده است که بر مبنای آن طی چند روز آینده توافقنامه‌ای درباره بهره‌برداری آمریکا از مواد خام اوکراین را به امضا خواهند رساند. به گفته او آمریکا به این ترتیب می‌تواند به معادن کمیاب و ارزشمند اوکراین دسترسی پیدا کند.

با این حال آمریکا زمانی خواهد توانست بر این معادن دست‌اندازی کند که پارلمان هر دو کشور این توافق را تأیید کنند. کاملاً مشخص است که کنگره آمریکا این توافقنامه را با اشتیاق کامل تأیید خواهد کرد. اما به احتمال بسیار، پارلمان اوکراین به راحتی حاضر به تأیید آن نخواهد شد. زیرا چندی پیش بعد از اینکه جزئیاتی از این توافق به بیرون درز پیدا کرد، رسانه‌ها و مردم اوکراین از آن بسیار خشمگین شدند و به اینکه چرا این توافقنامه باید فقط منافع آمریکا را تأمین کند، اعتراض کردند. بر مبنای این اطلاعات، بخش‌هایی از اقتصاد اوکراین نیز در کنار معادن کمیاب این کشور در کنترل واشنگتن قرار خواهد گرفت.

آیا همه دعواها بر سر پول بود؟

همزمانی اظهارات مارکو روبیو با خبری که از سوی وزیر اقتصاد اوکراین بنا شد، این تردید را به وجود آورده که آیا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری اوکراین، در پرونده صلح اوکراین هم به دنبال منافع اقتصادی بوده است؟ به عبارتی به نظر می‌رسد، دونالد ترامپ مذاکرات صلح با روسیه را بدون حضور اوکراین و اروپا پیش برد تا با انداختن هراس در دل کی‌یف بابت به انعقاد رسیدن توافق صلحی که در آن منافع اوکراین لحاظ نشده باشد، وضعیت را به سمتی ببرد که زلنسکی مجبور به امضای توافق معادن شود. این همان چیزی بود که رئیس‌جمهوری اوکراین چند روز مانده به سفرش به واشنگتن آن را دریافت و در دعوایی که در کاخ سفید شد نیز به آن اشاره کرد. اما در نهایت با صحنه‌آرایی آمریکا در اروپا، تنهایی اوکراین در مقابله با روسیه و نگرانی‌ها و فشارهای اروپا مجبور شد به توافقی که تا چند روز دیگر نهایی می‌شود، رضایت دهد. در مقابل روبیو نیز در جمع خبرنگاران حاضر شد و خبر داد، احتمالا دیگر مذکرات صلحی وجود نخواهد داشت که معنای آن ادامه کمک‌های آمریکا به اوکراین برای ایستادن مقابل روسیه است.

مشابه این کار را ترامپ در به راه انداختن جنگ جهانی اقتصادی هم داشت و بعد از خشم جهانی از تعرفه‌هایی که رئیس‌جمهوری آمریکا وضع کرده بود، پرده از نیت واقعی خود برداشت و با تعلیق تعرفه‌های جهانی، تعرفه‌های چین را تا 125 درصد افزایش داد.

ارسال نظر

آخرین اخبار