نقطه پایان ترس از سرطان
تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی، شانس زنده ماندن را به شدت افزایش میدهد. آزمایش خون miONCO-Dx که اکنون در مرحلهی آزمایشهای بالینی قرار دارد قادر است تنها با چند قطره خون، دوازده نوع سرطان را تشخیص دهد.

بوی الکل در دماغش پیچیده بود، دالانهای تودرتوی بیمارستان را طی میکرد و این سوال در سرش میچرخید که «چه اتفاقی در راه است؟»
مدتی بود که بیماریای ناشناخته گریبانگیرش شده بود و برای تشخیص آن از یک به بیمارستان به دیگری ارجاع داده میشد و انواع آزمایشها رویش انجام شده بود. مدتی طول کشید تا پزشکان به نتیجه قطعی رسیدند که بیمار به سرطان دچار شده اما خیلی دیر، زمانی که دیگر کار از دست شده بود.
تشخیص دیرهنگام بیماریهایی همچون سرطان، زندگیهای بسیاری را در سیاهچاله خود برای همیشه خاموش کرده است اما آیا کسی روزی فکر میکرد که با یک آزمایش خون ساده، پزشکان قادر خواهند بود دوازده نوع سرطان را شناسایی کنند؟
این رویا با پیشرفت علم پزشکی، امروز به واقعیت بدل شده است؛ آزمایش خون miONCO-Dx، انقلابی در علم پزشکی بهوجود آورده است. این آزمایش نه تنها دقت بالای ۹۹ درصد در تشخیص ۱۲ نوع سرطان مختلف را دارد، بلکه میتواند در زمانی کوتاه و با کمترین هزینه، جان افراد را از خطرات جدی نجات دهد. چیزی که روزگاری فقط در حد یک آرزو بود، حالا در دسترس است و میتواند چهرهی آیندهی پزشکی را تغییر دهد.
تنها 10 قطره خون لازم است تا سرطانهایی از جمله سرطان ریه، روده، تخمدان، سینه، پانکراس و حتی برخی از تومورهای مغزی را شناسایی کند و تشخیص دهد و آزمایش روی بیست هزار بیمار نشان کارکرد شگفتانگیز این آزمایش دارد.
آزمایش خون miONCO-Dx توسط دانشمندان دانشگاه ساوتهمپتون، هماکنون در مرحله آزمایشهای بالینی قرار دارد و دولت بریتانیا، مبلغ 2.4 میلیون پوند در جهت پیشبرد این پروژهی درمانی سرمایهگذاری کرده است.
این آزمایش که در آن از هوش مصنوعی بهره گرفته شده دارای ویژگیهایی است که پیشتر در پزشکی به خواب و رویا مانند بود که از جمله آنها میتوان به دقت بالای 99 درصد، تشخیص در مراحل ابتدایی و غیر تهاجمی بودن آن اشاره کرد.
تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی، شانس زنده ماندن را بالا میبرد و پروسهی درمانی را سبک میکند. متأسفانه بسیاری از سرطانها زمانی تشخیص داده میشوند که فرصت درمان از دست رفته یا بسیار محدود است.
با ورود رسمی این آزمایش، تشخیص بیماران سهولت پیدا میکند و آنها را از نمونهبرداریهای سنگین، که علاوه بر درد، کلافگی و افسردگی بیمار را به همراه دارد نجات میدهد.
طبق دادههای پزشکی، تشخیص زودهنگام سرطان، نرخ بقا را بسیار بالا میبرد به طور مثال اگر سرطان روده زود تشخیص داده شود، نرخ بقا تا 99 درصد بالا میرود در حالی که این نرخ در مرحله چهارم تشخیص به حدود چهارده درصد کاهش مییابد.
در سرطانی مانند سرطان ریه، نرخ بقا در تشخیص زودهنگام حدود شصت درصد است، این در حالی است که اگر در مرحله چهارم تشخیص داده شود نرخ بقا به کمتر از 10 درصد میرسد.
سرطان بیماریی است که حتی اسم آن، ترس شدیدی به جان آدمی میاندازد و با توجه به نرخ مرگ و میر بالای ناشی از این بیماری، روحیه بیماران به شدت تضعیف میشود اما علم امروز به سرعت در حال پیشرفت است و زمانی میرسد که دیگر سرطان یک بیماری خوفناک نخواهد بود و تنها با یک آزمایش خون ساده تشخیص داده میشود و جان هزاران بیمار نجات پیدا میکند.