از انواع بیمه چه می دانیم؟
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان این صندوق با شرکت بیمه برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. در این گزارش نگاهی به نقش بیمه تکمیلی در هزینه های درمان داشتیم.

یکی از چالش ها و دغدغه های اصلی افراد در روزهای بیماری علاوه بر درد و ناراحتی ، پرداخت هزینههای بالای درمان است. بیمه پایه تنها بخش اندکی از هزینه ای درمان را تامین می کند و بخش اعظم آن بر دوش بیمار است . از طرفی موضوع حذف ارز ترجیحی از زنجیره تامین دارو باعث نگرانیهایی شده که ممکن است قیمت دارو برای بیماران را افزایش دهد . در این شرایط بهترین گزینه بیمه تکمیلی است که نقش تاثیر گذاری در پرداخت هزینه های سنگین درمان دارد و شرایط را برای بیمار آسان تر می شود . بیمه تکمیلی تمام هزینههای دارو، بستری، جراحی و غیره رابه سادگی جبران می کند. دیروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 خبری بر روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت که حاکی از آن بود حجتاله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان این صندوق با شرکت بیمه برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. این قرارداد که به مرحله اجرا رسیده است، پوشش بیمهای حدود حداقل دو میلیون نفر از بازنشستگان کشوری و خانوادههای آنان را بدون هیچگونه وقفهای تضمین میکند. به همین بهانه در این گزارش نگاهی اجمالی به مزایای بیمه تکمیلی داشته ایم .
انواع بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی بصورت کلی پوششهای مختلفی دارند و میتوانند با توجه به نیازهای فردی یا خانوادگی انتخاب شوند. بیمه تکمیلی انفرادی، خانواده ، گروهی و بازنشستگی ازانواع بیمه تکمیلی است. اما کدام نوع بیمه برای شما مناسب است؟
بیمه تکمیلی انفرادی
این نوع از بیمه تکمیلی همانطور که از نام آن مشخص است مختص یک نفر بوده و به صورت تکی و جداگانه صادر میشود. بر این اساس افراد با داشتن بیمه پایه می توانند بهراحتی خود را بیمه تکمیلی انفرادی کنند و اکثر کسانی که بیمه پایه دارند امکان استفاده از بیمه تکمیلی انفرادی را دارند.
از مزایای بیمه تکمیلی انفرادی می توان به آزادی در انتخاب پوشش ها نام برد. بیمه تکمیلی انفرادی مناسب برای افراد خود اشتغال ، بازنشستگان، زنان خانهدار، فریلنسرها و افراد دارای مشاغل آزاد است.
پوشش های بیمه تکمیلی انفرادی دارای پوششهای بیمهای زیر هستند :
پرداخت هزینههای زایمان
جبران هزینههای پاراکلینیکی
پرداخت هزینههای دندانپزشکی
پرداخت هزینههای بستری بیمارستان
پرداخت هزینههای جراحی سرپایی و عملهای جراحی خاص
پرداخت هزینههای درمان عیوب انکساری چشم (تار دیدن تصاویر)
بیمه تکمیلی خانواده
بیمه تکمیلی خانواده همانند بیمه تکمیلی انفرادی است . در این نوع از بیمه تکمیلی علاوه بر اینکه فرد می تواند خود را بیمه کند همزمان نیز می تواند اعضای خانواده خود را هم بیمه کند. مهمترین مزیت این دسته از انواع بیمه های تکمیلی این است که حتی افراد فاقد بیمه پایه هم میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
پوشش های بیمه تکمیلی خانواد شامل موارد زیر هستند:
پرداخت هزینههای جراحیهای تخصصی بیماریهای مربوط به سرطان، مغز، اعصاب مرکزی و نخاع، گامانایف، قلب، پیوند ریه، کبد، کلیه و مغز استخوان
پرداخت هزینههای بیمارستانی ازجمله بستری، جراحی، پوشش شیمی درمانی، رادپوتراپی، آنژیوگرافی قلب و غیره
جبران هزینههای جراحیهای مجاز سرپایی مانند شکستهبندی، گچگیری، ختنه، بخیه، تخلیه کیست، لیزر درمانی و غیره
پوشش هزینههای پاراکلینیکی شامل سونوگرافی، ماموگرافی، انواع اسکن و آندوسکوپی، نوار عضله، نوار مغز، شنواییسنجی، بیناییسنجی و غیره
پوشش خدمات آزمایشگاهی شامل آزمایشهای تشخیص پزشکی، پاتولوژی، ژنتیک پزشکی، انواع رادیوگرافی، نوار قلب و فیزیوتراپی
جبران هزینههای دندانپزشکی همچون ایمپلنت، لمینت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه
پرداخت هزینههای ویزیت پزشک و نسخههای دارویی
پرداخت هزینههای زایمان و درمان نازایی و ناباروری
جبران هزینههای آمبولانس شهری و بین شهری
درمان عیوب انکساری دو چشم
پرداخت هزینه خرید سمعک
بیمـه تکمیلی گروهی (سازمانی)
یکی دیگر از انواع بیمه تکمیلی که در ایران به صورت گسترده از آن استفاده می شود، بیمه تکمیلی گروهی یا سازمانی است. این نوع از بیمهها بیشتر توسط کارفرمایان ادارات، شرکتها، کارگاهها و سازمانها برای پرسنل رسمی، پیمانی، قراردادی و حتی کارکنان بازنشسته واحدهای مربوطه خریداری میشود. در این نوع از بیمه تکمیلی افراد دارای بیمه پایه (تامین اجتماعی) با شماره کارگاهی آن سازمان مجاز به استفاده از این بیمهنامهها هستند.
از مزایای بهترین بیمه تکمیلی گروهی این است که میزان حق بیمه آن کمتر از بیمههای تکمیلی انفرادی است. بهعلاوه افراد بیمه شده میتوانند تمامی اعضای خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، همسر و فرزندان یا افراد تحت تکفل خود را تحت پوشش قرار دهند. در این نوع بیمه تعیین نوع پوششهای بیمهای و همچنین سقف تعهدات برعهده کارفرما است.
انواع بیمه تکمیلی درمان گروهی، دارای پوششهای بیمهای زیر هستند:
پوشش هزینههای
پاراکلینیکی شامل سونوگرافی، ماموگرافی، انواع اسکن، انواع سیتی اسکن، انواع آندوسکوپی، MRI، نوار عصب (NCV)، نوار مغز (EEG)، نوار مثانه، شنواییسنجی، بیناییسنجی و غیره
پرداخت هزینههای خدمات آزمایشگاهی شامل آزمایشهای تشخیص پزشکی، پاتولوژی یا آسیبشناسی و ژنتیک پزشکی، انواع رادیوگرافی، نوار قلب، فیزیوتراپی
جبران هزینههای بستری، جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، آنژیوگرافی قلب و… مراکز درمانی و بیمارستانها
پرداخت هزینه عملهای جراحی تخصصی مانند سرطان، مغز و اعصاب مرکزی نخاع، قلب، پیوند ریه، کبد، کلیه و مغز استخوان و غیره
جبران هزینههای مربوط به اعمال مجاز سرپائی شامل شکستگی و در رفتگی، گچگیری، ختنه، بخیه، بیوپسی، تخلیه کیست و لیزر درمانی
پرداخت هزینههای زایمان طبیعی و سزارین و هزینههای درمانی نازایی و ناباروری
جبران هزینههای مربوط به رفع عیوب انکساری چشم مثل عمل لیزیک و غیره
جبران هزینه تشخیص بیماریها و ناهنجاریهای جنین
پرداخت هزینه خرید سمعک، عینک و لنز تماس طبی
پوشش هزینه آمبولانس و سایر فوریتهای پزشک
جبران هزینه تهیه اعضاء طبیعی بدن
پرداخت هزینههای ویزیت و دارو
جبران هزینههای دندانپزشکی
انواع بیمه های تکمیلی تامین اجتماعی
بیمه تکمیلی تامین اجتماعی نیز همانند هر بیمه تکمیلی دیگر شامل بیمه تکمیلی انفرادی، خانوادگی و گروهی است. با انتخاب هر یک از این انواع بیمههای تکمیلی، بیمهگزاران می تواند به تناسب نیازها و شرایط خود از پوششهای بیمه تکمیلی درمان، دندانپزشکی و غیره بهرهمند شوند و نگرانیهای مالی ناشی از هزینههای درمانی را کاهش دهند. پوششهای بیمه تکمیلی تامین اجتماعی شامل درمانی، حوادث، زایمان، بیمه عمر و زندگی، بازنشستگی، سفر و غیره است.
بیمه تکمیلی یکی از حیاتیترین امور مربوط به مدیریت ریسک مالی است که در هنگام وقوع بیماری به کمک افراد میرسد. افراد دارای بیمه تکمیلـی به هنگام بیماریهای پرهزینه، بهراحتی هزینههای درمانی خود را از بیمهگذار مربوطه دریافت میکنند پس از اهمیت بیمه تکمیلی غافل نشویم.