به روز شده در
کد خبر: ۸۷۹۹
آوش از نشست خبری دوازدهمین دوره مسابقات فیراکاپ آزاد ایران گزارش می‌دهد:

رینگی برای ربات‌های پرنده، ورزشی، چالشی و دانشجویی

دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران 2025 از سه شنبه 26 فروردین تاجمعه 29 در در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپزار می شود.

رینگی برای ربات‌های پرنده، ورزشی، چالشی و دانشجویی
گروه اجتماعی آوش/ زهرا بخشی

نشست خبری دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران 2025 امروز سه شنبه 26 فروردین در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با  حضوردکتر حامد علامتی؛ مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دکتر سروش صادق نژاد؛ نایب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا و همچنین رئیس کمیته فیرا ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه کانون میزبان « دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵» است و از این کانون، ۳ تیم حضور دارند؛ گفت: ما در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که نقشه راه جمهوری اسلامی ایران است توصیه های بسیار مهمی از سوی مقام معظم رهبری دریافت کردیم که یکی از برجسته ترین این توصیه ها، «سرآمد شدن» جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و پژوهش است .

او با بیان اینکه، موضوع سرآمد شدن در علم و پژوهش علاوه بر بیانیه گام دوم، در منابع دینی ما نیز توصیه شده است، عنوان کرد: در اسناد بالادستی نیز در حوزه علم و فناوری و پژوهش، بسترهای خوبی ایجاد شده که نمونه آن، نقشه جامع علمی کشور است که بر اساس آن، همه نهادهای متولی را به حرکت در مسیر علم و فناوری، سوق داده است.

علامتی، تأسیس کانون علم و فناوری نوین ایران در سال گذشته را از دستاوردهای مهم در حوزه ترویج و آموزش علم دانست و اضافه کرد: ما در حوزه آموزش علوم نوپدید و جدید برای کودکان نقشه راهی را تنظیم و نهایی کردیم که این سند، زمینه خوبی برای آشناکردن کودکان با علوم و فنون جدید فراهم می‌آورد.

علامتی، ایجاد ۵ قطب علمی ویژه برای کودکان و نوجوانان را گام دیگر این کانون برای ترویج علوم نوین در بین کودکان دانست و عنوان کرد: این قطب ها در استان‌های تهران، زنجان، هرمزگان، لرستان و اصفهان تشکیل شده و هر قطب، چندین استان را پوشش می‌دهد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به مشارکت این کانون در فیراکاپ آزاد ایران، اظهار داشت: ۳ تیم از کانون در این دوره از فیراکاپ ایران حضور دارند که دو تیم از جوانان و یک تیم از اعضای ارشد کانون هستند.

رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا: 45 کشور از ۵ قاره جهان عضو فدراسیون جهانی هستند

در بخش دیگر این نشست، دکتر سروش صادق نژاد؛ رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا با اشاره با بیان اینکه فدراسیون جهانی فیرا از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد، ادامه داد: امسال فدراسیون جهانی فیرا در آستانه سی‌امین سال فعالیت خود قرار دارد و هدف این مجموعه جهانی آموزش و مهارت افزایی میان نسل جوان و تربیت نیروی انسانی است.

صادق نژاد با اشاره به اینکه فدراسیون جهانی فیرا هر ساله در یکی از کشورهای دنیا این رقابت را برگزار می‌کند و امسال که سی امین دوره آن در کشور کره جنوبی برگزار می‌شود، گفت: در حال حاضر، 45 کشور از ۵ قاره جهان عضو فدراسیون جهانی هستند و کشورهای عضو برای حضور در رقابت‌های جهانی ، مسابقات محلی برگزار می‌کنند تا منتخبین و برگزیدگان را به مسابقات جهانی رباتیک معرفی کنند.

رئیس کمیته ملی رباتیک «ایران فیرا« در خصوص برگزاری رقابت‌های رباتیک و هوش مصنوعی بخش ایران و خاورمیانه گفت: این رقابت‌ها برای معرفی تیم‌ها به مسابقات جهانی رباتیک ۲۰۲۵ برگزار می‌شود. رقابت‌های جهانی فیرا در مرداد ماه امسال در کره جنوبی برگزارمی شود.

صادق نژاد از برگزاری این رقابت بین المللی که از امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین تا 29 فروردین ماه با هدف مهارت افزایی و ترویج علوم رباتیک و هوش مصنوعی در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود، هدف دیگر این رقابت ها را ایجاد زیر ساخت‌های آموزشی استاندارد عنوان کرد و گفت: هر کشوری برای استانداردسازی آموزشی خود تلاش بسیاری می کند و کشور ما هم در چند سال گذشته، مطالعات پژوهشی ارزنده ای ارائه و اجرایی کرده و به یک سند آموزشی استاندارد برای کشوررسیده است و با تکمیل محتوای علمی رباتیک و هوش مصنوعی برای کودکان و نوجوانان، این سند را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است .

رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا با اشاره به اینکه  برای ارائه آموزش استاندارد، نیاز به تشکیل زنجیره‌ای از ترویج آموزش، ایجاد فضای تخصصی، کسب و کارها و تولیدات است گفت: فیراکاپ آزاد ایران، بستر تخصصی در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی و شبکه تخصصی از شرکت‌ها، مراکز آموزشی و دانشگاه ها و عموم مردم است و اعضای این شبکه در کنار هم می‌توانند این چرخه را تکمیل کنند، در این راستا با توافقی که با سازمان امور جوانان و ورزش داشتیم، قرار است زیر ساخت‌های استاندارد کشور در این حوزه را ایجاد کنیم چرا که این حوزه‌ها در دنیا به شدت در حال توسعه هستند و اگر از آنها غافل شویم، از قطار فناوری دنیا فاصله خواهیم گرفت.

20 لیگ ، 4 حوزه

رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا با اشاره به آغاز این رقابت ها که از امروز 26 فروردین برگزار می شود ، گفت: این رقابت‌ها در قالب ۲۰ لیگ در دو بخش دانش‌آموزی و دانشجویی و در ۴ حوزه رقابت ربات‌های پرنده، ربات‌های ورزشی، ربات‌های چالشی و ربات‌های دانشجویی برگزار خواهد شد.

صادق نژاد عنوان کرد: تیم‌های حاضر در این رقابت به سه دسته کودکان (زیر ۱۴ سال)، نوجوانان (بین ۱۴ تا ۱۸ سال) و دانشجویی و بزرگسال (بالای ۱۸ سال) تقسیم‌بندی شده است .

او در خصوص نحوه پذیرش تیم ها عنوان کرد: در هر دوره، فراخوانی منتشر می شود و تیم‌ها بر اساس تخصصی که دارند، لیگ مورد نظر خود را انتخاب می کنند و با ارسال مدارک فنی خود، کمیته‌های تخصصی این مدارک را  بررسی می کند و تیم‌ها بر اساس مدارک علمی ارائه شده انتخاب می شوند.

رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا در ادامه این نشست ادامه داد: امسال از میان ۵۱۳ تیم، ۴۷۶ تیم برای حضور در رقابت‌ها انتخاب شدند و حضور ۴۷۶ تیم حکایت از رشد ۵ برابری حضور دانشجویان و دانش‌آموزان دارد.

صادق نژاد در ادامه با اشاره به این موضوع که شرکت‌کنندگان از استان‌های تهران، خراسان رضوی، مازندران، البرز، بوشهر، مرکزی، یزد، خوزستان، چهار محال و بختیاری، زنجان و گیلان حضور دارند؛ افزود: تیم های خارجی از کشورهای ترکیه، روسیه، کانادا، مالزی و افغانستان به صورت مجازی و حضوری در این دوره ازرقابت ها حضور دارند.

در انتهای این نشست صادق‌نژاد گفت: فینال فیراکاپ آزاد ایران روز جمعه برگزار خواهد شد و در کنار این رقابت بین المللی، همایش‌ها و برنامه‌های تخصصی در حوزه‌های رباتیک و هوش مصنوعی برگزار می‌شود و همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای این حوزه برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار