به روز شده در
کد خبر: ۱۰۲۱۳

جزئیات شرایط ترمیم نمرات در کنکور

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش، شرایط برگزاری کنکور ۱۴۰۴ و سال‌های آینده و روند تغییرات در شرایط ترمیم نمرات را توضیح داد.

جزئیات شرایط ترمیم نمرات در کنکور

در ماه‌های اخیر، انتشار اخبار متعدد و بعضاً متناقض درباره تغییرات کنکور و سوابق تحصیلی، موجب سردرگمی داوطلبان و خانواده‌ها شده بود. با این حال، ابلاغ رسمی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس‌جمهور، تکلیف کنکور سال 1404  و سال‌های آینده را روشن کرد.

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در خصوص جزئیات این مصوبه، نحوه برگزاری امتحانات نهایی و شرایط ترمیم نمرات، به‌ویژه برای پشت‌ کنکوری‌ها گفت:مصوبه‌ای که رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد، در واقع تکمیل مصوبه 913 بود. این مصوبه دو بند روشن داشت؛ اول اینکه پایه دهم از سوابق تحصیلی حذف شد و دوم اینکه تأثیر سوابق تحصیلی قطعی و 60 درصد تعیین شد. بر این اساس، سوابق تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم باید تأثیر قطعی داشته باشند.

 

او افزود: مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش این بود که آزمون نهایی پایه دهم حذف شود و دیگر برای این پایه آزمون نهایی نخواهیم داشت. همچنین آزمون نهایی پایه یازدهم شامل 6 درس باشد.البته شورای عالی آموزش و پرورش در مورد آزمون نهایی تصمیم‌گیرنده است، ولی درباره سابقه تحصیلی نقش پیشنهاددهنده دارد نه مرجع تصمیم‌گیر. البته معمولاً شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای سنجش و پذیرش، پیشنهاد آموزش و پرورش را ملاک قرار می‌دهند و بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص موضوع ترمیم نمرات گفت: ترمیم نمرات به‌دلیل درخواست‌های مکرر برای ایجاد فرصت دائمی ترمیم مطرح شد. از سال 1401 ترمیم نمره آغاز شد تا فارغ‌التحصیلانی که صرفاً برای دریافت دیپلم درس خوانده بودند، ولی حالا قصد شرکت در کنکور را دارند، امکان بهبود سوابق خود را داشته باشند. این فرصت در اختیارشان قرار گرفت. اما استمرار این روند باید طوری باشد که شرایط مساوی برای دانش‌آموزان فعلی و سایر داوطلبان برقرار باشد نمی‌توان امتیاز ویژه‌ای برای برخی در نظر گرفت و دیگران را محروم کرد.

او با اشاره به ترمیم نمره در سال 1404 بیان کرد: امسال، افرادی که متقاضی ترمیم نمره برای اولین بار هستند می‌توانند یک یا چند درس را انتخاب کنند. اما برای کسانی که ترمیم مجدد انجام می‌دهند باید همه دروس همان پایه را انتخاب کنند و در آزمون تمام آن‌ها شرکت کنند. نمره کسب‌شده در ترمیم به‌عنوان نمره نهایی لحاظ می‌شود.

 زارعی اظهار کرد: این فرآیند مثل شرکت در کنکور است. فردی که می‌خواهد ترمیم کند باید با آمادگی کامل وارد شود. نمرات ترمیم در معدل دیپلم تأثیری ندارد و فقط برای سوابق تحصیلی است. برای سال‌های بعد هم این قاعده کلی می‌شود: افراد می‌توانند نامحدود ترمیم کنند، اما باید کل دروس پایه مدنظر را انتخاب کنند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش تاکید کرد: توصیه ما این است که داوطلبانی که امسال قرار است به صورت تک درس ترمیم نمرات را انجام دهند، دروسی که ضریب بالایی دارند را برای ترمیم انتخاب کنند و همه دروس را انتخاب نکنند، چون نه فرصت آن وجود دارد و نه ضرورتی. البته این انتخاب به تشخیص خود افراد بستگی دارد.

او ادامه داد: دروسی که قبلاً ترمیم نشده‌اند، همچنان به‌عنوان ترمیم اول محسوب می‌شوند و می‌توانند به‌صورت تک‌درس ترمیم شوند. اما اگر درسی را قبلاً ترمیم کرده و حالا دوباره بخواهد ترمیم کند، باید تمام دروس پایه مربوطه را انتخاب کند.

زارعی در خصوص عدم ثبت نام افراد در امتحان ترمیم گفت: طبق شیوه‌نامه سال قبل، اگر داوطلب غیبت کند، به منزله انصراف است و نمره‌ای برای او ثبت نمی‌شود. برای سال آینده (1405) نیز ترمیم به‌صورت نامحدود انجام می‌شود، اما با دو شرط: 1) باید همه دروس پایه مدنظر را انتخاب کند؛ 2) نمره جدید به‌عنوان نمره نهایی سابقه تحصیلی ثبت می‌شود. اگر در آزمون شرکت نکند و غیبت کند هم همان نمرات قبلی لحاظ خواهد شد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص امکان امتحان نهایی برای همه این دروس بیان کرد:کسی که می‌خواهد در کنکور شرکت کند، باید آمادگی مطالعه سه پایه را داشته باشد. بنابراین، می‌تواند در امتحانات نهایی هم شرکت کند. البته شمول این افراد بسیار محدود است.

او ادامه داد: سابقه تحصیلی، تصویر واقعی از توانمندی فرد را نشان می‌دهد. پیش از این، فرد در پایه‌های مختلف امتحان می‌داد و موسسات کنکوری به او می‌گفتند سال بعد با کلاس‌ها و بسته‌های آموزشی موفق می‌شود. اما حالا اگر کسی سابقه‌اش را طی سه یا چهار سال تولید کرده و می‌بیند آن سابقه 60 درصد تأثیر دارد، متناسب با توانمندی خود برنامه‌ریزی می‌کند، نه با یک آرزوی ساختگی. این باعث می‌شود از ماندن طولانی‌مدت پشت کنکور که معمولاً به افسردگی و هزینه‌های سنگین منجر می‌شود، جلوگیری شود. گاهی فردی تا 10 سال پشت کنکور می‌ماند، در حالی که می‌توانست جوانی فعال و موفق در زمینه‌های دیگر باشد.

زارعی در ادامه گفت: این تصور اشتباه است که همه باید در کنکور شرکت کنند. آزمون سراسری عمدتاً برای رشته‌های پرطرفدار است که تنها 15 درصد داوطلبان را شامل می‌شود. 85 درصد دیگر نیازی به ورود به این سازوکار ندارند آن‌ها می‌توانند بر اساس توانمندی خود انتخاب رشته کنند و حتی بدون شرکت در آزمون سراسری، با استفاده از معدل پایه دوازدهم وارد رشته‌هایی شوند که صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش در پایان افزود: سابقه تحصیلی شامل دروسی است که امتحان نهایی دارند و در پذیرش دانشگاه‌ها دارای سهم هستند. اما معدل، معدل کل پایه دوازدهم است که شامل دروس نهایی و غیرنهایی می‌شود. هنرجویان هنرستان‌ها آزمون نهایی ندارند و می‌توانند صرفاً بر اساس معدل، برای ورود به دانشگاه اقدام کنند.

قابل ذکر است که ثبت‌نام برای ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی آغاز شده است و تا 10 اردیبهشت ادامه دارد و داوطلبان باید به سایت my.medu.ir مراجعه کنند.

منبع: تسنیم

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار