مذاکره با ۴ ایرلاین خارجی برای برقراری پرواز مستقیم به کیش
معاون گردشگری منطقه آزاد کیش از مذاکره با ایرلاینهای عمان، قطر، عربستان و تاجیکستان برای برقراری پرواز مستقیم به کیش خبر داد.

علی حسنلو معاون گردشگری منطقه آزاد کیش در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو که امروز در دفتر منطقه آزاد کیش برگزار شد، از آمادگی کیش برای برقراری پرواز مستقیم به کشورهای هدف گردشگری این منطقه آزاد خبر داد.
وی افزود: اکنون فرودگاه کیش با زیرساخت فعلی ظرفیت پذیرش 6 میلیون مسافر در سال را دارد. اکنون به خاطر کمبود ناوگان هوایی 50 درصد این ظرفیت بلااستفاده است. متاسفانه پرواز کافی نداریم. کیش ایر پروازهای داخلی را پوشش میدهد و برخی از هواپیماهایش برای پروازهای خارجی مناسب نیستند.
حسنلو گفت: با ایرلاینهای خارجی برای برقراری پرواز مستقیم مذاکره کردیم. در ایام نوروز امسال از سه شهر عراق و همچنین دبی پرواز روزانه کیش ایر و فلای دبی را داشتیم. در این ایام برای تاجیکستان یک پرواز گذاشتیم.
وی افزود: با اینکه تقاضا از کشورهای همسایه در حوزه گردشگری سلامت به معنای تشخیصی و زیبایی و گردشگری تفریحی در 6 ماه دوم سال وجود دارد، اما به دلیل کمبود هواپیما قادر به پذیرش گردشگر نیستیم.
معاون گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه این منطقه مجوز استفاده از ایرلاینهای خارجی را دارد و مذاکره در این رابطه آغاز شده است، گفت: با چهار کشوری که پیشتر اسامیشان اعلام شد، مذاکره کردهایم. آنها چالشهایی در مسئله سوخت و باقی موارد دارند. مذاکرات ما برای برقراری پروازهای مستقیم در 6 ماهه دوم سال است.
وی یادآور شد: در حال حاضر از کشور عمان، قطر و کویت تقاضا برای حوزه سلامت و زیبایی داریم. ما بحث ایر تاکسی و پرواز اختصاصی را هم مطرح کردیم اما این کشورها مجوز پرواز نگرفتند.
به گفته حسنلو اگر هواپیما تامین شود، فرودگاه کیش ظرفیت کافی برای پذیرش پروازهای ثابت به صورت بلند مدت را دارد و در گذشته هم این پروازهای مستقیم وجود داشته است.
کشورهای اکو، هدف گردشگری منطقه آزاد کیش
معاون گردشگری منطقه آزاد در بخش دیگری از سخنان خود اهداف و دلایل پذیرش میزبانی سمپوزیوم بازار گردشگری اکو را تشریح کرد و گفت: سازمان منطقه آزاد کیش در دور جدید مدیریتی خود میزبانی از رویدادهای بینالمللی و هدفگذاری گردشگری رویداد محور با اولویت جذب گردشگر را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: منطقه آزاد کیش قطب تبادلات اقتصادی و تجاری است و هدف ما از پذیرش میزبانی اعضای اکو توسعه تبادلات تجاری با این کشورهاست.
حسنلو افزود: اصلیترین بحثی که در جذب گردشگر دنبال میکنیم، افزایش کیفیت ارائه خدمات گردشگران در جزیره کیش است. این سمپوزیوم یک برنامه آموزشی است که با حضور اساتید ایرانی و خارجی بخشی از نیازهای صنعت گردشگری را پوشش خواهد داد.
وی آموزش را حلقه مفقوده حوزه گردشگری دانست و ادامه داد: در کیش فرصتهای شغلی زیادی در حوزه گردشگری وجود دارد اما نیروهای ماهر و آموزش دیده به اندازه نیاز در این منطقه نداریم. ما به دنبال آموزش نیروهای فعلی و حال حاضر جزیره و اطراف جزیره هستیم که در صنعت گردشگری به صورت فعال به کار گرفته شوند.
معاون گردشگری منطقه آزاد از حضور دبیر کل اکو در رویداد آتی کیش خبر داد و افزود: مدیر عامل منطقه آزاد کیش هم در این رویداد حضور خواهند یافت. در دومین روز جلسات کارگاهی برگزار میشود و تور آشنایی برای سفرای اکو و میهمانان با هدف آشنایی با ظرفیتهای کیش برگزار میشود.
وی همچنین از برگزاری جلسات رو در رو و مذاکرات بخش خصوصی در جریان این رویداد خبر داد.
حسنلو تاکید کرد: در این رویداد در بحث راهاندازی پروازهای مستقیم بین کشورها با جزیره کیش، تبادل گردشگر، سرمایهگذاری و تبادل نیروی انسانی وارد مذاکره خواهیم شد.
حسنلو اضافه کرد: اگر به سمت بینالمللی شدن جزیره پیش برویم، باید نیروی انسانی داشته باشیم که به صورت حرفهای خدمات ارائه دهد. نیروی انسانی اولین سفیر برند ما در حوزه گردشگری است. وقتی حرفهای و بینالمللی نباشد، نیاز ما را مرتفع نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه منابع انسانی نیروهای حرفهای هستند که تسلط به زبان گردشگر ندارند و حرفهای بودن آنها در مواجه با گردشگری که به زبان عربی یا انگلیسی صحبت میکنند، کارایی ندارند.
معاون گردشگری منطقه آزاد گفت: ما در فصل کم گردشگر رویدادها را برگزار میکنیم که نیروهای انسانی بتوانند آموزش ببینند. یکی از مواردی که اکنون به دنبال آن هستیم، تشکیل شبکه منابع انسانی حرفهای در کیش است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات گردشگری کیش این است که نیروی انسانی پایدار ندارد و نیروی انسانی به صورت فصلی میآید و همه آموزشهایی که داده میشود، به هدر میرود.در این جزیره کار اتباع هم ممنوع است و خلاء نیروی انسانی باعث میشود کیفیت خدمات دهی زیر سئوال برود.
حسنلو با اشاره به اینکه 53 هتل در کیش وجود دارد، از تعطیلی برخی از هتلها به دلیل کیفیت نامناسب خدمات خبرداد و افزود: در حال درجهبندی مجدد هتلهای کیش هستیم. به برخی واحدها فرصت میدهیم که روند خدمات دهی را اصلاح کنند در غیر این صورت تعطیل خواهند شد.
وی ادامه داد: وضعیت کیش نسبت به بقیه کشورهای همسایه و حتی هلتهای ستاره پایین کشورهای همسایه وضعیت مطلوبتری است. به خصوص در هتلهای پنج ستارهای که جدید به چرخه اضافه شدهاند، شرایط کیش وضعیت مناسبی است.
جلوگیری از ایران هراسی با میزبانی رویدادها
لیلا میرحسینی معاون دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست این رویداد را دستاوردی دانست که از عضویت در سازمانهای تخصصی گردشگری میتوانیم به دست بیاوریم.
وی افزود: سازمان اکو با 10 کشور عضو، ظرفیت خوبی است که ما از این ظرفیت استفاده کردیم. این میزبانی را به درخواست منطقه آزاد کیش مطرح کردیم و مورد قبول اکو قرار گرفت.
معاون دفتر بازاریابی سازمان میراث فرهنگی گفت: دبیر کل اکو نیز در این رویداد حضور خواهد یافت. مثل منطقه آزاد کیش ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد که میتوانند در این میزبانیها مشارکت کنند. هر یک از این میزبانیها میتواند نمایش پتانسیل کشور در حوزه گردشگری باشد.
وی افزود: سایرمناطق آزاد و استانها اگر از ظرفیت میزبانی استفاده کنند، مبارزه با موج ایران هراسی رخ خواهد داد. متاسفانه اکنون یک جریان ایران هراسی در عرصه بینالمللی رواج یافته است. با این رویدادها عملا گردشگران و افراد فعال در این حوزه را با ظرفیت و توانمندیهای ایران مواجهه میدهیم.
میرحسینی توضیح داد: بدون هیج اغراق و تبلیغاتی شرکت کنندگان در رویدادها با واقعیت ایران آشنا میشوند. از اعلام آمادگی مناطق آزاد برای میزبانی رویدادها استقبال میکنیم و معاونت گردشگری تمام توان خود را برای دفاع از میزبانی رویدادها به کار خواهد گرفت.
عدم دعوت از افغانستان
فریبا ولی نژاد کارشناس میز اکوی سازمان میراث فرهنگی در رابطه با شرکت کنندگان در این همایش گفت: از همه اعضای اکو به جز افغانستان برای شرکت دعوت شده است.
وی افزود: تا امروز فقط کشور آذربایجان این دعوت پاسخ نداده است. کیش با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه یکی از بازارهای هدف کشورهای عضو اکو است.