EN
به روز شده در
کد خبر: ۶۲۷۲۹
مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری آمار داد:

صادرات ۳۲ میلیون دلاری انار به کشورهای هدف

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است تصریح کرد: در هشت ماهه امسال ۷۲ هزار تن انار به ارزش ۳۲ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد که روند صادرات ادامه خواهد یافت.

صادرات  ۳۲ میلیون دلاری انار به کشورهای هدف

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال با پیش بینی تولید یک میلیون و ۳۵۷ هزار تن انار در کشور این محصول برای بازار شب یلدا تامین است و هیچ کمبودی نداریم.

زهرا جلیلی‌مقدم درباره وضعیت تولید و عرضه انار به بازار شب یلدا افزود: در حال حاضر محصول انار کشور در سطح بیش از ۹۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از باغات تجاری استان های فارس، مرکزی، یزد، سمنان، اصفهان و لرستان به طور عمده تولید می شود.

به گفته وی، سال گذشته یک میلیون و ۳۴۹ هزار تن انار در سطح ۹۵ هزار هکتار تولید شده بود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه انار ایران جایگاه سوم تولیدکنندگان جهان بعد از هند و چین را داراست اظهار داشت: اکنون ترکیه، مصر، هند و اسپانیا، بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان، انگلستان و کره جنوبی، عمده واردکنندگان این محصول به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است تصریح کرد: در هشت ماهه امسال ۷۲ هزار تن انار به ارزش ۳۲ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد که روند صادرات ادامه خواهد یافت و عمده صادرات انار در ماه های آذر تا بهمن انجام می شود.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۳۹ هزار تن محصول انار ایران با ارزش ۱۸ میلیون دلار صادر شده بود.

سرانه مصرف انار در ایران حدود ۱۰ کیلوگرم است

جلیلی مقدم تولید امسال را طبق برنامه هفتم توسعه دانست و تصریح کرد: با توجه به وضعیت کم آبی در کشور، اصلاح و نوسازی باغات، استفاده از سایبان، باغبانی حفاظتی، کشت متراکم و تغذیه بهینه و پیگیزی اجرای روشهای نوین آبیاری و آبیاری هوشمند از برنامه های دردست اقدام معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی اضافه کرد: طبق گزارش ها مصرف سالیانه انار برای هر نفر ایرانی نزدیک به ۱۰ کیلوگرم برآورد می شود که بخش عمده این میوه به صورت تازه‌ خوری و بخشی دیگر به شکل فراوری همچون آب انار، رب انار، سرکه انار، روغن هسته انار، برگ انار، پوست انار، لواشک انار، ترشک انار، شربت انار، مربای انار و کنستانتره انار به مصرف می رسد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن انار در کشور تولید شده بود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی برای کشت جدید باغات انار گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افت کمی و کیفی منابع آبی، ناچار به حرکت به سمت باغداری نوین و اقتصادی هستیم و می بایست کشت در محیط کنترل شده در مناطقی که با انواع تنش های اقلیمی روبرو هستیم دردستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برداشت محصول انار در بخش عمده استان های تولید کننده تمام شده است افزود: قیمت انار به رقم منطقه و کیفیت میوه و میزان تقاضا بستگی دارد.

جلیلی مقدم با بیان اینکه انار در ایران حدود ۸۰۰ ژنوتیپ دارد اظهارداشت: انار رباب، ملس ساوه، ملس یزدی، قجاق، نادری، خزر، اردستانی، شیشه کپ، گلوباریک فیروزکوه، یوسفخانی از ارقام مهم صادراتی انار ایران به شمار می رود.

اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم انار درجه یک تا سه شب یلدا سال ۱۴۰۴ در میادین میوه و تره‌بار را برای انار ساوه و تبریز بین ۶۰ تا ۹۰ هزار تومان، انار کوهستان و دماوند بین ۱۰۰ تا ۱۶۰ هزارتومان تعیین کرد.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار