به روز شده در
کد خبر: ۱۴۸۷۴
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

آئین‌نامه جذب نخبگان در سازمان امور استخدامی نهایی شد/ بسته‌های حمایتی بنیاد در دوره جدید تحول یافت

صبح امروز، بیست و دوم اردیبهشت ماه، سعید خدایگان، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، به تشریح برنامه‌های این بنیاد پرداخت.

آئین‌نامه جذب نخبگان در سازمان امور استخدامی نهایی شد/ بسته‌های حمایتی بنیاد در دوره جدید تحول یافت
گروه اجتماعی آوش

سعید خدایگان، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، در ابتدای نشست، با اشاره به سالگرد بیست سالگی بنیاد ملی نخبگان، امسال را سال تحولات این بنیاد دانست و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته، بناست که با ایجاد زیرساخت‌ها در سال 1404، در سال 1405 یک گام فراتر برویم.

او با اشاره به شعار «دانایی، توانایی و مانایی» که در بنیاد نخبگان دنبال می‌شود اظهار کرد:  در بخش دانایی اعتقاد داریم که دانش و علم مهمترین شاخص در شناسایی نخبگان است چرا که نخبگان با دانش و علم خود اقدام به شناسایی و حل مسایل کشور می‌کنند.

سامانه‌ای هوشمند برای شناسایی نخبگان

خدایگان درخصوص بخش دانایی عنوان کرد: از آنجا که دانش و علم را مهمترین شاخصه‌ نخبگان می‌دانیم، سامانه‌ هوشمند و یکپارچه‌ای را از چهار ماه پیش طراحی کردیم که برای شناسایی نخبگان است. در گذشته آمار نخبگان به صورت خود اظهار ثبت نام می‌شد ولی در این سامانه ثبت نام به صورت خود اظهاری است اما درخواست‌های نخبگان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی بررسی شده و به این شیوه، شناسایی نخبگان انجام می‌شود.

او ادامه داد: با استفاده از این سامانه، هرم نخبگی شکل می‌گیرد که شامل دانش‌آموزان مستعد، دانشجویان مستعد، دانش‌آموختگان برتر دانشگاه‌ها، اساتید دانشگاهی و در رأس این هرم، نخبگان قرار می‌گیرند. در این سامانه، بحث پایش و رصد را مبنا قرار دادیم تا به طور دقیق نخبگان را شناسایی کنیم تا بتوانیم بسته‌های حمایتی به آنان اختصاص دهیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در رابطه با طرح‌های مختلف این بنیاد گفت: در ابتدا طرح شهید احمدی روشن را با محوریت اساتید راهبر و دانشجویان مستعد داریم. در این طرح ۱۵۰۰ مساله احصا شده است.

او اضافه کرد: در طرح شهید وزوایی ۲۵۰۰ دانشجوی مستعد شناسایی شدند و بسته‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری به آن‌ها اختصاص می‌یابد. نحوه‌ حمایت بنیاد، نسبت به دوره‌های قبل متفاوت است؛ این بسته‌ها به نوعی است که فرد را به سمت توانمندسازی هدایت می‌کند و هم دست او را در هزینه‌کرد باز می‌گذارد.

خدایگان با اشاره به طرح پژوهشیار عنوان کرد: هدف این طرح، حمایت از دانشجویان برتر دکتری دانست. در طرح همیار صنعتی استانی رؤسای بنیاد ملی نخبگان استانی با احصا مسایل صنعتی استانی، اقدام به حل چالش‌های صنعتی با همکاری نخبگان استانی خواهند کرد.

او همچنین به طرح بهشتی اشاره کرد و گفت: این طرح در واقع مکمل طرح شهید احمدی روشن است با این تفاوت که در طرح همیار صنعتی به دنبال توسعه شبکه‌ سازی نخبگانی هستم. در این طرح نگاه ویژه‌ای به علوم انسانی داشتیم.

به گفته‌ خدایگان، در بخش توانمندسازی، شیوه‌نامه‌ حمایت مستعدان هنری است که هدف، حمایت و شناسایی کسانی است از استعدادهای هنری برخوردارند.

پرونده 38 هزار نخبه برای جذب در دستگاه‌های اجرایی بررسی شده

خدایگان از معیشت و مسکن نخبگان سخن گفت و با اشاره به چالش‌های این طرح‌ها بیان کرد: در بخش اشتغال طرح‌های متعددی در حال اجراست که یکی از آن‌ها جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی است. از شهریور سال گذشته بررسی پرونده ۳۸ هزار نفر از نخبگان بررسی شده و مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: راخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی در شهریور سال جاری منتشر می شود. در فراخوان چهارم فرایندها، کیفیت کد رشته‌های استخدامی ارتقا یافته است. با حمایت و کمک‌های سازمان امور استخدامی ۱۷۰ ردیف استخدامی ویژه برای نخبگان برای جذب در دانشگاه‌ها به عنوان عضو هیأت علمی اختصاص‌ داده شده است.

او ادامه داد: آیین نامه جذب و نگهداشت نخبگان در سازمان امور استخدامی نهایی شده است. با حمایت و کمک‌های سازمان امور استخدامی ۱۷۰ ردیف استخدامی ویژه برای نخبگان جهت جذب در دانشگاه‌ها به عنوان عضو هیأت علمی اختصاص‌ داده شده است. بر این اساس ۲۰ درصد از ظرفیت‌های جذب هیأت علمی در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و بهداشت به نخبگان اختصاص خواهد یافت.

خدایگان با اشاره به طرح جذب دانشجویان دکتری اظهار کرد: تاکنون انباشتی از پرونده‌های نخبگان را داشتیم که با اقدامات انجام شده، بررسی این پرونده‌ها به صفر رسیده است.

بزرگترین چالش طرح مسکن نخبگان، تهران است

او درخصوص تأمین مسکن نخبگان با اشاره به کیمته‌ی تشکیل شده در این خصوص گفت: استان‌هایی مانند یزد و اصفهان و قم در این مورد پیشرو هستند و حتی در بعضی موارد، مسکن تخصیص داده شده اما بزرگترین چالش ما تهران است چرا که مشکل اختصاص زمین برای این برنامه را داریم و تلاش داریم تا با روش‌های ترکیبی این چالش را مرتفع کنیم.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان سخنان خود به کمبود بودجه‌ این سازمان اشاره کرد و گفت: اگر ما بخواهیم کلیه ماموریت‌های مندرج در سند ملی نخبگان را اجرایی کنیم به اعتباراتی بالغ بر ۶ همت نیاز است در حالی که کل اعتبارات ما ۵۰۰ میلیارد تومان است.

ارسال نظر

آخرین اخبار