راهاندازی دومین مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی با همکاری وزارت ورزش
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از راهاندازی دومین مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی با همکاری وزارت ورزش در اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد.

به گزارش گروه ورزشی آوش، اولین مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور (همتا) امروز دوشنبه با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیط زیست گشایش یافت.
افشین در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: حوزه ورزش و جوانان و معاونت علمی به دلیل حضور جوانان با یکدیگر قرابت دارند و هر دو دستگاه پر از خلاقیت و نشاط و ایدههای جدید هستند.
وی با اشاره به آغاز به کار اولین مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور (همتا) افزود: امیدواریم اتفاقهای خوبی در آینده نزدیک رخ دهد.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه ما در حوزه هوش مصنوعی نسبت به دنیا خیلی عقب هستیم اما میتوانیم در حوزه کاربردی خود را به ردههای بالای دنیا برسانیم، گفت: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بحث هوش مصنوعی در صنعت ورزشی کشور ارزشی معادل ۲۰ میلیارد دلار داشته باشد.
وی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در عرصه ورزش کشور ادامه داد: بر اساس پیشبینیها در آینده نزدیک تمام رشتههای ورزشی و رشتههای قهرمانی از علوم داده و هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد و حتی المپیکها هم در قالب هوش مصنوعی برگزار میشود و ورزشهای جدید هم به وجود میآید.
افیشن درباره زمان راهاندازی دومین مرکز هوش مصنوعی (همتا) گفت: این مرکز اواخر اردیبهشت ماه در فدراسیون کشتی افتتاح میشود.
وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم برنامهریزی کردیم تا ورود جدی علوم داده و دانش را در حوزه ورزش پیگیری کنیم؛ این مستلزم آن بود تا بتوانیم یک سری نمونههای موفق ایجاد کنیم که گام نخست تقویت مراکز نوآوری و رشد و برقراری ارتباط بین دانشگاههای فنی و ورزشی است.
معاون علمی رئیس جمهور، گام دوم را منوط به داشتن تجهیزات لازم برای دادهها در رسیدن هوش تجاری دانست و گفت: بر این اساس با تحلیل دادهها در فدراسیون های ورزشی سراغ فدراسیون کشتی رفتیم که مردم علاقه بیشتری به این رشته ورزشی دارند.
وی تاکید کرد: از طرفی در دنیا هم ورزش قهرمانی در زمینه هوش مصنوعی در حال پیشرفت است که بر این اساس نیاز است تا با کمک معاونت علمی و وزارت ورزش بتوانیم با تجهیزات لازم دادهها را از کشتیگیرها اخذ کنیم تا این دادهها بر اساس حجم، قابلیت تحلیل داشته باشند.
به گفته معاون علمی رئیس جمهور، فدراسیون وزنهبرداری هم اعلام آمادگی کرد تا در این زمینه فعالیت خود را دنبال کند که همین نگاه و توجه به ورزش در حوزههای دانشی یک تحول بزرگ است.
معاون علمی رئیس جمهور حضور هوش مصنوعی در ورزش را بسیار گسترده دانست و گفت: تلاش داریم تا نمونههای موفق را ایجاد و آن را تکثیر کنیم. وقتی داده هوش تجاری به وجود میآید با هوش انسانی میتوانید تصمیمات لازم را بگیرید البته ممکن است که وقت بیشتری بگیرد ولی همزمان با هوش مصنوعی اجرا میشود اما قول میدهیم در دولت چهاردهم نگاه ویژهای در حوزه هوش مصنوعی در صنعتهای مختلف داشته باشیم به ویژه ورزش که مورد علاقه جوان کشور است.
در این مراسم همچنین تفاهمنامه همکاریهای ورزشی بین معاونت علمی و وزارت ورزش به امضای افشین و دنیامالی رسید.
همچنین از دو رویداد استارتاپی و کتاب آیندهنگاری فناوریهای ورزشی در این آیین رونمایی شد.