به روز شده در
کد خبر: ۸۵۵۳

جام جهانی فیفا با حضور ۶۴ تیم پیشنهاد شد

صدمین سال برگزاری تورنمنت فوتبال آمریکای جنوبی می‌تواند با رکوردی در تعداد تیم‌های شرکت‌کننده همراه شود. آمریکای جنوبی پیشنهادی را مطرح کرده که در صورت پذیرفته شدن، یکی از معتبرترین رویدادهای ورزشی جهان را دگرگون خواهد کرد.

جام جهانی فیفا با حضور ۶۴ تیم پیشنهاد شد

جام جهانی ۲۰۲۶ که به میزبانی ایالات متحده، مکزیک و کانادا برگزار خواهد شد، نخستین دوره با فرمت جدید ۴۸ تیمی خواهد بود. با این حال، کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (کنمبول) قصد دارد یک گام فراتر برود و در نسخه صدمین سال این رقابت‌ها، تعداد تیم‌های شرکت‌کننده را باز هم افزایش دهد.

آلخاندرو دومینگز، رئیس کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی، در کنگره این سازمان در روز پنجشنبه گفت: «این کار به همه کشورها فرصت می‌دهد تا حضور در جام جهانی را تجربه کنند و هیچ‌کس در جهان از این جشن بزرگ بی‌نصیب نماند.»

او در ادامه افزود: «ما مطمئن هستیم که جشن صدمین سال جام جهانی، یک رویداد کاملاً منحصر به‌فرد خواهد بود؛ چرا که صد سالگی، تنها یک بار در تاریخ جشن گرفته می‌شود.»

این پیشنهاد به‌صورت اتفاقی و جدا از بقیه مطرح نشد. به گفته منابع رسمی، این موضوع نخستین‌بار به شکل «خودجوش» در جلسه شورای فیفا در ماه مارس مطرح شد؛ زمانی که ایگناسیو آلونسو، رئیس فدراسیون فوتبال اروگوئه، این ایده را در حضور نمایندگان نهاد حاکم بر فوتبال جهان به‌طور علنی بیان کرد.

از سوی دیگر، فیفا روز جمعه بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن تأکید نمود که به‌طور نهادی موظف است هر پیشنهادی را که از سوی یکی از اعضای شورای خود مطرح می‌شود بررسی کند؛ موضوعی که در را برای بحث رسمی در این زمینه باز می‌گذارد. جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، که این هفته در کنگره کنمبول حضور داشت، جام جهانی ۲۰۳۰ را یک «رویداد استثنایی» توصیف کرد و هم به ارزش نمادین آن و هم به ساختار جغرافیایی بی‌سابقه‌اش اشاره نمود.

البته ایده گسترش این رقابت‌ها، موضوع تازه‌ای در راهروهای فیفا نیست. در واقع، در سال ۲۰۱۷ بود که تصمیم به افزایش تعداد تیم‌ها از ۳۲ به ۴۸ در جام جهانی ۲۰۲۶، به‌اتفاق آرا تصویب شد؛ با این هدف که مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان فراگیرتر شود. با این حال، اکنون با مطرح شدن احتمال جهشی بزرگ‌تر به ۶۴ تیم، در قالبی که دو برابر فرمت ۳۲ تیمی مورد استفاده بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۲ خواهد بود، افق تازه‌ای پیش رو قرار گرفته است.

سرنوشت این پیشنهاد ممکن است در هفته‌های آینده شکل جدی‌تری به خود بگیرد؛ چرا که هفتاد و پنجمین کنگره فیفا قرار است روز چهارشنبه، ۱۵ مه در پاراگوئه برگزار شود، جایی که احتمال دارد طرح کنمبول به‌طور رسمی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت تصویب، جام جهانی ۲۰۳۰ دست‌کم شامل ۱۲۸ مسابقه خواهد بود؛ یعنی دو برابر تعداد بازی‌های دوره‌های اخیر. هرچند این گسترش از نظر میزان مشارکت و جذب تماشاگران جهانی جاه‌طلبانه است، اما بدون مخالف و منتقد هم نیست.

از گوشه و کنار، صداهای تردیدآمیزی به گوش می‌رسد که پایداری این مدل را زیر سؤال می‌برند. برخی معتقدند که این گسترش تدریجی باعث تضعیف روند انتخابی تیم‌ها می‌شود و ارزش رقابت‌های مقدماتی را کاهش می‌دهد. نگرانی‌های زیست‌محیطی هم مطرح شده است؛ گروه «فوتبال بدون سوخت فسیلی» هشدار داده که برگزاری این تورنمنت در سه قاره مختلف، به‌نوعی «کابوس اقلیمی» خواهد بود و به آثار مخرب زیست‌محیطی ناشی از سفرهای بین‌قاره‌ای تیم‌ها، کاروان‌ها و هواداران اشاره کرده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار