افزایش سهم تهران از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی کشور به ۱۰ درصد
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: عملیات اجرایی احداث نیروگاههای خورشیدی به ظرفیت ۲۸۷ مگاوات آغاز شده که این امر سهم تهران را از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی کشور به ۱۰ درصد افزایش میدهد.

صنعت برق، مجموعهای از اقدامات گسترده و پروژههای زیرساختی در توسعه نوسازی شبکه را در دستور کار قرار داده تا ضمن تأمین برق پایدار، ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ کاهش یابد. شرکت برق منطقهای تهران بهعنوان بزرگترین حوزه تامین برق در کشور برنامههای گسترده و متعددی برای عبور موفق از دوره اوج بار تابستان ۱۴۰۴ تدوین کرده است. این برنامهها شامل توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، اجرای پروژههای بهینهسازی شبکه و توسعه پستها و خطوط انتقال و فوقتوزیع و فرهنگسازی مدیریت مصرف انرژی است که در این دوره به اجرا در خواهد آمد و دستاوردی بزرگ برای این شرکت مصوب میشود.
در ادامه فرهاد شبیهی مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران از مجموعهای از اقدامات گسترده و پروژههای توسعه خطوط انتقال و پستهای برق در مناطق تحت پوشش این شرکت خبر داد که با هدف تأمین برق پایدار و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ با تمام توان در حال انجام است.
او تأکید کرد: این برنامه شامل اجرای چندین پست انتقال و فوقتوزیع در تهران و البرز، توسعه و افزایش ظرفیت چندین خط انتقال و فوقتوزیع توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر ۳ مگاواتی و اجرای پروژههای بهینهسازی شبکه و فرهنگسازی مدیریت مصرف انرژی است که با هماهنگی وزارت نیرو، شرکت توانیر و در این شرکت در جریان است.
او با اشاره به توسعه نیروگاههای خورشیدی در استانهای تهران، قم و البرز تصریح کرد: عملیات اجرایی احداث نیروگاههای خورشیدی به ظرفیت ۲۸۷ مگاوات آغاز شده است که از این میزان، ۱۲۰ مگاوات در استان تهران، ۳۵ مگاوات در استان البرز و ۱۳۲ مگاوات در استان قم احداث خواهد شد. این نیروگاهها که شامل ساختگاههای متعددی با ظرفیت ۳ مگاوات و کمتر هستند، سهم تهران را از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی کشور به ۱۰ درصد افزایش داده و زمینه را برای تأمین برق پایدار در این مناطق فراهم میکنند.
این مقام مسئول میگوید: همچنین در راستای اجرای پروژه ملی توسعه و رفع محدودیت از شبکه برق کشور، شرکت برق منطقهای تهران با هدف تأمین برق پایدار و افزایش تابآوری شبکه، مجموعهای از طرحهای حیاتی را در قالب ۱۵ پروژه بزرگ عملیاتی کرده است. این اقدامات شامل احداث و توسعه خطوط انتقال و ایستگاههای فوق توزیع با مجموع ظرفیت ۱۰۵۷۳ مگاولت آمپر و طول ۱۸۷۱ کیلومتر مدار است که نقش مهمی در کاهش بار شبکه و تضمین پایداری برق در کلانشهر تهران و مناطق همجوار دارد.
او افزود: از مهمترین پروژههای در حال اجرا میتوان به احداث خط ۴۰۰ کیلوولت مهر–شهید رجایی به طول ۱۹۰ کیلومتر، توسعه پست برق کمالآباد و باغستان و نیز افزایش ظرفیت ایستگاههای کلیدی نظیر منتظر، قائم، پردیس، و اسلامشهر اشاره کرد. همچنین احداث خطوط جدید ۶۳ کیلوولت و تعویض هادیهای فرسوده در خطوط قدیمی از جمله اسلامشهر – چهاردانگه و پرنیان - پرندک به طول ۵۰ کیلومتر، در دستور کار قرار گرفته تا زیرساختهای برق در استان تهران بیش از پیش تقویت شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران همچنین بر اهمیت بهینهسازی شبکه انتقال و فوق توزیع برق تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، به لحاظ خدمات بیش از ۲۵ درصد از پروژههای بخش انتقال صنعت برق کشور در منطقه تحت پوشش شرکت در حال اجراست و پیشبینی میشود همزمان با دوره اوج بار امسال بخش عمدهای از این پروژهها وارد مدار بهرهبرداری شود.
او در ادامه با اشاره به اجرای پیوست رسانهای طرحها برای کاهش ناترازی برق اظهار داشت: این طرح با هدف ارتقای آگاهی عمومی، ترویج فرهنگ مصرف بهینه برق و جلب مشارکت مردم و مسئولان تدوین شده است. از جمله راهبردهای اجرایی این برنامه میتوان به جریانسازی مثبت در رسانهها، آموزش روشهای صحیح مصرف برق و همسوسازی اقدامات صنعت برق با دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردمنهاد اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران ضمن بیان برخی چالشهای احتمالی در اجرای این برنامه افزود: موضوع پرباری شبکه برق پایتخت یکی از مهمترین چالشهاست چرا که در منطقه جغرافیایی محدودی حجم گستردهای از تغییرات شبکه برق وجود دارد و برای نوسازی، بهسازی و اتصال به شبکه این پستها اقدامات فشرده و مخاطرهامیزی نیاز است، اما به هر حال با توان از چالشها عبور خواهیم کرد. علاوه بر این یکی از مهمترین چالشهای پیشرو، موضوع اطلاعرسانی و محدودیت آن است. اما با همکاری نهادهای اجرایی و فرهنگی، تلاش داریم تا با حضور مؤثر در رسانهها، بهرهگیری از ظرفیتهای آموزشی و تبلیغاتی و افزایش تعامل با مردم و مسئولان، این چالشها را مدیریت کنیم.
او در پایان با تأکید بر اهمیت هماهنگی بین بخشهای مختلف صنعت برق خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه جامع و هماهنگ، نهتنها به افزایش تولید برق از منابع تجدیدپذیر کمک خواهد کرد، بلکه بهینهسازی شبکه انتقال و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی را نیز تسریع میکند. هدف ما این است که پایداری شبکه برق کشور را در تابستان ۱۴۰۴ تضمین کنیم و از ناترازیهای احتمالی جلوگیری نماییم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان