به روز شده در
کد خبر: ۳۵۹۲
سخنگوی صنعت آب اعلام کرد:

حفظ کیفیت آب شرب، خط قرمز ماست

سخنگوی صنعت آب در واکنش به انتشار اخباری درباره حفر چاه برای تامین نیازهای تهران گفت: حفظ کیفیت آب خط قرمز ماست.

حفظ کیفیت آب شرب، خط قرمز ماست

به گزارش گروه اقتصادی آوش، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری که امروز در محل شرکت مدیریت منابع آب برگزار شد، بیان کرد: ما برای تامین نیاز شرب ممکن است ناگزیر باشیم از اختلاط منابع آب سطحی و زیرزمینی استفاده کنیم اما اختلاط با شرط حفظ کیفیت آب شرب انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۳۷ درصد از بارش‌ها عقب هستیم، گفت: تا تاریخ ۱۹ اسفند ۱۰۱ میلی‌متر بارش دریافت کردیم. تعداد استان‌های زیر نرمال ۲۸ استان، ۲ استان نرمال و یک استان بارش بالای نرمال دارد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی بارش در فصل بهار را نرمال مطرح می‌کند، اما عقب افتادگی‌ها با این حالت نرمال جبران نمی‌شود.

بزرگ‌زاده یادآور شد: هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر بیش از ۵۰ درصد عقب افتادگی بارش در بلندمدت دارند.

وی افزود: آب معادل برف هم نسبت به بلندمدت ۲۸ درصد عقب است. تاکنون ۹.۴۰ میلیارد مترمکعب ورودی سد‌های کشور بوده است که نسبت به زمان مشابه ۲۹ درصد عقب هستیم.

سخنگوی صنعت آب تاکید کرد: آب را باید در مقیاس محلی مدیریت کنیم؛ در مجموع سد‌های ارومیه ۳۱ درصد عقب هستیم. سد لار تقریبا خشک است و درصد پرشدگی آن تنها یک درصد است.

وی افزود: تهران ۹۰ میلی‌متر باران دریافت کرده است که نسبت به سال قبل ۲۵ درصد عقب است.

به گفته بزرگ‌زاده، در پنجمین سال پیاپی خشکسالی هستیم. هم‌افزایی خشکسالی داریم که کار را سخت می‌کند.

وی تاکید کرد: ما راهی جز مدیریت مصرف در حوزه آب نداریم. در بسیاری از مناطق کشور امکان کمک گرفتن از منابع زیرزمینی وجود ندارد.

سخنگوی صنعت آب توضیح داد: در سال خشکی مانند امسال واقعا آب به اندازه کافی نداریم. باید برنامه الگوی کشت دهیم؛ ما اراضی بهره‌ور و کم بهره‌ور داریم، نباید مشمول رودربایستی‌ها باشیم.

وی اضافه کرد: ما باید مراقبت کنیم کم بودن آب منجر به رهاسازی سد‌ها نشود. حفظ پیکره آبی تالاب‌ها مهم است.

به گفته بزرگ‌زاده، در مجموع، سد‌های سامانه شرق ۴۸ میلیون مترمکعب آب دارند که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: سد‌های سامانه غرب استان تهران هم ۱۱ میلیون مترمکعب حجم مخازن آن است که نسبت به زمان مشابه ۱۸ درصد عقب است. با ۲۵ درصد مدیریت مصرف امیدواریم اتفاقات ناگواری رخ ندهد.

مدیریت افت فشار در تهران

سخنگوی صنعت آب درباره کاهش فشار آب در تهران بیان کرد: در حال حاضر در تهران مشغول انجام مدیریت فشار آب هستیم.

وی گفت: بعد از ساعت ۲۱ شب کاهش فشار آب اعمال می‌شود اما قطعی‌های موردی آب فعلا برنامه‌ریزی شده نیست.

بزرگ‌زاده اضافه کرد: اگر اصلاحی در کاهش مقادیر مصرف آب در تهران رخ ندهد، ناچار به قطعی برنامه‌ریزی شده خواهیم بود.

وی درباره تامین آب کشاورزی گفت: در بحث کشاورزی، آب کشت پاییزه و بهاره را در حال تأمین داریم اما برای کشت تابستانه باید فکری جدی شود.

سخنگوی صنعت آب افزود: در استان‌هایی مثل خوزستان به‌هیچ وجه نباید برنج کشت شود، باید برای تمامی استان‌ها به‌ویژه اصفهان و خوزستان، بر اساس میزان منابع آبی در اختیار، الگوی کشت مشخص تعریف شود.

افغانستان به تعهداتش عمل نکرد

بزرگ‌زاده درباره تامین حقابه هامون توضیح داد: در موضوع هیرمند، هنوز طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است و باید هرچه سریع‌تر اصلاح فنی بند کمال‌خان انجام شود تا در صورت جریان یافتن آب و سیلاب، روان‌آب‌ها به سمت گودزره منحرف نشود.

وی افزود: این اتفاق هم به ضرر مردم افغانستان در ایالت نیمروز است و هم به ضرر مردم ایران در سیستان و بلوچستان است.

سخنگوی صنعت آب از تکلیف برنامه هفتم برای بازنگری در طرح‌های آبی خبر داد و گفت: این بازنگری در تمامی طرح‌ها آغاز شده و با شرایط جدید، طرح‌ها بازنگری می‌شوند.

وی درباره احتمال وقوع سیلاب در بهار پیش رو بیان کرد: کارشناسان سازمان هواشناسی در بهترین شرایط، بارش‌های پایان سال و فروردین ماه را نرمال پیش‌بینی می‌کنند.

بزرگ‌زاده ادامه داد: درهر صورت اگر در حوضه کارون بزرگ سیلاب بهاره داشته باشیم، سدهای خوزستان آمادگی مهار آن را دارند.

ارسال نظر

آخرین اخبار