به روز شده در
کد خبر: ۲۹۸۰۴

آغاز تدوین برنامه ملی ارتقای کارایی انرژی برق

به‌کارگیری فناوری‌های نوین تحلیل داده‌ها، مدل‌سازی مصرف انرژی، مطالعات تطبیقی و شبیه‌سازی‌های عددی از جمله ابزارهایی است که در طرح برنامه ملی ارتقای کارایی انرژی برق توسعه یافته و در حال استفاده است.

آغاز تدوین برنامه ملی ارتقای کارایی انرژی برق

پروژه راهبردی «تدوین برنامه ارتقای کارایی انرژی الکتریکی در بخش‌های کلیدی اقتصادی و اجتماعی» از فروردین ۱۴۰۳ در قالب همکاری علمی-پژوهشی و با تکیه بر ظرفیت‌های تخصصی و تحقیقاتی پژوهشگاه نیرو آغاز شده است.

 در این پروژه که به سفارش شرکت توانیر و با محوریت پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو در حال اجراست، تمرکز اصلی بر کاهش مصرف برق در دو بخش پرمصرف خانگی و صنعتی، طراحی سناریوهای واقع‌گرایانه و خوش‌بینانه پیش‌بینی مصرف آینده و بهره‌گیری از تجارب موفق جهانی به‌ویژه در کشورهای اروپایی، آمریکا و چین قرار دارد.

به‌کارگیری فناوری‌های نوین تحلیل داده‌ها، مدل‌سازی مصرف انرژی، مطالعات تطبیقی و شبیه‌سازی‌های عددی از جمله ابزارهایی است که در این طرح توسعه یافته و در حال استفاده است.

در بخش خانگی، بررسی‌های انجام‌شده حاکی از امکان صرفه‌جویی ۱۷.۷۲ درصدی در مصرف برق کولرهای شهری و کاهش چشمگیر مصرف انرژی در یخچال و فریزرهای ارتقا یافته به کلاس انرژی A است.

در بخش صنعتی نیز دستاوردهای پروژه شامل بهینه‌سازی فرآیندهای انرژی‌بر در صنایعی نظیر فولاد، سیمان و سایر صنایع انرژی‌بر کاهش حدودا 13 درصدی مصرف انرژی الکتریکی از طریق راهکارهای علمی و تخصصی بهبود کارایی انرژی در نظر گرفته شده است.

«تحقق کاهش معنادار مصرف انرژی تا سال ۱۴۱۰»، «تبدیل بهره‌وری انرژی به یک منبع انرژی و عامل توسعه پایدار» و نیز «کاهش هزینه‌های ملی» و «اثرات زیست‌محیطی»، چشم‌انداز کلان این برنامه عنوان شده است.

منبع: ایلنا

ارسال نظر

آخرین اخبار