به روز شده در
کد خبر: ۱۶۶۲۵

۲۰ میلیون کولر آبی و ۱۰ میلیون کولر گازی بار سنگین در شبکه برق ایجاد می‌کند

به گفته معاون فروش و ‌خدمات مشترکان شرکت توزیع استان سمنان، هم‌اکنون بیش از ۲۰ میلیون کولر آبی و ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور فعال هستند که مصرف بالای این دستگاه‌ها در فصول گرم سال باعث ایجاد پیک بار سنگین در شبکه برق کشور می‌شود.

۲۰ میلیون کولر آبی و ۱۰ میلیون کولر گازی بار سنگین در شبکه برق ایجاد می‌کند

طرح "بهینه‌سازی مصرف انرژی در ادارات و منازل با محوریت بانوان شاغل" با برگزاری دوره آموزشی بهینه‌سازی مصرف انرژی در ادارات و منازل و با هدف بررسی وضعیت و اصلاح مصرف انرژی و بهینه‌سازی آن در ساختمان‌ها و ادارات و همچنین تاکید بر نقش مؤثر بانوان شاغل در کاهش مصرف انرژی، در استان سمنان با همکاری ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) و شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان آغاز شد.

 هومن صادقی، رئیس گروه فرهنگ‌سازی و آموزش مدیریت مصرف انرژی ساتبا در این دوره آموزشی ضمن ارائه تحلیل جامعی از الگوی مصرف انرژی در ادارات و منازل، به راهکارهای عملی در کاهش مصرف انرژی در سیستم‌های سرمایشی و تجهیزات برقی پرداخت و اظهار کرد: هم‌اکنون بیش از ۲۰ میلیون کولر آبی و ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور فعال هستند که مصرف بالای این دستگاه‌ها در فصول گرم سال باعث ایجاد پیک بار سنگین در شبکه برق کشور می‌شود؛ این میزان مصرف با کل مصرف انرژی کشورهای مصر و پاکستان برابر است، بنابراین مدیریت مصرف غیر اصولی ضرورت دارد.

وی با تاکید بر نقش سرویس و نگهداری سیستم‌های سرمایشی در کاهش مصرف انرژی و استفاده از سایبان و همچنین دور کند در کولرهای آبی، تأکید کرد جایگزین کردن کولرهای فرسوده و قدیمی با استفاده از کولرهای آبی با راندمان بالا و مجهز به موتورهای BLDC و بهینه‌سازی مصرف و رعایت دمای آسایش ۲۵ درجه در کولرهای گازی و اسپیلیت‌ها می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف برق و مدیریت پیک بار مصرفی ایفا کند.

از دیگر محورهای مطرح‌شده در این دوره آموزشی، نقش بانوان در تغییر الگوی مصرف انرژی بود.

صادقی بیان کرد: بانوان شاغل در ادارات نه‌تنها می‌توانند در فضای کاری خود، بلکه در منازل نیز با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی، نقش کلیدی در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری انرژی ایفا کنند.

وی بر لزوم مدیریت انرژی در پیک بار شبکه برق تأکید کرد و افزود: برای کاهش فشار بر شبکه برق و جلوگیری از قطعی‌های برق در فصل تابستان، لازم است تا مردم و به ویژه بانوان شاغل در ادارات، با مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب از دستگاه‌های برقی پرمصرف غیرضروری در ساعات اوج مصرف برق استفاده نکنند و زمان استفاده از آنها را مدیریت کنند.

رئیس گروه فرهنگ‌سازی و آموزش مدیریت مصرف انرژی ساتبا  تأکید کرد: همکاری و همترازی همه اقشار جامعه در بهینه‌سازی مصرف انرژی، به ویژه از طریق آموزش و افزایش آگاهی در سطح ادارات و منازل، می‌تواند به کاهش قابل توجه فشار بر شبکه برق کشور و در نتیجه کاهش مصرف انرژی در سطح ملی کمک کند.

پاک طینت، معاون فروش و ‌خدمات مشترکان شرکت توزیع استان سمنان نیز بر لزوم ارتقاء فرهنگ بهینه‌سازی مصرف انرژی و آموزش به بانوان شاغل در ادارات تاکید کرد، نقش این قشر را در بهبود وضعیت مصرف انرژی در سطح جامعه پررنگ‌ عنوان کرد و بر ضرورت مدیریت صحیح انرژی در پیک بار شبکه تأکید ویژه‌ای داشت.

وی همچنین عنوان کرد: نتایج و برترین‌های طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در ادارات و منازل با محوریت بانوان شاغل و همکاری ساتبا و شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان در اواخر شهریورماه سال جاری، مشخص و از برگزیدگان این طرح به نحو شایسته ای تجلیل می شود.

در دوره آموزشی بهینه‌سازی مصرف انرژی در ادارات و منازل که با حضور بانوان شاغل در ادارات استان سمنان همراه بود، به بررسی وضعیت مصرف انرژی، چالش‌های بد مصرفی و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها پرداخته شد؛ این دوره در راستای فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی در حوزه مدیریت انرژی برگزار شد که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

منبع: ایلنا

ارسال نظر

آخرین اخبار