احداث ۱۵۰ مگاوات طرحهای نیروگاهی تجدیدپذیر تا پایان خرداد
طبق اعلام مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، انتظار میرود احداث ۱۵۰ مگاوات طرحهای نیروگاهی تجدیدپذیر تا ۳۱ خردادماه امسال به اتمام برسد.

در راستای برنامههای کوتاهمدت دولت برای رفع ناترازی برق، در جریان عملیات اجرایی طرح ملی ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور، عملیات نصب پنلهای خورشیدی نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی خمین با حضور معاون وزیر نیرو آغاز شد.
محمد دوستمحمدی در جریان آغاز عملیات نصب پنلهای نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در شهرستان خمین استان مرکزی که با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس دستور رئیس جمهور و تاکیدات وزیر نیرو در خصوص اجرای برنامه کوتاه مدت رفع ناترازیها در حوزه برق قرار شد تا نیروگاههای ۳ مگاواتی طراحی و احداث شوند. نیروگاه ۳ مگاواتی خمین که امروز عملیات نصب پنلهای خورشیدی آن آغاز شد نیز یکی از همین طرحهایی است که به منظور کاهش ناترازیها اجرایی شده است.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی در کشور گفت: ظرف مدت دو هفته عملیات پایه کوبی این طرح، اجرایی و امروز به اتمام میرسد. همچنین از سه روز گذشته عملیات نصب استراکچر طرح شروع و از امروز عملیات نصب پنل های خورشیدی آغاز شد.
دوست محمدی از عزم و اراده ملی برای کاهش ناترازی انرژی در کشور با توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر گفت و اظهار کرد: با وارد کردن نیروگاه خمین به مدار شبکه سراسری برق تا تاریخ ۳۱ خردادماه، ثابت خواهیم کرد که عزم و اراده ما برای کاهش ناترازی ها در کشور جدی است و کارهای بزرگ مثل احداث ۳۰ هزار مگاوات کاملا امکان پذیر است.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی در کشور تصریح کرد: عملیات پایه کوبی نیروگاههای آشتیان ۱ و ۲ نیز از روز گذشته آغاز شده است و امروز نصب پنل های خورشیدی در آن نیروگاه ها نیز آغاز میشود.
وی عنوان کرد: امیدواریم احداث ۱۵۰ مگاوات طرحهای نیروگاهی تجدیدپذیر که به ساتبا وعده دادهایم تا تاریخ ۳۱ خردادماه امسال به اتمام برسد، وارد مدار بهره برداری شود.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور ادامه داد: پیش بینی میکنیم در هفته آینده نیز در میان دره استان سمنان، نصب پنل های خورشیدی نیروگاه ۱۲ مگاواتی آغاز شود که البته در فاز بعدی تا ۱۸ مگاوات قابل توسعه است.
دوست محمدی با اشاره به طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور اظهار کرد: از ۶۰۰ مگاوات برنامه ریزی شده در این طرح، عملیات مطالعات آن به اتمام رسیده و بیش از ۱۵۰ مگاوات طرح نیروگاه خورشیدی در فاز اجرایی است، در بخشی از کار پیشرفت داشتهایم که استراکچر کار در داخل کشور وجود داشته و با اولویت، فعالیت را پیش بردهایم.
وی در خصوص استفاده از توان داخلی برای اجرای این طرح ملی گفت: بیشتر تجهیزات مورد استفاده شامل استراکچرهای خورشیدی و پنل های خورشیدی این پروژه کاملا تولید داخل هستند.
دوست محمدی عنوان کرد:وزارت نیرو بنا بر نیروگاه داری ندارد و درتلاش است بستر را برای حضور سرمایه گذاران آماده کند چرا که این بخش خصوصی است که باید به موضوع احداث نیروگاه های خورشیدی ورود کند.
وی افزود: نیروگاههای دولتی که در این شرایط ساخته میشوند نیز پس از اتمام و با دریافت مجوزهایی و از طریق سازو کارهایی به بخش خصوصی واگذار خواهند شد.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی در کشور در خصوص نقش ساتبا در کمک به سرمایه گذاران برای تسهیل در امر سرمایه گذاری بخش خصوصی خاطرنشان کرد: ساتبا پیگیریهایی در بحث تسهیل در امر ساخت این طرحها و جبران کمبودهای این حوزه انجام داده است؛ همچنین در بحث تامین اعتبارات نیز ساتبا در حال برنامهریزی برای تامین منابع مالی برای سرمایه گذارانی است که انگیزه و اراده جدی برای فعالیت در این حوزه دارند.
دوست محمدی با اشاره به مسایل پیش روی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه نیروگاههای خورشیدی گفت: یکی از مسایل این حوزه، بحث ثبت سفارش نیروگاههای خورشیدی است و البته ساتبا در حال پیگیری و حل این مساله است؛ باید واقعبینانه به شرایط تولید داخل و نیازها نگاه شود و هرآنچه که امکان تولید در کوتاه مدت در داخل را ندارد وارد کنیم.
وی با تاکید بر توانمندی داخلی برای احداث نیروگاه های خورشیدی افزود: کشور از نظر پتانسیل خورشیدی ظرفیت بسیار خوبی دارد و توان دانشمندان و فعالان این حوزه برای احداث طرح های خورشیدی بسیار خوب و بالا است. در این زمینه باید تصمیمات خوبی اتخاذ شود تا شاهد بهره مندی هرچه بیشتر از این ظرفیت ها و اجرای طرح های مورد نیاز باشیم.
منبع: ایلنا