سریال پرحاشیه «سووشون» بالاخره به پخش رسید
بخشی از مستندی که با هوش مصنوعی از سیمین دانشور ساخته شده است، در اینستاگرام منتشر شد.

سریال «سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار، اقتباسی از رمان مشهور سیمین دانشور است که از همان ابتدا با حاشیههای مختلف دست و پنجه نرم کرد. سریال همان ابتدا اینطور خبرساز شد که در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ بود که پایگاه اطلاع رسانی سینماپلاس در گزارشی اعلام کرد که مشکلات حقوقی بر سر راه سریال نرگس آبیار قرار گرفته است و قضیه از این قرار بود که یکی از وارثان سیمین دانشور با اقتباس از کتاب موافقت کرده و براساس موافقت کار پیش رفت اما ظاهرا دیگر ورثه این نویسنده با اطلاع از این موضوع اقدامی انجام دادند که به توقف کار منجر شد. البته که پس از مدتی این مشکل حل شد و مشکل بعد ظاهر شد!
ساخت دکور در باغ تاریخی عفیفآباد شیراز حاشیه بعدی بود که نگرانیهایی درباره احتمال آسیب به این اثر ملی را ایجاد کرد.
تا جایی که حتی کارزاری هم از جانب فعالان میراث فرهنگی واهالی رسانه راه افتاد که متن آن بدین شرح بود: «با سلام ما مردم شیراز، از حضراتعالی و تمامی مسئولین محترم درخواست داریم پیگیری فرمایید تا ساختوسازهای سریال سووشون در محوطه باغ عفیفآباد هرچه سریعتر متوقف شود. باغ عفیفآباد از میراث ملی ثبتشده در ایران است و این اقدام ضربات جبرانناپذیری به این اثر ملی وارد خواهد کرد.»
نرگس آبیار اما پاسخ این حاشیه ها را در صفحه شخصی خود اینطور نوشت : این سازه پرتابل بوده و از دیوار عمارت حدود ۵ سانتیمتر فاصله دارد و همچنین روی عمارت پلاستیک کشیدهاند. اگر هر متخصصی نظر بدهد که این سازه به بنا آسیب میزند، عوامل آن را حذف خواهند کرد.
یکی دیگر از حاشیه های این سریال بسته شدن ارگ کریمخانی بود. در تاریخ ۸ تیرماه ۱۴۰۱ بود که خبرگزاری مهر طی مطلبی خبر داد که ارگ کریمخانی در شهر شیراز به دلیل فیلمبرداری سریال «سووشون» از هشتم تیرماه و به مدت یک هفته به روی گردشگران داخلی و خارجی بسته شد.
حاشیه بعدی این بود که گفته شد که آبیار میخواهد از دل این سریال یک فیلم سینمایی هم تدوین خواهد شد که درنهایت این موضوع مسکوت ماند.
اما حاشیه اصلی که اهالی رسانه را متعجب کرد این بود که در ابتدا انجمن سینمای دفاع مقدس این سریال را محصول خود دانست و سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز در جلسه هماندیشی که در ۱۳ آبان ۱۴۰۱ برگزار شد با اشاره به تولیدات انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: سریال «سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار با تم ضد انگلیسی را در دست تولید داریم.
اما ۱۴ آبان ماه روابط عمومی این سریال در اطلاعیه ای اعلام کرد که انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در تولید و سرمایهگذاری پروژه «سووشون» هیچ نقشی نداشته و خبرهای منتشرشده در این مورد کاملا کذب و پروژه «سووشون» بهطور کامل با سرمایهگذاری بخش خصوصی در دست تولید است.
سریال تقریبا 4 سال است درگیر و دار حاشیه هست تا اینکه درنهایت چند هفته پیش اولین تیزر آن پخش شد و همچنان نماوا بستر پخش آن است.
تازه ترین خبر درباره این سریال پخش یک مستند 15 دقیقه ای درباره سیمین دانشور است. این مستند که با هوش مصنوعی ساخته شده پیش درآمد نمایش سریال است.
درباره این ویدیو نوشته شد که این مستند در هفت قسمت در صفحات رسمی سریال «سووشون» و پلتفرم «نماوا» با محوریت شخصیت سیمین دانشور منتشر شده و در ادامه نسخه کامل آن را در ۱۵ دقیقه منتشر کردند.
در توضیح این مستند منتشر شده در اینستاگرام آمده: «از لطف و حمایت های شما عزیزان به این مستند که پیش درآمدی است بر سریال «سووشون»، سپاس گزاریم و تک تک پیامهای شما عزیزان باعث دلگرمی تیم تهیه و تولید این اثر است.
در روزهای آینده بخش دوم و سوم مستند «داستان سه زن» اینبار به روایت نرگس آبیار، خالق سریال و شخصیت زری منتشر خواهد شد.
«داستان سه زن»، که با ابزار هوش مصنوعی، توسط تیمی خلاق و جوان آماده انتشار شده، نوید دهنده یک سریال ملی و ایرانی از رمان «سووشون» است که بزودی اطلاعات تکمیلی درباره تاریخ و نحوه انتشار آن ارائه خواهد شد.»