به روز شده در
کد خبر: ۳۰۵۹۳

بازگشت پیشکسوتان به صحنه‌های تئاتر

بازگشت چهره‌های پیشکسوت به آثار نمایشی نه‌تنها به‌معنای احیای خاطرات گذشته است، بلکه نویدبخش آغاز فصل تازه‌ای برای تئاتر ایران است.

بازگشت پیشکسوتان به صحنه‌های تئاتر

بازگشت برخی از چهره‌های سرشناس تئاتر چه پیشکسوتان و چه کارگردان‌های جوان که سال‌ها دور از صحنه مانده بودند، وزش نسیمی تازه در فضای تئاتری کشور را نشان می‌دهد.

این حال تازه برخاسته از کاهش سخت‌گیری‌ها و تغییرات مدیریتی فضایی را برای بازگشت اعتماد هنرمندان ایجاد کرده است. حالا بار دیگر سالن‌های تئاتر میزبان کارگردانانی‌ است که روزگاری خاطره‌ساز بودند.

بازگشت این چهره‌ها نه‌تنها به‌معنای احیای خاطرات گذشته است، بلکه نویدبخش آغاز فصل تازه‌ای برای تئاتر ایران است؛ فصلی که می‌تواند پیوندی دوباره میان مخاطب و صحنه برقرار کند.

چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر، آغازگر حضور دوباره هنرمندانی بود که سال‌ها از صحنه‌های تئاتر فاصله گرفته بودند. در همان روزها، در گزارشی با عنوان چهره‌هایی که روی صحنه «تئاتر فجر» می‌روند؛ از ساعد سهیلی تا پژمان جمشیدی و سارا بهرامی، به این موضوع پرداختیم.

این روزها نیز دوباره نام‌هایی به چشم می‌خورد که پس از چند سال دوری، به‌واسطه تغییر فضای تئاتری کشور، بار دیگر صحنه را برای بازگشت انتخاب کرده‌اند.

اما باید آغاز این موج تازه را به نام سیدمحمد مساوات، کارگردان، نمایشنامه‌نویس و مدرس تئاتر ایران ثبت کرد. او پس از دو سال دوری از صحنه، در دی ماه سال گذشته مجموعه‌ای از اجراهای پیشین خود را در قالب رپرتوار، تا پایان سال در مجموعه «تئاتر لبخند» به روی صحنه برد.

آخرین نمایش او پیش از این، «شکوفه‌های گیلاس» بود که در سال ۱۴۰۱ در تماشاخانه ایرانشهر و تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر اجرا شد.

این روزها نیز علی شمس با اجرای نمایشی با نام «بر زمین می‌زندش» که برگرفته از اشعار خیام است، از ۲۲ تیرماه در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته است. آخرین کار این کارگردان جوان مربوط به زمستان ۱۴۰۰ با «احتمالات» است که در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته بود.

در نمایش «بر زمین می‌زندش» دانیال خیری‌خواه، سپاس رضایی، امیر باباشهابی، آرش اشاداد، نواب ثریا و سهیل رجب، علی شمس را در مقام کارگردان همراهی می‌کنند.

از دیگر اتفاق‌های مهم این روزها، اجرای نمایش «داستان باغ‌وحش» به کارگردانی خسرو خورشیدی در سالن قشقایی تئاتر شهر است.

این اثر نوشته ادوارد آلبی، با ترجمه حسین پرورش، از ۱۸ تیر تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ هر شب ساعت ۲۰:۰۰ اجرا می‌شود.

آخرین اجرای صحنه‌ای خسرو خورشیدی به سال ۱۳۸۴ بازمی‌گردد؛ زمانی که نمایش «گفت‌وگو» نوشته فریندخت زاهدی را در تالار سایه به صحنه برد. حال این استاد پیشکسوت بعد از ۲۰ سال نمایش «داستان باغ‌وحش» یکی از آثار شاخص آلبی است را با بازی مسعود سخایی و مسعود میرحسینی در مقام کارگردان رهبری می‌کند.

یکی دیگر از بازگشت‌های قابل توجه به صحنه، مربوط به رضا گوران است که پس از ۱۰ سال دوری، با نمایشی تازه به تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر بازمی‌گردد.

آخرین اجرای او به زمستان سال ۱۳۹۴ و اجرای نمایش «شب آوازهایش را می‌خواند» در تالار استاد سمندریان ایرانشهر بازمی‌گردد. حال او قرار است شهریور و مهر امسال، نمایش «رامسس دوم» نوشته سباستین تیری را روی صحنه ببرد؛ نمایشی با فضایی درخشان از کمدی سیاه و تعلیق، که مرز واقعیت و توهم را به چالش می‌کشد. داستان درباره زوجی است که با اضطراب و اشتیاق در انتظار بازگشت دامادشان هستند، اما بازگشت او با رفتاری متفاوت، همه‌چیز را دگرگون می‌کند.

همچنین محمدرضا خاکی، مدرس تئاتر و مترجم، پس از ۷ سال دوری از صحنه، قصد دارد نمایشنامه «آنتیگون» نوشته برتولت برشت را روی صحنه ببرد. آخرین کار او به سال ۱۳۹۶ بازمی‌گردد؛ زمانی که نمایشنامه «روال عادی» نوشته ژان کلود کری‌یر را با بازی مسعود دلخواه و کورش سلیمانی در تالار استاد سمندریان اجرا کرده بود.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار