کیم سه رون ستاره 24 ساله کره ای خودکشی کرد
از رابین ویلیامز تا آزاده نامداری ؛ رسانه علیه ستاره!
جسد کیم سه رون، بازیگر مشهور کرهای، روز یکشنبه در خانهاش در سئول پیدا شد. آنطور که مشخص شده او از خود هیچ یادداشتی به جا نگذاشته اما پس از تایید پدر و دوستان این بازیگر میتوان فهمید که این مرگ خودخواسته تحت تأثیر فشارهای اجتماعی و رسانهای پس از حاشیههای اخیر پیش آمده در زندگی این بازیگر رخ داده است.

از اوج شهرت تا پایانی خودخواسته!
کیم سه رون نخستین بار در ۹ سالگی با بازی در فیلم «مردی از ناکجاآباد» به شهرت رسید و از همان دوران به عنوان یکی از ستارگان نوظهور سینمای کره شناخته شد. سالها بعد اما حادثهای مسیر زندگی حرفهای او را تغییر داد. در سال ۲۰۲۲، رانندگی در حالت مستی باعث تصادف شدید او شد و منجر به قطع گسترده برق در یک منطقه از سئول شد. این اتفاق واکنشهای منفی زیادی علیه او به دنبال داشت تا جای که او مجبور شد برای مدتی از بازیگری فاصله بگیرد. در آن زمان گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد او برای تأمین هزینههای زندگی اش در یک رستوران به عنوان پیشخدمت مشغول به کار شده است.
کیم سه رون که پیش از این حادثه مشغول بازی در سریال سگ های خونی بود با پخش این سریال که محصول نتفلیکس بود دوباره بر سر زبان ها افتاد. همین سریال باز باعث شد که تصاویر او در رستوران و یادآوری گذشتهاش پخش شود و بخش زیادی از نقش او در مرحله تدوین حذف شد و افسردگی شدیدی برای او پیش آمد.
تهدیدهای مجازی و علنی شدن زندگی خصوصی
این اتفاق محل بحث و حواشی مجازی زیادی شده و آنطور که منابع غیررسمی میگویند یک یوتیوبر که این بازیگر را تهدید به افشای اطلاعات خصوصی از زندگی و ازدواج پنهانی اش کرده مسبب اصلی تصمیم کیم سه رون بوده است.
فشار اجتماعی؛ قضاوت بیپایان
مرگ این بازیگر یادآور سرنوشت تلخ لی سون-کیون، بازیگر دیگر کرهای است که پس از تحقیقات پلیس درباره مصرف مواد مخدر، تحت فشار شدید رسانهها و افکار عمومی قرار گرفت. او پس از ۱۹ ساعت بازجویی، در نهایت تصمیم به پایان دادن به زندگی خود گرفت.
فشار رسانهها و قضاوتهای عمومی تاکنون قربانیان زیادی در دنیای هنر گرفته است. گو هارا، خواننده و بازیگر کرهای، پس از انتشار ویدیویی خصوصی از او و تجربه موجی از نفرت در فضای مجازی، در سال ۲۰۱۹ خودکشی کرد. دوست نزدیک او، سولی، نیز که به دلیل شخصیت بیپروایش بارها مورد حمله سایبری قرار گرفته بود، در همان سال جان خود را گرفت.
این بحران تنها به کره جنوبی محدود نیست. رابین ویلیامز، کمدین محبوب هالیوود هم در سال ۲۰۱۴ به زندگی خود پایان داد. بعدها مشخص شد که او از بیماری عصبی رنج میبرد اما در ماههای پایانی زندگیاش، بسیاری از رسانهها شایعات بیپایهای درباره وضعیت روحی و مالی او منتشر کردند.
در ایران نیز هنرمندان بارها تحت فشار سنگین افکار عمومی قرار گرفتهاند. نمونه آن آزاده نامداری است که پس از حواشی که پیرامونش شکل گرفت، در شرایطی مبهم جان خود را از دست داد.
رسانهها؛ دوست ستاره ها؟!
هنرمندان در مرکز توجهاند، اما آنچه کمتر دیده میشود، فشار روانی، قضاوتهای بیامان و رسانههایی است که زندگی خصوصی آنها را بیرحمانه زیر ذرهبین میبرند. در دنیایی که شهرت با شکنندگی عجین شده، شاید زمان آن رسیده باشد که کمی بیشتر به «انسان» پشت این چهرههای مشهور توجه کنیم. نکته ای که در میان همهمه های خبری درباره خودکشی سه رون توسط یکی از روانپزشکان کره ای مطرح شده اشاره به همین موضوع دارد. پیتر جونگو نا، پروفسور روانپزشکی کرهای الاصل که در این زمینه تحقیقاتی دارد گفته است: «آخرین باری که خبری در مورد سه رون دیدم مقالهای بودکه در مورد او و سختی گذران زندگی و کار او در یک کافه به صورت پاره وقت بود. به یاد دارم که نه تنها در مقاله، بلکه در صفحه کافهای که او در آن کار می کرد، انواع کامنتهای مخرب را دیدم. چند جان باید از دست داد تا از شرمساری ویرانگر دست بردارند بدون اینکه به کسی فرصت نفس کشیدن بدهند.»