به روز شده در
کد خبر: ۱۲۱۳
رییس سازمان امور مالیاتی:

درآمدهای مالیاتی بودجه 100 درصد محقق شد

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: امیدواریم تکلیفی که در بودجه 1403 برای سازمان امور مالیاتی برای تحقق منابع دیده شده بود را به طور کامل محقق کنیم.

درآمدهای مالیاتی بودجه 100 درصد محقق شد

به گزارش گروه اقتصادی آوش، سید محمد هادی سبحانیان، رییس سازمان امور مالیاتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به آوش درباره تحقق درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده در بودجه امسال بیان کرد: ما در 10 ماهه ابتدای امسال بالغ بر 91 تا 92 درصد از بودجه 10 دوازدهم را محقق کردیم.

وی که در حاشیه بیست و چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران سخن می‌گفت، افزود: فکر می‌کنم در پایان ماه یازدهم این عدد به 95 تا 96 درصد نسبت به یازده دوازدهم برسد و امیدواریم تکلیفی که در بودجه 1403 برای سازمان امور مالیاتی برای تحقق منابع دیده شده بود را به‌طور کامل محقق کنیم.

رییس سازمان امور مالیاتی درباره افزایش مالیات پردازان در سال آینده گفت: ما در دو سه سال اخیر تعداد مودیان جدید قابل توجهی را شناسایی کردیم و مودیان جدید رشد چشمگیر داشتند.

وی ادامه داد: بالغ بر دو تا سه میلیون مودی جدید در سنوات اخیر شناسایی کردیم که قبلا پرونده مالیاتی نداشتند یا پرونده آنها راکد بود. این شناسایی کمک می‌کند تا عدالت مالیاتی را که مطالبه به حق فعالان اقتصادی است، محقق کنیم.

افزایش دو برابری معافیت مالیاتی حقوق بگیران

سبحانیان درباره معافیت‌های مالیاتی بودجه سال آینده توضیح داد: بر این باور هستیم که فعالان اقتصادی شرکای راهبردی ما هستند و باید سازمان امور مالیاتی را در خدمت فعالیت‌های اقتصادی در کشور ببینیم. تحقق این هدف مستلزم یک همگرایی و هم‌افزایی دو جانبه است.

وی نشست مشترک با بخش خصوصی را عاملی برای ایجاد نگاه واحد در حل مسایل دانست و افزود: معقتدیم که نظام مالیاتی تکمیل کننده منابع مالی دولت نیست بلکه به تسهیل فضا برای بهبود شرایط عمومی کسب و کارها کمک می‌کند.

رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: با نظر شخص رئیس جمهور در لایحه بودجه 1404 موضوع افزایش دو برابری سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران، اصناف و مشاغل را دنبال کردیم. وزیر اقتصاد هم دنبال این موضوع بود.

وی یادآور شد: تمرکز ما بر مالیات ستانی از مدیریت‌های بزرگ است. معتقدیم نباید برای اقشار ضعیف و کسانی که توان پرداخت بالایی ندارند، مالیات ستانی انجام شود. تحقق این هدف نیازمند ایجاد بسترهای حقوقی و قانونی است که خوشخبتانه با لایحه بودجه‌ای که به مجلس فرستاده شد، این موضوع رقم خورد و پیشنهاد دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی هم رسید.

سبحانیان درباره تاثیر سیاست فشار حداکثری آمریکا بر مالیات ستانی و کسب درآمد از این محل برای دولت گفت: با اقداماتی که در سال‌های اخیر انجام گرفته است، توانسته‌ایم اتکای منابع بودجه را به درآمدهای نفتی کاهش دهیم. این مسئله‌ای بوده است که سالیان سال در سیاست‌های بالادستی کشور هم به آن توجه شده بود.

وی اضافه کرد:در این رابطه الزام قانونی وجود داشت. با اقداماتی که انجام شد و عمدتا در راستای سیستمی شدن فرآیندهای مالیاتی، شناسایی مودیان جدید، استفاده از ابزارهای نوین مثل هوش مصنوعی و امثالهم بود، نسبت به شناسایی طرح‌های مالیاتی اقدام شد.

رییس سازمان امور مالیاتی افزود: در سنوات اخیر رشد قابل توجهی در درآمدهای مالیاتی داشتیم و نسبت‌های فعلی نشان می‌دهد که کاهش وابستگی بودجه به نفت محقق شده است. این مسیر را تداوم خواهیم داد. البته سایر بخش‌ها هم برای تامین منابع حتما اقدامات خود را انجام می‌دهند.

وی تاکید کرد: ما در سیستم نظام مالیاتی تلاشمان این است که عدالت مالیاتی مستقر بشود یعنی بتوانیم از فعالیت‌هایی که غیر شفاف هستند و فرار مالیاتی دارند، مالیات حقه را دریافت کنیم زیرا این مهم جزء حقوق عامه است و مالیات از همه باید وصول شود تا از بار مالیاتی قانونی بین آحاد فعالان اقتصادی، کاسته شود.

فرارهای مالیاتی بزرگ کشف شده را گزارش می‌کنیم

سبحانیان درباره دلیل عدم انتشار لیست فرارهای مالیاتی توضیح داد: تلاش ما این است که در ماه حداقل یک مورد یا دو تا سه مورد از فرارهای مالیاتی بزرگی که توسط سازمان کشف می‌شود را اطلاع‌رسانی عمومی کنیم.

وی افزود: بخش قابل توجهی از منابعی که امروز در حوزه منابع مالیاتی وصول می‌کنیم مربوط به وصول مطالباتی است که سالیان سال به تعویق افتاده است. حتی بعضا از مدیریت‌هایی که حالت خصوصی کامل هم ندارند، مثل شرکت‌های بزرگ در حوزه پتروشیمی‌ها، فولادها و امثالهم نیز مالیات اخذ شده است.

رییس سازمان امور مالیاتی تاخیر در پرداخت مالیات حقه را هم نوعی فرار مالیاتی دانست که سازمان امور مالیاتی تلاش می‌کند جلوی آن را بگیرد.

وی اضافه کرد: شقوق فرار مالیاتی متنوع است و اکنون تمرکز ما بیشتر بر حوزه‌هایی است که مدیریت‌های بزرگ و دولتی دارند. در حوزه به تاخیر انداختن مالیات، سختگیری ما بیشتر برای مجموعه‌های بزرگ دولتی و شبه دولتی است.

ارسال نظر

آخرین اخبار