نشستی برای اتحاد در اتحادیه اروپا
امشب، پنجشنبه (16 اسفند) سران اتحادیه اروپا دیگر بار در نشستی اضطراری شرکت میکنند تا برای افزایش سریع بودجه نظامی خود در جهت کمک به اوکراین و امنیت اروپا تصمیمگیری کنند.

به گزارش آوش، این چهارمین نشست اضطراری سران اروپا در یک ماه اخیر و بعد از فشارهای دونالد ترامپ بر اوکراین و متحدان اروپایی آن است. رئیسجمهوری آمریکا پیشتر خواهان افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی برای تامین امنیت قاره سبز شده و تأکید کرده بود، دیگر حاضر نیست برای امنیت اروپایی ها هزینه کند. او حتی پا را فراتر گذاشته و تهدید به ترک ناتو کرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نشست سه روز بعد از آن برگزار میشود که دونالد ترامپ فرمان توقف کمکهای واشنگتن به کییف را اعلام کرد تا با اعمال فشار بر ولودیمیر زلنسکی، او را مجبور به آغاز مذاکره با روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین کند.
پیش از این نشست، اورسلا فون در لین، رئیس کمیسیون اروپا، در نامه ای به سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا نوشت: «اروپا با یک خطر آشکار و فوری رو به رو است که هیچ کدام از ما در عمر خود ندیده بودیم.» او در این نامه خواستار اتحاد همه اعضا در بحرانی شد که اروپا با آن مواجه است.
این در حالی است که به اعتقاد ناظران بزرگترین چالش اروپا در نشست امشب رسیدن به چنین اتحادی است. بویژه که اعضای اتحادیه اروپا در پی بحرانی که دونالد ترامپ برای آنان رقم زده، دچار اختلاف نظرهایی برای مواجهه با این بحران شدهاند.
اوکراین در حاشیه
فارغ از اینکه اعضای اتحادیه اروپا در این نشست تا چه حد در ایجاد اتحاد موفق باشند، نمی توان انتظار داشت، تصمیمی درباره اوکراین گرفته شود و حرفی جدی درباره آن به میان آید.
تیم لیستر، تحلیلگر سی ان ان، در همین ارتباط نوشته است: «بر اساس نظریه پوتین، روسیه در حال پیروزی است و به آرامی در حال پیشروی است. در چنین شرایطی اگر اوکراین کمک های نظامی آمریکا را طبق فرمانی که ترامپ داده است، از دست بدهد، پبشروی های روسیه سرعت خواهد گرفت. این همان چیزی است که پوتین نیز خواهان آن است، و اولویت خود را حفظ نیروهای نظامی خود و تداوم پیشروی قرار داده است. به عبارتی توقف کمک های آمریکا به اوکراین، بزرگترین هدیه ای بود که پوتین از ترامپ دریافت کرد. اکنون پوتین، زلنسکی را در شرایطی می بیند که به طور کامل در انزوای آمریکا قرار گرفته و اروپا را نیز در وضعیتی می بیند که باید به تنهایی و بدون کمک آمریکا از خود دفاع کند. این در حالی است که قاره سبز دچار چالش های اقتصادی بسیار است، نمیتواند از پس چنین هزینه های گزافی برآید. بنابراین روسیه در شرایط کنونی انگیزه ای برای سازش نخواهد داشت و روی خواسته های خود از جمله تسلط بر چهار منطقه شرقی اوکراین، اعمال محدودیتهای سختگیرانه بر اندازه و توانمندیهای نظامی اوکراین، و بیطرفی این کشور پافشاری خواهد کرد.
حمله دیشب روسیه به اوکراین نیز در همین راستا برآورد می شود. به گزارش سایت شبکه خبری الجزیره، حمله موشکی دیشب روسیه به هتلی در «کریفیی ریه»، شهر زادگاه زلنسکی سه قربانی و 31 مجروح برجا گذاشت. در این حمله علاوه بر این هتل، 14 ساختمان دیگر، یک اداره پست و ده ها خودرو و ساختمان یک مجموعه فرهنگی و 12 فروشگاه نیز در این شهر خسارت دیدند. روسیه همچنین دست به حملهای پهپادی به بندر ادوسا زد که در آن بیش از ۲۰ ساختمان نابود شدند. شبکه برق این بندر نیز از کار افتاد و ساکنان این شهر شب را در سرما به سر بردند.