ترامپ زلنسکی و اروپا را مجازات کرد
دونالد ترامپ در آخرین ساعات روز دوشنبه فرمان توقف کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین را صادر کرد.

به گزارش آوش، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در آخرین ساعات روز دوشنبه در واکنش به مشاجرهای که با حضور رئیسجمهوری اوکراین در اتاق بیضی کاخ سفید رخ داد، فرمان توقف کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین را صادر کرد. قطعا این فرمان جدید رئیسجمهوری آمریکا با خشم و ناراحتی اروپا و در نقطه مقابل خوشحالی مسکو همراه خواهد شد.
هرچند اوکراین تا مدتی میتواند با تجهیزاتی که از قبل ذخیره کرده است، مقابل ارتش روسیه دوام آورد اما در نهایت خیلی زود این توانایی را از دست خواهد داد. بویژه که به گفته مقامات کاخ سفید توقف کمکها به اوکراین تا زمانی که ترامپ تشخیص دهد، زلنسکی حاضر به صلح است، ادامه خواهد داشت.
به گفته این مقامات توقف یاد شده، شامل تمامی تجهیزات نظامی خواهد بود که هنوز وارد اوکراین نشدهاند این در حالی است که دولت بایدن در روزهای پایانی خود، ارسال محمولههای تسلیحاتی را سرعت بخشید و ذخایر عظیمی از سلاحهای پیشرفته را در اختیار اوکراین قرار داد.
تبعات «فلج کننده»
سلاحهای پیشرفتهای که بایدن در اواخر ریاست جمهوری خود به اوکراین فرستاد، شامل موشکهای دوربرد ATACMS میشد که به اوکراین امکان حمله به عمق خاک روسیه را میدهد و در صورتی که ارسال آنها متوقف شود، این استراتژی آسیب جدی میبیند.
در همین ارتباط مارک کانسیان، مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک بینالمللی، معتقد است: «تأثیر این اقدام بسیار بزرگ خواهد بود. من آن را فلجکننده مینامم.» طبق تخمین او، اوکراین بین دو تا چهار ماه تأثیر توقف کمکها را احساس خواهد کرد، زیرا کمکهای کشورهای اروپایی فعلاً به کییف اجازه میدهد که به جنگ ادامه دهد. بنابراین «هرچند آنها فوراً سقوط نمیکنند اما در نهایت این تأثیر در خطوط مقدم جنگ نمایان خواهد شد و اوکراین را مجبور به پذیرش یک توافق صلح نامطلوب – و حتی فاجعهبار – خواهد کرد.»
استراتژی فشار بر اوکراین و اروپا
کاخ سفید این تصمیم را گرفته تا زلنسکی را مجبور به پذیرش خواستههای خود کند. به گفته چندین مقام رسمی، ترامپ و مشاوران ارشدش خواهان عذرخواهی رسمی زلنسکی به شکلی عمومی هستند. این در حالی است که زلنسکی خبر داده بود هنوز هم برای امضای توافقنامه معادن با آمریکا آماده است؛ توافقی که از جمله خواستههای اخیر ترامپ از او بود.
این اقدام ترامپ همچنین تضاد او با متحدان سنتی آمریکا در اروپا از جمله انگلیس و فرانسه را بیشتر آشکار کرده است اما دود این تضاد به چشم اوکراین خواهد رفت زیرا اروپا بهتنهایی قادر به پر کردن شکاف تسلیحاتی بوجود آمده نیست.
از زمان آغاز جنگ، دولت بایدن ۷۴ بسته کمک نظامی را که از ذخایر ارتش آمریکا تأمین میشد، راهی کییف کرده بود. بزرگترین بسته کمک نظامی تقریباً ۳ میلیارد دلار ارزش داشت اما اکثر آنها بسیار کوچکتر بودند. زلنسکی بارها از آمریکا برای این کمکها در شبکههای اجتماعی و در تماسها و دیدارهایش با مقامات آمریکایی قدردانی کرده است.