به روز شده در
کد خبر: ۱۵۹۶۰

صالحی امیری: اجبار در حجاب جواب نمی‌دهد

وزیر میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی گفت: جامعه ایران «باید» را نمی‌پذیرد؛ انتخاب آزادانه پوشش زیباست چون از باور درونی زنان ایرانی برمی‌خیزد.

صالحی امیری: اجبار در حجاب جواب نمی‌دهد

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی، در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی گفت: پدیده حجاب در پهلوی اول معنادار می شود. رضا خان سواد کلاسیک نداشت اما سواد تجربی داشت. رضاخان مثل آتاتورک فکر می کرد حجاب مانع توسعه است. هیچ اندیشمندی به این مسئله نرسیده که حجاب مانع توسعه است. عنصری به نام «باور»، تغییر اجتماعی را شکل می دهد. خواهران من هر پوششی انتخاب کنند، زیباست چون خود آنها انتخاب کردند. اوایل بخشنامه شده بود، لباس ها فقط سرمه ای، طوسی و مشکی باشد اما نتیجه نداد چون عنصر «باید» در آن بود. جامعه ایران به لحاظ روانشناختی، «باید» را قبول نمی کند. 

صالحی امیری گفت: اگر شالوده تصمیمات، اجبار باشد نتیجه نخواهد داشت. اجبار مانند سزارین است. فطرت انسان به زیست طبیعی باور دارد و از اجبار بیزار است.

وی با اشاره به کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: روزی آنها ذلیل و دنیای اسلام پیروز خواهد شد.

صالحی امیری تاکید کرد: هویت، چسب بقای جامعه است و مفصل ها را به هم پیوند می دهد. هنوز نتوانستیم تعریف روشنی از وفاق ارائه دهیم، جوهر انسجام و وفاق ملی، سرمایه اجتماعی است. اعتماد چسب بقای یک جامعه است. هر میزان اعتماد اجتماعی کاهش یابد پایه ها لرزان خواهد شد. نخواستیم به ۵۰ درصد دوم بپردازیم که چرا در انتخابات شرکت نکردند.‌ ۱۰ جریان در انتخابات شرکت نکردند. بقای نظام سیاسی به اعتماد است. مشکل سه سال اخیر ما انسجام است. ضعف انسجام در حوزه قومی و سیاسی داریم. نتیجه عدم انسجام به شکاف اجتماعی و در نهایت به گسست می رسد. باید به گسست اجتماعی توجه شود. پایه های نظام سیاسی، لرزان است. امروز بزرگترین رسالت روابط عمومی ها، تقویت انسجام و وفاق ملی است. این یک اجبار تاریخی است برای بقا به انسجام نیاز داریم. 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار‌ کرد: جامعه ما متکثر است و الگوی مطلوب بقای ایران، پذیرش کثرت است. در دولت پزشکیان سد برداشته شد و عرب ها، بلوچ ها و ترکمن ها در همه جای دولت حضور دارند. سخنرانی را کنار بگذاریم، درک و شعور جامعه در بستر شبکه های اجتماعی تغییر کرده است. کردها جامعه نجیب، بی نظیر و درجه یکی هستند. دف ها و موسیقی آنها را ببینید و همه دارای تصویر زیبای فرهنگی هستند. کردها احساس می کنند، با نظام سیاسی بیگانه نیستند. موقعی هویت داریم که زیر پرچم ایران باشیم. به قانون اساسی مراجعه کنید، همه برابرند.اگر مقابل غرب ‌مذاکره می کنیم یعنی به قدرت ملی باور داریم. در برابر زیاده خواهی و زیاده گویی مقاومت می کنیم.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار