ترکیب کابینه گویای فشارها بر پزشکیان است
سخنگوی جبهه اصلاحات گفت: آقای پزشکیان کاندیدای اختصاصی جریان اصلاحات است اما از روز اول در مورد چینش کابینه به او فشار آوردند.

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات، در گفتوگو با آوش با اشاره به گلهمندیهای رئیسجمهور درباره دخالتها در انتصاب مدیران گفت: متأسفانه افرادی که امروز در امور اجرایی و تصمیمگیریهای دولت دخالت میکنند، پاسخگو نیستند. آقای پزشکیان از روز اول هم گفت که من نمیخواهم دعوا کنم، اهل دعوا نیستم و قصد دارم از همه ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنم.
ترکیب کابینه گویای فشارهای بر روی پزشکیان است
او افزود: آقای رئیسجمهور در کارزار انتخاباتی به صراحت مقابل دوربین با مردم صحبت کرد و گفت اگر شما خواهان جریان موجود هستید که رقیب ایشان بودند، به اینها رأی دهید. مشکلاتی که امروز کشور با آن مواجه شده ناشی از عملکرد همان جریان فکری است که بهدنبال تکصدایی هستند و برای زمینگیر کردن رقبا به قیمت حذف مردم عمل میکنند. آقای پزشکیان کاندیدای اختصاصی جریان اصلاحات است اما از روز اول در مورد چینش کابینه به او فشار آوردند. ترکیب کابینه خود گویای آن است که معدل این انتخاب از جریان رقیب گرفته شده که نقش کمی در حمایت از رئیسجمهور داشته است.
امام تصریح کرد: مجلس به کاندیداهایی رأی داد که برخلاف نگاه اکثریت رأی دهندگان (مردم) و جریان حامی، رئیسجمهور بوده است. نمیتوانیم انتخابات برگزار کنیم، مردم هم بیایند و به گفتهها، نگاهها و توانمندیهای فرد و یک جریان، براساس مصلحت و منافع ملی کشور رأی دهند اما آن جریان فکری که عملاً هیچ نقشی در تصمیمگیری و مدیریت نداشته است، عمل کند. اگر به این ترتیب باشد سرمایه اجتماعی آن شخص لطمه میبیند و از بین میرود.
ورشکستگی امروز حاصل عملکرد جریان فکری دولت قبل است
سخنگوی جبهه اصلاحات اظهار کرد: امروز در عمل مجلس اقلیتی و به لحاظ نگاه و مشی سیاسی برخلاف رأی اکثریت مردم که به آقای پزشکیان اقبال نشان دادند، تشکیل شده است. یک جریان و یا یک اقلیت نباید مانع همراهی با مردم و کمک به دولت شود. همه باید تلاش کنند تا یک رئیسجمهور و جریان پیروز بتواند نیروهای خود را بر سرکار بیاورد و اجازه دهند دولت با فراغ بال در راستای تحقق برنامههای خود تصمیم بگیرد. این نوع ناکارآمدی و ورشکستگی در همه حوزهها به وجود آمده و امروز سعی میکنیم با اسم شیکی به نام «ناترازی» با آن برخورد کنیم. این موضوع (ناترازی) حاصل عملکرد همین جریان فکری است که اجازه نمیدهند، مدیرانی که خودشان متهم وضع موجود هستد، تغییر کنند.
امام ادامه داد: آقای رئیسجمهور فقط مقابل جبهه اصلاحات پاسخگو نیست بلکه باید در مقابل مردم و در راستای منافع ملی پاسخگو باشد. تفکیک قوا به این معنی نیست که مجلس قانونگذاری و به مجریان امر و نهی کند که از چه نیروهایی استفاده کنند. اگر قرار است مجلس در انتصاب مجریان اعمالنظر کند، عملاً این مسئولیت باید از دولت سلب شود. نباید مجددآً شاهد طرح سوال از وزرا و استیضاح آنها باشیم چراکه اینها مدیران مجلس میشوند نه مدیران دستگاه اجرایی.
او افزود: متأسفانه اصل تفکیکقوا مخدوش شده و عمداً تناسب بین اختیار و مسئولیتی که امروز شاهد آن هستیم، چنین وضعیتی را پیش روی کشور قرار داده است. امروز آقای رئیسجمهور به زبان میآورد که با این وضعیت نمیتوان کشور را اداره و بنگاهداری کرد. مگر میشود، نتوانیم کارگزار را انتخاب کنیم؟ اگر فردی به برنامه رئیسجمهور و رأی مردم وفادار نباشد و همه تلاش آن حفظ قدرت برخلاف منافع ملی باشد، شاهد وضع موجود میشویم. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، شرکت مردم در انتخابات دیگر موضوعیت نخواهد داشت.
اصولگرایان هم از وجود پایداریها رنج میبرند
امام در واکنش به اینکه برخی بهدنبال دخالت در امور دولت برای حفظ عوامل خودشان هستند، خاطرنشان کرد: جریان اصولگرا نیز از جریان تندرو پایداری رنج میبرند. کمااینکه در مورد لایحه عفافوحجاب برخلاف امنیت ملی و تصمیمات قانونی، اقداماتی انجام میدهند که باعث هرجومرج میشود. به نام جریان اصولگرا گروهی هستند که نماد آنها، پایداری و رسانه آنها صداوسیما و کیهان است.
سخنگوی جبهه اصلاحات در پایان یادآور شد: صداوسیمایی که باید ملی باشد با عبارت ملی خداحافظی کرده است. اینها پنهانی نیست بلکه خیلی آشکارا اقدامات آنها را مشاهده میکنیم. متأسفانه هیچ صدایی به گوش کسی نمیرسد و بر طبل بیقانونی و در مقابل خواست جامعه میکوبند.