فعالیت دیپلماتیک ایران در ایام نوروز
در ایام نوروز که تقریبا همه مردم ایران در تعطیلات به سر میبردند، رئیسجمهوری و دستگاه دیپلماسی ایران فعال بودند و در تکاپوی تحکیم اتحاد تهران با کشورهای منطقه و آسیا گام برداشتند. طوری که آمارها نشان میدهد، مسعود پزشکیان با سران 19 کشور منطقهای و فرامنطقهای مذاکره تلفنی و وزیرخارجه ایران با سران 9 کشور و نهاد بینالمللی دیدار یا گفت و گوی تلفنی داشته است.

در ایام نوروز در شرایطی که ایران تحت تهدیدهای کم سابقه آمریکا قرار داشت، رئیسجمهوری ایران در مذاکرات با کشورهای همسایه و منطقه شامل پاکستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، کویت، قطر، بحرین، امارات،عربستان، اردن، یمن، عمان، مصر، تونس، الجزایر، مالزی، تاجیکستان و ازبکستان سخنان خود را بر چهار محور تنظیم کرده بود.
صلح طلبی همگام با الزام به دفاع از خود
مسعود پزشکیان اصلیترین بخش مذاکرات خود با این کشورها با تأکید بر سیاست کلی ایران مبنی بر آغازگر هیچ جنگی نبودن، اعلام داشت، با این حال تهران خود را ملزم به دفاع از خاک خود میداند و توانایی دفاع از خویش را با تجهیزات موجود دارد. وی در پاسخ، حمایت این کشورها از تمامیت ارضی ایران را دریافت کرد. شماری از این کشورها که در همسایگی ایران قرار دارند نیز اعلام داشتند، هرگز اجازه نخواهند داد از آب، خاک یا آسمان این کشورها برای حمله به ایران استفاده شود.
همبستگی برای حمایت از فلسطین
رئیسجمهوری ایران در این گفت و گوهای تلفنی همچنین بر اتحاد کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین تأکید کرد و خواهان مشارکت جمعی در این خصوص شد. در پاسخ این کشورها نیز با مواضع ایران در خصوص حمایت از مردم فلسطین، موافقت کرده و بر تداوم چنین سیاستی که تا کنون در کشورهای آنها وجود داشته است، تأکید کردند.
مبارزه با توطئهها
یکی از مهمترین تأکیدات مسعود پزشکیان در مذاکرات تلفنی با سران کشورهای منطقه و همچنین کشورهای مسلمان مبارزه با توطئههای دشمن برای تفرقه افکنی میان این کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان و مبارزه با جاهطلبیهای دشمنان بود. وی خواهان آن شد که کشورهای اسلامی بر روی نقاط اشتراک تمرکز کرده و متحد و منسجم باشند.
تکاپو در دستگاه دیپلماسی
سید عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران نیز در ایام نوروز به دیپلماسی خود فعالانه ادامه داد. او نیز همچون رئیسجمهوری ایران، محور سخنان خود با سران 9 کشور و نهاد بینالمللی شامل انگلیس، هلند، امارات، مصر، عراق، ترکیه، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن و همچنین سخنانش در سفر به ارمنستان و دیدار و مذاکره با چندین مقام این کشور را بر دو محور پرونده هستهای و تأکید بر تمامیت ارضی ایران و همچنین حمایت از مردم فلسطین قرار داد و در این زمینهها با واکنش مثبت سران و مقامات این کشورها رو به رو شد.