ایران خواستار تعلیق عضویت پارلمان اسرائیل در IPU شد
رئیس هیأت پارلمانی ایران از اتحادیه بینالمجالس خواست تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران را رسماً در نشست آتی بررسی کند.

رئیس هیات پارلمانی ایران در اتحادیه بینالمجالس جهانی در نامهای به رئیس IPU خواستار محکومیت حمله رژیم صهیونیستی شد و گفت: موضوع تجاوز رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به حاکمیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران در دستورکار جلسه آینده این اتحادیه قرار گیرد.
متن نامه منوچهر متکی رئیس هیات پارلمانی ایران در اتحادیه بینالمجالس جهانی به تولیا اکسون رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) به شرح زیر است.
«سرکار خانم دکتر تولیا اکسون، رییس محترم اتحادیه بینالمجالس
بسم الله القاصم الجبارین
مایلم از جانب نمایندگان مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران شدیدترین مراتب اعتراض و انزجار عمیق خود را نسبت به حمله تجاوزکارانه و جنایتبار رژیم ددمنش اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران که از روز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (برابر با ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) به مدت ۱۲ روز به صورت ممتد به وقوع پیوست، ابراز نمایم.
در این حمله وحشیانه صدها تن از شهروندان بیدفاع و بیگناه ایران از جمله شمار قابل توجهی از زنان، کودکان و سالمندان، به شهادت رسیده یا مجروح شدند. همچنین منازل مسکونی، اموال عمومی و خصوصی، خودروهای شخصی و عمومی، زیرساختهای غیرنظامی و تأسیسات حیاتی شهری هدف قرار گرفتند. در این زمینه، ترور فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان برجسته ایرانی که از مصادیق بارز تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی به شمار میرود و حمله مستقیم به تأسیسات هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران نیز از جمله اهداف عملیاتی رژیم متجاوز اسرائیل علیه کشورم بود.
از سوی دیگر، مقامات رژیم اشغالگر قدس در اظهاراتی رسمی، پارلمان جمهوری اسلامی ایران را به حمله نظامی تهدید کردهاند. این تهدید بیسابقه و وقیحانه علیه یکی از نهادهای قانونی، مردمی و مستقل در جمهوری اسلامی که مظهر حاکمیت دموکراسی در کشورم به عنوان یکی از اعضای مهم سازمان ملل متحد و اتحادیه بینالمجالس میباشد، بههیچوجه قابل چشم پوشی نیست.
واقعیتی که بر وخامت و عمق این جنایات شرمآور میافزاید، حمایتهای سیاسی، نظامی و اطلاعاتی علنی ایالات متحده آمریکا و برخی دیگر از دولتهای غربی از این اقدام غیرقانونی و جنایتبار رژیم تجاوزکار اسرائیل است. بیتردید، این حمایتها در شکلگیری، تداوم و توسعه رفتارهای خطرناک و بیثباتکننده رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان نقش محوری خواهد داشت. علاوه بر آن، مسئولیت سیاسی و حقوقی غیرقابل انکار این کشورها در وقوع چنین فاجعهای را به عنوان یک موضوع قابل پی گیری در محاکم بین المللی ذیربط مورد تایید قرار میدهد.
مجموعه اقدامات مزبور از مصادیق بارز تجاوز، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و تهدید صلح و امنیت بینالمللی است و در مغایرت کامل با موازین و هنجارهای حقوق بینالملل، منشور ملل متحد، اساسنامه اتحادیه بینالمجالس، معاهدات مربوط به فعالیتهای هستهای صلحآمیز و اصول بنیادین حقوق بشردوستانه از جمله مواد ۱ و ۳ اساسنامه اتحادیه بینالمجالس مشعر بر تعهد به صلح، احترام به حاکمیت دولت ها و نهادهای پارلمانی آنها و شراکت در اهداف سازمان ملل متحد و حمایت از کوششها و کار آن در هماهنگی نزدیک با سازمان مزبور، در بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد در مورد ممنوعیت توسل به زور و مفاد مربوط کنوانسیونهای چهارگانه ژنو قرار دارد. این اقدامات همچنین در تعارض کامل با روح و فلسفه وجودی اتحادیه بینالمجالس که مبتنی بر احترام متقابل، گفتوگو، حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات و صیانت از ارزشهای مشترک دموکراتیک و انسانی است، قرار دارد.
اینجانب به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی و مردم مظلوم ایران، ضمن درخواست محکومیت صریح و قاطعانه این اقدام وحشیانه رژیم جعلی و کودک کش اسرائیل و همدستان آن توسط سرکار عالی به عنوان رییس اتحادیه بینالمجالس طبق بند ۴ از ماده ۲ منشور ملل متحد، همچنین خواستار اقدام اتحادیه بین المجالس در موارد مشروحه زیر هستم:
۱. تعلیق فوری عضویت کنست رژیم صهیونیستی در اتحادیه بینالمجالس به دلیل نقض آشکار اصول و مقررات اساسنامه این اتحادیه و منشور ملل متحد توسط رژیم مزبور
۲. گنجاندن موضوع تجاوز رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به حاکمیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اتحادیه بینالمجالس در دستورکار نشست آتی مجمع اتحادیه
۳. اتخاذ تدابیر تنبیهی و محدودکننده علیه رژیم اسرائیل و کشورهای همدست و حامی این رژیم، بهویژه ایالات متحده آمریکا، توسط اتحادیه به دلیل حمله تجاوزکارانه آنان به حاکمیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران
۴. “فَمَنِ اعْتَدَی عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَی عَلَیْکُمْ” (سوره بقره، آیه ۱۰۴) شناسایی حق مسلم جمهوری اسلامی در دفاع مشروع از خود در برابر این تجاوز وحشیانه برابر دستور قرآن کریم و حکم اسلامی و طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد
بدیهی است بیتفاوتی و سکوت در برابر چنین جنایاتی، نقض اصول اولیه عدالت، مردم سالاری، دموکراسی و مسئولیت بینالمللی دولت ها به شمار خواهد رفت و میتواند به عادیسازی روند خشونت، قانونگریزی و تهدید بنیادین حاکمیت و استقلال کشورهای مستقل و نهادهای دموکراتیک در سراسر جهان منجر شود.
پیشاپیش از توجه مسئولانه جنابعالی به عنوان رییس اتحادیه بینالمجالس به این مسئله خطیر و پشتیبانی قاطع شما از استقرار صلح، عدالت و حاکمیت قانون و پاسداشت کرامت انسانی در منطقه غرب آسیا سپاسگزاری می کنم. درخواست دارم متن این نامه میان کلیه پارلمانهای عضو اتحادیه بینالمجالس توزیع شود.