ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه/ جنگ جنگ تا نابودی انسانیت!
ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود را در نوار غزه تحت عنوان «ارابههای جدعون» ادامه میدهد اما بهوضوح شکاف عمیقی بین رهبری سیاسی و نظامی وجود دارد که فراتر از خود جنگ، روند و اهداف آن است.

در حالیکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، بر تعیین خطوط پایانی سختگیرانه برای جنگ و اجتناب از هرگونه احتمال توافق زودهنگام برای آتشبس اصرار دارد، ارتش رژیم صهیونیستی در فضایی از ابهام استراتژیک، بدون برنامهای مشخص و اهداف تعریفشده عمل میکند.
اظهارات سیاسی مقامات عدم تعهد اسرائیل به افق دیپلماتیک روشن را تثبیت میکند. از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی در رویکرد رسانهای خود القا میکند، نتایج عملیات اخیر بهویژه در خانیونس و رفح از فروپاشی واقعی جنبش «حماس» در غزه حکایت دارد.
سرنوشت گروگانهای اسرائیلی در نوار غزه همچنان مسئلهای محوری در داخل جامعه داخلی رژیم صهیونسیتی است و با حساسیت بالایی در گفتمان عمومی مطرح میشود اما واقعیت عملی نشان میدهد، آنها دیگر در مرکز محاسبات استراتژیک قرار ندارند بلکه عملاً به مانعی برای مقامات سیاسی در پیگیری جنگ بدون محدودیت تبدیل شدهاند.
آنچه اکنون در نوار غزه در جریان است به کشتار مردم یا دستگیری نیروهای حماس و «شهادت» آنها یا حتی تخریب تونلها و مخفیگاهها محدود نمی شود. نشانههای روشنی وجود دارد که عملیات به سمت تخریب کامل زیرساختهای فلسطینیان پیش میرود که نهتنها افراد و زیر ساختها بلکه توانایی آینده هر سازمانی، چه حماس و چه هر حزب و گروه دیگری برای فعالیت در نوار غزه هدف قرار گرفته است تا هیچ فلسطینی نتواند در غزه توان زندگی داشته باشد.
به عبارت دیگر هدف اسرائیل در غزه در جریان عملیات گسترده اخیر به وضوح مشخص شده است، انتقال از کشتار به کشتاری دیگر و تغییر واقعیت جغرافیایی و انسانی در غزه، از طریق تخلیه ساکنان از محل زندگیشان و تبدیل بخش اعظمی از نوار غزه به مناطق تحت کنترل طولانی مدت اسرائیل را شامل میشود.
با ادامه عملیات نظامی به شکل کنونی انتظار میرود روزهای آینده شاهد گسترش عملیات زمینی بهویژه در رفح و خانیونس باشیم.
از طرفی دیگر مذاکرات غیرمستقیم بین رژیم صهیونیستی و جنبش «حماس» در دوحه کاملاً متوقف شده و بنبست در مسیر مذاکرات و از بین رفتن امیدها برای دستیابی به توافقی جدید در مورد تبادل اسرا و آتشبس دلیل این مسئله است. دلیل اصلی این وضعیت سرسختی اسرائیل و امتناع از هرگونه تعهد به پایان دادن به جنگ است این درحالی است که ایالات متحده فشار جدی برای پایان جنگ اعمال نکرده و تنها به حمایت از طرحی برای ورود تعداد محدودی کامیون کمکهای بشردوستانه به نوار غزه بسنده کرده است.
همزمان، موج اعتراضات مردمی شهرکنشینان در داخل رژیم صهیونیستی ادامه دارد. حدود ۴۵۰ نفر در تقاطع «شاعر هنقب» تظاهرات کردند و خواستار توقف جنگ و بازگرداندن اسرا شدند. معترضان پلاکاردهایی در حمایت از توقف جنگ برافراشتند و با بلندگو شعاری قابلتوجه سر دادند: «بمبها گروگانها را در تابوت بازمیگردانند». این تظاهرات به بازداشت یکی از معترضان منجر شد.
در همین زمینه، میدان رابین در مرکز تلآویو شامگاه دو روز پیش شاهد تظاهرات گستردهای با مشارکت هزاران اسرائیلی بود که علیه دولت نتانیاهو اعتراض کردند. آنها نتانیاهو را متهم به «ترک عمدی» اسرا در غزه برای حفظ قدرت خود کردند و نقش وزرای او را که «به شکست فرصتهای دستیابی به توافق برای آزادی اسرا افتخار میکنند»، محکوم کردند.
در روزهای اخیر ارتش رژیم صهیونسیتی بهصورت میدانی با ورود «تیپ ۹۸» از طریق گذرگاه صوفا به غزه و استقرار و عملیات در کریدور استراتژیک موراگ در جنوب این منطقه اقدام کرده است. در کنار این رسانههای عبری گزارش دادند، روز گذشته ۱۰۷ کامیون کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه کرم ابوسالم وارد نوار غزه شده است اما سازمان «برنامه جهانی غذا» از ادامه ممانعت رژیم اشغالگر از توزیع مستقیم کمکها به ساکنان انتقاد کرد و هشدار داد که این وضعیت بحران انسانی را، بهویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان و بیماران، تشدید میکند. این سازمان خواستار اجازه فوری برای ازسرگیری توزیع مستقیم کمکها شد تا نیازهای فوری برآورده شده و از فروپاشی وضعیت انسانی جلوگیری شود.