به روز شده در
کد خبر: ۱۴۸۷۰

افق‌های سفر ترامپ به عربستان

سفر دونالد ترامپ به عربستان دستمایه روزنامه الشرق الوسط قرار گرفته و این روزنامه با انتشار یک گزارش به زوایای مختلف سفر ریاست جمهور آمریکا به کشور سعودی پرداخته است.

افق‌های سفر ترامپ به عربستان

روزنامه سعودی الشرق الاوسط در گزارشی به سفر قریب الوقوع دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به منطقه و برگزاری نشست مشترک کشورهای عربی با ترامپ و افق های آن پرداخت.

متن گزارش روزنامه الشرق الاوسط به شرح زیر است:

عربستان سعودی و ایالات متحده در آستانه ورود به مرحله‌ای نوین از همکاری استراتژیک قرار دارند که هوش مصنوعی در کانون آن قرار دارد. در حالی که عربستان سعودی در راستای اجرای «چشم‌انداز 2030» برای تقویت تنوع اقتصادی و تحول دیجیتال پیش می‌رود، ایالات متحده پروژه «استار گیت» را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی در حوزه هوش مصنوعی در سطح جهانی معرفی کرده است.

این همسویی در اهداف و رویکردها، پایه‌های شراکت فناوری موجود را مستحکم‌تر می‌کند. بر اساس آمار اعلام‌شده، شرکت‌های آمریکایی تاکنون حدود 3.9 میلیارد دلار در بخش هوش مصنوعی عربستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. علاوه بر این، شراکت استراتژیک میان «صندوق سرمایه‌گذاری عمومی» و «گوگل کلاد» پیش‌بینی می‌شود که حدود 70.6 میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی عربستان بیفزاید.

در مقابل، عربستان سعودی سهامی در برخی از برجسته‌ترین شرکت‌های هوش مصنوعی آمریکا دارد. انتظار می‌رود این شراکت فناوری و استراتژیک میان ریاض و واشنگتن با سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به پایتخت عربستان در روز سه‌شنبه آینده شتاب بیشتری بگیرد. به گزارش روزنامه «الشرق الأوسط»، قرار است در این سفر موج جدیدی از سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش اعلام شود.

روابط اقتصادی دیرینه

عربستان سعودی و ایالات متحده از روابط اقتصادی دیرینه‌ای برخوردارند که بیش از هشت دهه قدمت دارد. در سال‌های اخیر، «صندوق سرمایه‌گذاری عمومی» سهم خود را در شرکت‌های آمریکایی افزایش داده است. داده‌های سه‌ماهه سوم سال گذشته نشان می‌دهد که این صندوق، با مدیریت دارایی‌هایی به ارزش نزدیک به یک تریلیون دلار، ارزش سهام خود در شرکت‌های آمریکایی را به 26.7 میلیارد دلار رسانده که نسبت به سه‌ماهه دوم همان سال حدود 6 میلیارد دلار افزایش یافته است. همزمان با اعلام تمایل عربستان برای گسترش سرمایه‌گذاری‌ها و روابط تجاری با آمریکا، دونالد ترامپ از پروژه‌ای آمریکایی به نام «استار گیت» خبر داد که قرار است طی چهار سال آینده 500 میلیارد دلار در زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کند. این پروژه با رهبری شرکت‌هایی نظیر «اوراکل»، «اوپن اِی‌آی» و «سافت‌بانک» که عربستان در آن سهام دارد، اجرا خواهد شد.

ائتلاف دیجیتال

ایالات متحده بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی است و حجم سرمایه‌گذاری‌های آن به حدود 54 میلیارد دلار می‌رسد که یک‌چهارم کل سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این کشور را تشکیل می‌دهد. در مقابل، عربستان در بخش‌های استراتژیک اقتصاد آمریکا از جمله نفت، پتروشیمی و فناوری‌های نوظهور سرمایه‌گذاری کرده است. در حوزه هوش مصنوعی، دو کشور به دنبال تقویت ائتلافی دیجیتال در زمینه‌هایی مانند رایانش ابری، امنیت سایبری و رباتیک هستند. این در حالی است که عربستان در پروژه‌های تحول دیجیتال مرتبط با «چشم‌انداز 2030» پیشرفت چشمگیری داشته است. سرمایه‌گذاری‌های اعلام‌شده پیشین شامل شرکت‌های فناوری برجسته جهانی مانند «گروک»، «گوگل کلاد»، «اوراکل»، «سامبا نوا»، «سیلزفورس» و «دیتابریکس» است که حوزه‌هایی نظیر مراکز داده، مدل‌های هوش مصنوعی، رایانش ابری و زیرساخت‌های دیجیتال را در بر می‌گیرند.

سرمایه‌گذاری‌های کلان

«گوگل کلاد» با همکاری «صندوق سرمایه‌گذاری عمومی» از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مرکز جامع هوش مصنوعی در عربستان خبر داده که انتظار می‌رود طی هشت سال آینده به طور تجمعی بیش از 265 میلیارد ریال (حدود 70.6 میلیارد دلار) به تولید ناخالص داخلی عربستان کمک کند و هزاران فرصت شغلی ایجاد نماید.

شرکت «گروک» نیز از سرمایه‌گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای گسترش فعالیت‌های خود در پروژه یک مرکز داده عظیم برای خدمات «استدلال» خبر داده است. همچنین، «اوراکل» تعهد مشابهی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد خدمات رایانش ابری در بازار عربستان اعلام کرده است.

در همین راستا، شرکت «سیلزفورس» از سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه پلتفرم منطقه‌ای خود به نام «هایپرفورس» خبر داد. از سوی دیگر، شرکت «دیتابریکس» حدود 300 میلیون دلار برای ایجاد خدمات ابری یکپارچه و تقویت توانمندی‌های بومی در زمینه مهندسی داده اختصاص داده است.

شرکت «سامبا نوا» نیز 140 میلیون دلار برای توسعه زیرساخت پیشرفته هوش مصنوعی و راه‌اندازی یک مدل زبانی بزرگ به عنوان خدمت سرمایه‌گذاری کرده است؛ گامی که با هدف تثبیت جایگاه عربستان به عنوان مرکز منطقه‌ای نوآوری و فناوری‌های آینده انجام می‌شود.

این سرمایه‌گذاری‌ها نشان‌دهنده عزم عربستان برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی خود است که با اهداف «چشم‌انداز 2030» در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه محیط کسب‌وکار مبتنی بر نوآوری و انتقال مهارت‌ها به نیروی کار بومی هم‌راستا است.

ارسال نظر

آخرین اخبار