خشم مخالفان انصارالله از توافق آمریکا و با دولت صنعا
پس از توافق آمریکا با دولت صنعاء مبنی بر آتشبس و توقف حملات هوایی، گروههای مخالف انصارالله که در حال آمادهسازی برای حمله زمینی به بندر الحدیده با حمایت آمریکا بودند دچار نا امیدی و سردرگمی شدند.

روزنامه الاخبار در گزارشی در خصوص تحولات پرونده یمن نوشت که این گروهها پس از اعلام توافق یمنی-آمریکایی، «شورای ریاستی» را به شدت مورد انتقاد قرار داده و معتقدند، این توافق فرصت بزرگی را که دولت عدن برای تحرک نظامی و تغییر معادلات میدانی در اختیار داشت از بین برد. این توافق همچنین آمادگیهای نظامی گروههای وابسته به یکی از کشورهای منطقهای برای تسلط بر شهر حدیده بودند، بیاثر کرد.
این گروهها طی دو روز گذشته به خطوط تماس در منطقه الجراحی در ساحل غربی حمله کرده و با توپخانه چندین روستا را هدف قرار دادند اما سپس عقبنشینی کردند. همچنین در جبهههای حریب در جنوب مأرب، درگیریهای نظامی میان «تیپهای العمالقه» و نیروهای صنعا رخ داد که به کشته و زخمی شدن افرادی از هر دو طرف منجر شد.
در همین راستا، «شورای انتقالی جنوب» طی ساعات گذشته از مسدود کردن مسیر اصلی تأمین تدارکات میان صنعا و بندر عدن عقبنشینی کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که مقامات صنعا تعمیرات موقت بنادر حدیده و رأس عیسی را تکمیل کرده و فعالیت آنها را از سر گرفتند. منابع قبیلهای در استان البیضاء به روزنامه «الأخبار» اعلام کردند بستن این مسیر توسط شورای انتقالی در منطقه یافع قرار بود مقدمهای برای تشدید تنش نظامی باشد.
باوجود تأثیرات مثبت توافق یمنی-آمریکایی بر جبهههای داخلی، صنعا همچنان در حالت آمادهباش نظامی قرار دارد. به گفته ناظران نقش یکی از کشورهای منطقه ای در حمایت از رژیم صهیونیستی متوقف نشده و تحریکات این کشور پس از توقف درگیریها میان صنعا و واشنگتن ادامه یافته است.
آنها اشاره کردند، این کشور اخیراً با افزایش ۴۰ درصدی پروازهای «اتحاد ایرویز» بهمنظور کاهش فشار یمن بر رژیم صهیونیستی به عمد ممنوعیت پروازی علیه اسرائیل را نقض کرده است.
این در حالی است که «سازمان امور بشردوستانه» یمن پیشتر با شرکتهای هواپیمایی و کشتیرانی در مورد اقدامات صنعا علیه رژیم صهیونیستی مکاتبه کرده بود و تعدادی از شرکتهای جهانی در آمریکا، اروپا و آسیا به این درخواست پاسخ مثبت دادهاند.
فعالان وابسته به حزب «الإصلاح» نیز «شورای ریاستی» و دولت عدن را مسئول شکست دیپلماتیک در جلب حمایت جامعه بینالمللی برای مقابله با صنعا دانستند. این انتقادات پس از اظهارات مصطفی نعمان، معاون وزیر خارجه عدن، مطرح شد که در آن تأکید کرد واشنگتن به درخواستهای دولت عدن برای کمک به انجام عملیات نظامی علیه «انصارالله» پاسخ نداده است. وی همچنین اشاره کرد که این دولت فاقد نیروهای نظامی منظم است و به وجود گروههای متعدد با وابستگیهای مختلف اشاره داشت.