به روز شده در
کد خبر: ۱۳۳۷۵

ترامپ خواهان بازگشایی آلکاتراز شده اما عملی است؟

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دستور بازگشایی زندان آلکاتراز را صادر کرد که واکنش‌های زیادی را در پی داشت.

ترامپ خواهان بازگشایی آلکاتراز شده اما عملی است؟
گروه سیاسی آوش/

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دستور بازگشایی زندان آلکاتراز را صادر کرد. زندان بدنامی که در جزیره کوچکی به همین نام در نزدیکی ساحل سانفرانسیسکو است که زمانی خطرناک‌ترین مجرمان ایالات متحده در آن نگهداری می‌شدند و بابت خشونت‌هایی که در این زندانِ غیر قابل فرار بود، تا دهه‌ها داستان‌های زیادی شنیده می‌شد. حالا ترامپ قصد دارد آن را نه فقط بازگشایی کند که توسعه هم بدهد.

این زندان که 60 سال قبل به خاطر هزینه‌های بالای نگهداری از آن بسته شد از نگاه دونالد ترامپ می‌تواند سمبلی از «قانون، نظم و عدالت» باشد. او در پیامی که در شبکه اجتماعی خود، «سوشال تروث» نوشت، اعلام کرد: دستورهای لازم را برای بازگشایی و توسعه این زندان داده اما آیا زندانی که اکنون تبدیل به یکی از مراکز توریستی سانفرانسیسکو شده‌ امکان بازگشایی یا توسعه دارد؟

سایت شبکه خبری بی‌بی‌سی نوشت: بلافاصله بعد از نوشته ترامپ در شبکه اجتماعی‌اش، چاد گیلمارتین، سخنگوی دادستانی آمریکا، در بیانیه‌ای در اداره زندان‌های فدرال اعلام کرد: بنا بر دستور ترامپ در حال بررسی اقدامات لازم در این خصوص هستند اما متخصصان بناهای تاریخی تأکید کرده‌اند، تردیدهای جدی درباره اینکه واقعا این کار عملی باشد، وجود دارد.

آیا این شوخی است؟

هیو هوارتز، که زمانی مدیر سازمان اداره زندان‌های فدرال در آمریکا بوده، می‌گوید: «نظر من این بیشتر شوخی است تا جدی. به‌لحاظ عملی واقعا امکان بازسازی این زندان وجود ندارد و اگر بخواهیم چنین کاری کنیم باید آن را کامل خراب کرد و سپس از نو ساخت. »

به اعتقاد او این زندان از نظر مسائل انسانی که این روزها اهمیت بسیاری دارد کاربرد نخواهد داشت زیرا هر سلول بسیار کوچک ساخته شده است. علاوه بر این زندان به‌لحاظ امنیتی نیز جای کار فراوان دارد زیرا در حال حاضر نه دوربینی در آن وجود دارد و نه فنس‌هایی که مانع زندانیان شود پس «با این شرایط نمی‌توان زندانی را به راه انداخت.»

آب و گنداب

جولین بابیک، نویسنده کتاب آلکاتراز که خودش در کودکی در ایامی که پدرش دو دوره در کادر مدیریتی زندان آلکاتراز بود و در این زندان زندگی می‌کرد، می‌گوید:‌ «فقط دو کلمه می‌گویم؛ آب و گنداب. آلکاتراز در بهترین روزهایش که چیزی حدود 500 نفر در آن زندگی می‌کردند، فاضلاب زندگی این انسان‌ها را به خلیج می‌ریخت اما امروزه نمی‌توان فاضلاب‌ها را به دریا ریخت و باید با کشتی آنها را جابه‌جا کرد!»

این در حالی است که سازمان اداره زندان‌های فدرال سال 1963 زمانی که آلکاتراز را بست دلیل این کار را هزینه‌بر بودن زندان عنوان و اعلام کرد، هزینه‌های نگهداری از هر زندانی در آلکاتراز معادل 10 تا 13 دلار است. در همان زمان هزینه نگهداری از هر زندانی در سایر زندان‌های آمریکا بین 3 تا 5 دلار بود.

در حال حاضر نگهداری هر زندانی در آمریکا به بین 120 تا 164 دلار می‌رسد بنابراین براساس فرمول دهه 1960 اگر آلکاتراز بازگشایی شود نگهداری هر زندانی بیش از 500 دلار خواهد بود و این در شرایطی است که آلکاتراز فقط توان نگهداری از 340 زندانی دارد.

حرف آخر را جان مارتین، تاریخ‌دان، می‌زند که می‌گوید:‌ «بازسازی آلکاتراز میلیون‌ها دلار نیاز دارد و علاوه بر این زندانیان احتیاج به آب، برق، سیستم گرمایشی و سرویس بهداشتی دارند. هیچ‌کدام از اینها قابل چشم‌پوشی نیست. به نظر من آنچه ترامپ نوشته فقط رویداد عجیب دیگری در تاریخ عجایب آلکاتراز است.»

ارسال نظر