به روز شده در
کد خبر: ۹۵۱۷
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد:

احتمال افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی خبر داد و گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های منتخب، متناسب با نیاز کشور طراحی و از دانشگاه‌ها خواسته شده با بررسی دقیق زیرساخت‌ها و امکانات خود، درخواست‌های مستند را همراه با منابع و دلایل توجیهی ارائه دهند.

احتمال افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی

 

سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی گفت: ظرفیت پزشکی از هشت هزار به ۱۶ هزار نفر و دندانپزشکی از هزار و ۷۰۰ به سه هزار و ۴۰۰ نفر در سالجاری افزایش یافته که فشار بی‌سابقه‌ای به دانشگاه‌ها وارد کرده است.

او اظهار کرد: در سه تا چهار ماه اخیر، با تلاش شبانه‌روزی سعی کردیم مصوبات لازم برای تأمین بودجه را دریافت کنیم، اما تامین ۳۷ هزار میلیارد تومان مورد نیاز برای ساخت و سازهای زیرساختی، کلاس‌ها و سایر امکانات آموزشی تاکنون محقق نشده است.

حسینی تصریح کرد: در برخی دانشگاه‌ها حتی با مشکل حضور و غیاب دانشجویان پزشکی مواجه هستیم که ضرورت بازنگری جدی در سیاست‌های ظرفیت‌پذیری را دوچندان کرده است.

او ادامه داد: از دیگر برنامه‌های عملیاتی می‌توان به پذیرش دانشجوی بین‌الملل، بازنگری ظرفیت در رشته‌های تخصصی پزشکی و کسب درآمد از محل آموزش‌های آزاد، مسئولیت اجتماعی و مشارکت بنگاه‌های اقتصادی اشاره کرد و مسوولان وزارت بهداشت بر این باورند که دانشگاه‌ها باید علاوه بر تأمین هزینه‌های آموزشی، دست‌کم ۲۰ درصد از بودجه آموزشی خود را از محل درآمدهای مستقل تأمین کنند.

اعتباربخشی آموزشی و توانمندسازی نیروی انسانی

او در ادامه به سامان‌دهی اعتباربخشی برنامه‌های آموزشی در حوزه‌های علوم پایه، پزشکی عمومی، داروسازی، دندانپزشکی، تخصص، فوق‌تخصص، آموزش مجازی و آزمون‌های الکترونیکی اشاره کرد و گفت: این فرآیند از گذشته آغاز شده و قصد داریم برنامه‌ریزی هماهنگ و مشترکی برای اعتباربخشی آموزش و درمان در سطح دانشگاه‌ها اجرا کنیم.

حسینی تاکید کرد: تشکیل کمپ‌های تخصصی، تصویب استانداردها، توانمندسازی ارزیابان درمانی از دانشگاه‌ها، سامان‌دهی رشته‌های علوم پزشکی در مناطق مختلف، بررسی وضعیت دانش‌آموختگان، بازنشستگان، مهاجرین، کمبودهای نیروی انسانی و تخمین هزینه‌های تمام‌شده از دیگر برنامه‌های در دست اجرا است.

به گفته معاون وزیر بهداشت، بررسی و تعیین نیازهای نظام سلامت در حوزه منابع انسانی، تحلیل زیرساخت‌های آموزشی موجود و مورد نیاز و تصمیم‌گیری درباره رشته‌ها و مقاطع آموزشی، از دانشگاه‌ها خواسته شده تا با تهیه گزارش‌های دقیق، در تدوین سیاست‌ها مشارکت فعال داشته باشند.

حسینی همچنین بر توانمندسازی اعضای هیات علمی، کاهش مهاجرت یا عدم استقبال از جذب هیات علمی در سال‌های اخیر و استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی در حوزه‌های بین‌المللی‌سازی، اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی تأکید کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار