میزان شیوع هپاتیت در کشور/ تتو عامل انتقال این ویروس
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس مطالعه انجام شده در پنج سال گذشته مشخص شد شیوع سالانه هپاتیت در کشور یک درصد بوده و اکنون روز به روز کمتر میشود، آخرین یافتهها نشان میدهد شیوع کلی آن بین مردم ایران کمتر از یک درصد است و بیشتر در گروه های سنی بالا مشاهده میشود.

قباد مرادی، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی هپاتیت «پیش به سوی حذف هپاتیت C » شعار روز جهانی هپاتیت امسال است گفت: سالانه بیش از یک میلیون نفر به علت ابتلا به هپاتیت جان خود را از دست می دهند، در واقع این بیماری یکی از علل عمده مرگ و میر در دنیا است.
او ادامه داد: دولتها در خصوص جلوگیری از این بیماری مسئولیت دارند و حق مردم است که در این خصوص آگاهی داشته باشند.
مرادی درباره شیوع هپاتیت B و C اظهار کرد: متولدین ۱۳۶۸ به بالاتر واکسن ابتلا به هپاتیت را دریافت کردند اما پیش از آن ایران جزو کشورهایی بود که شیوع آن دو درصد و نیم بوده است.
تتو عامل انتقال هپاتیت C
همچنین سید موید علویان فوق تخصص گوارش و کبد در این نشست با تاکید بر اینکه آگاهی و علم قدرت است گفت: امروز برایمان ملموس است که اگر میخواهیم در جهان هستی، باشیم باید قدرت داشته باشیم.
او با اشاره به نقش رسانهها در ارایه آگاهی به مردم، گفت: کنترل این بیماریها بدون ارایه آگاهی و بدون حضور رسانه ها امکان پذیر نیست.
او ادامه داد: در کنترل هپاتیت B، به همه اهدافی که سازمان بهداشت جهانی خواسته، رسیده ایم اما موضوع مهم برای ما، علل پیدایش این بیماری است و در مورد هپاتیت C نیز به برخی اهداف مانند حذف هپاتیت C در بیماری های خاص دست یافتیم.
او با بیان اینکه این موضوع حاصل کمک افراد بسیاری بوده است، افزود: اکنون هپاتیت C خیلی نادر است به طوری که زیر ۲ یا سه درصد مبتلا میشوند؛ همچنین در معتادان تزریقی هم هپاتیت کم شده و علت آن این است که روش های استعمال تغییر کرده است.
علویان با بیان اینکه معتقدم امکان نرسیدن به همه اهداف تا سال ۱۴۲۰ به وجود دارد، گفت: رسیدن به اهداف مستلزم همکاری بخش های مختلفی است که باید ایجاد شود اما امکان رسیدن به هدف نیز با همکاری ها وجود دارد.
او با بیان اینکه شیوع هپاتیت B و C در کشور ما به جز کشور امارات، از همه کشورهای منطقه پایین تر است، افزود: در ایران دیگر تزریق خون عامل نیست چون خون قبل از تزریق کنترل میشود اما عدم رعایت بهداشت در استفاده از خدمات پزشکی و تزریقات عجیبی که انجام میشود عامل ابتلا است.
علویان با تاکید بر اینکه یکی از راههایی که انتقال هپاتیت C که ثابت شده بحث تتو است، افزود: در تتوهایی که در آرایشگاهها انجام میشود ممکن است دستگاه ها آلوده و موجب انتقال شود.
او با بیان اینکه هپاتیت در مردان بیشتر دیده می شود افزود: بسیاری از بانوان که مبتلا شدند یا دارای سابقه تتو بودند و یا همسر معتاد تزریقی داشتند.