آمادهباش اورژانس در اربعین؛ ۱۰ بیمارستان سیار و ۶۷۱ آمبولانس در مرزها
رئیس سازمان اورژانس کشور از آمادهباش اورژانس در اربعین حسینی و مراسم ۲۸ صفر خبر داد.

میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، در یک نشست خبری درباره خدمات این سازمان در مراسم پیادهروی عظیم اربعین گفت: ۱۵۰ تخت برای خدماترسانی در یکی از مراکز مرزی آماده کردیم و با اقدامات تیمهای پزشکی و درمانی تلاش شد ارائه خدمت تسهیل شود. همچنین مرکزی با عنوان «اتاق سرد» فراهم کردیم تا افراد گرمازده در آن استراحت کنند.
او خاطرنشان کرد: امیدواریم هیچ توقفی در گیتهای ورودی و خروجی زائران نداشته باشیم، چراکه گرما طاقتفرسا است.
میعادفر یکی از مهمترین مخاطرات این ایام را حوادث ترافیکی دانست و گفت: حدود یک میلیون نفر توسط ناوگان وزارت راه جابهجا میشوند و بخش اعظم جابهجایی نیز توسط ناوگان مردمی انجام میشود که لازم است همه با احتیاط بیشتری سفر کنند تا دچار حادثه نشوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: برای مسمومیتها و بیماران گوارشی نیز برنامهریزی شده است تا خدمات اورژانسی در کمترین زمان ممکن ارائه شود. در استانها هم ۱۱۸ بیمارستان در آمادهباش هستند و از مرزها بازدید شده و آمادگی لازم وجود دارد.
به گفته او، در مرزها ۶۷۱ دستگاه آمبولانس، ۱۶ اتوبوس آمبولانس و شش بالگرد مستقر خواهند شد و علاوهبر آن، ۱۰ بیمارستان سیار پیشبینی شده است. همچنین ۱۷۰ دستگاه آمبولانس، ۲۸ اتوبوس آمبولانس، ۱۴ موتورلانس، دو هواپیما و هشت بالگرد از استانهای دیگر اعزام میشوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه چهار واحد سیار ارتباطی نیز پیشبینی شده استط گفت: بخشی از سرمها توسط دانشگاهها تأمین میشود و شرکتهای دارویی با کامیونهای دارویی در نقاط صفر مرزی مستقر شدهاند تا در صورت نیاز از ظرفیت آنها استفاده شود.
میعادفر تصریح کرد: در بحث مراقبتهای سندرومی هم آماده هستیم تا بیماری جدیدی وارد کشور نشود. همچنین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از زائران از مسیر دریایی، همین تعداد از مسیر هوایی و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر هم از مسیر ریلی جابهجا میشوند که در همه این بخشها آماده خدمترسانی هستیم.
او با اشاره به نظارت بر موکبها برای سلامت زائران گفت: در زمینه موکبهایی که غذا یا شربت پخش میکنند، سختگیری داریم و در بحث سلامت مردم هیچ مماشاتی نخواهیم کرد. سال گذشته نیز ۵۰۰ تن مواد غذایی آلوده معدوم شد.
میعادفر افزود: تیم اورژانس در کنار نیروهای هلالاحمر هم حضور خواهند داشت. همچنین در بحث اعزام زائران، توصیههایی داریم؛ به سالمندان پیشنهاد میکنیم در زمان دیگری سفر کنند و از مادران باردار و خانوادههایی که کودک زیر شش سال دارند نیز میخواهیم در این سفر شرکت نکنند، چراکه در گرمای شدید آسیبپذیری بیشتری دارند. بیماران دیالیزی و افرادی با بیماریهای زمینهای نیز بهتر است در زمان مناسبتری به این سفر بروند.
او ادامه داد: افرادی که داروی خاص مصرف میکنند حتماً داروهای خود را همراه داشته باشند. همچنین توصیه میکنیم زائران بهگونهای برنامهریزی کنند که هنگام غروب آفتاب به مرز برسند تا گرما کمتر شود و در طول روز استراحت کنند و شبها برای پیادهروی حرکت کنند. نوشیدن آب کافی و در صورت امکان استفاده از خودرو برای مسیرهایی که شرایط مناسب نیست نیز از دیگر توصیههای ماست.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در کنار خدمات اربعین، مراسم ۲۸ صفر هم تحت پوشش اورژانس قرار میگیرد و با تمام توان در این ایام در خدمت مردم خواهیم بود تا بتوانند با سلامت کامل بازگردند.
میعادفر در پایان با اشاره به تلاش شبانهروزی همکاران خود بیان کرد: همکاران من از این زیارت محروم میشوند و تنها تا نقطه صفر مرزی همراه زائران خواهند بود و از مرز عبور نمیکنند.