غذا اولین دارو است
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، غذا را اولین دارو خواند و در عین حال از راهاندازی سامانه صدور پروانه فراوردههای خوراکی و آشامیدنی به صورت برخط خبر داد.

عبدالعظیم بهفر، مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در همایش مراسم روز جهانی ایمنی غذا گفت: طی سال گذشته تلاش شد که از بستر الکترونیک در ارائه خدمات استفاده کنیم و بتوانیم ثبت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی را به صورت هوشمند و الکترونیک برقرار کنیم. بر همین اساس در سطح قابلتوجهی از دیتابیس این فرآوردهها، سامانه تکمیل شده و بهزودی این سامانه بهصورت کامل در اختیار همه شرکتها و دانشگاهها قرار میگیرد و مسئولان فنی نیز میتوانند بهصورت آنلاین درخواست پروانههای خودشان را تهیه و ارسال کنند.
او به راهاندازی سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات فرآوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: شرکتهایی که فعالیت صادرات به کشورهای دیگر را دارند، میتوانند برای دریافت گواهی بهداشت، در صورت نیاز، وارد این سامانه شوند و بهصورت آنلاین و برخط این گواهی را دریافت کنند.این گواهی دارای اعتبار رسمی و بینالمللی است و قابلیت ارزیابی و استعلام در سایت کشورهای مقصد را نیز دارد. کشورهایی مثل ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا از جمله کشورهایی هستند که نظامهای نظارتی بسیار پیشرفتهای دارند و میتوان گفت کشور ما جزو کشورهای پیشرو در این حوزه است که این سامانه را تأیید و عملیاتی کرده است.
او همچنین گفت: سامانهای طراحی و راهاندازی شده با عنوان سامانه هشدار سریع (Rapid Alert System) که مربوط به ایمنی مواد غذایی است و در مواقعی که عدم انطباق یا موارد تهدیدکنندهای در ایمنی مواد غذایی مشاهده شود، این سامانه میتواند بهسرعت و بهراحتی اطلاعرسانی داخلی انجام دهد.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از تدوین ضوابط برچسب الکترونیک خبر داد و گفت: در حال تدوین ضوابط مربوطه هستیم و در صورت نهایی شدن این ضوابط، این امکان فراهم خواهد شد که شرکتهایی که تمایل دارند، بهصورت اختیاری برچسبی را روی محصولاتشان درج کنند که حاوی یک اسکن (کد QR یا مشابه آن) باشد.به این ترتیب، چه مصرفکننده و چه سیستمهای نظارتی میتوانند با استفاده از این برچسب، به تمام اطلاعات مرتبط و اختصاصی محصول، بهصورت دقیق و شفاف دسترسی پیدا کنند.
او غذا را اولین دارو خواند که با غذا میتوان از بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد، با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در فرآیندهای مرتبط با ایمنی غذا گفت: از جمله استفاده از هوش مصنوعی برای اصالتسنجی مواد غذایی در مرحله آزمایشگاهی و در سطح عرضه است که این موارد بسیار مهم و مدنظر هستند و تا حد خوبی نیز کارها پیش رفتهاند.